vrachtwagenrijbewijs

Potje SOOB-subsidie vrachtwagenchauffeurs is op

AMSTERDAM – Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer over de weg (SOOB) stopt per 1 oktober met haar huidige subsidiebeleid omdat de pot leeg is. Daardoor geldt dat op nieuwe aanmeldingen na 1 juli 2010 tot 1 januari 2011 geen SOOB-subsidie wordt verstrekt.

De subsidies aan transportopleider VTL zijn de overige rijscholen een doorn in het oog. Wat deze ontwikkeling voor hen betekent, daar wil de Bovag nog niets over zeggen. “We onthouden ons van commentaar tot de Nederlandse Mededingingsautoriteit zich heeft uitgesproken over onze klacht”, laat Bovag-woordvoerder Gijs Bosman weten.

VRB-secretaris Willy van Summeren reageert verheugd op het bericht. “Dit betekent dat de rijscholen die niet bij VTL aangesloten zijn weer de kans krijgen om leerlingen binnen te halen. Alleen VTL-rijscholen kregen de gesubsidieerde leerlingen binnen. De andere rijscholen hadden hierdoor het nakijken. Door stopzetting van de subsidie is die oneerlijke concurrentie dus tijdelijk weg en krijgen de niet bij VTL aangesloten rijscholen de kans om ook hun product te verkopen.”

Lopende scholingstrajecten voor bedrijven die een bestaand contract hebben met VTL gaan door zoals afgesproken. Dit geldt ook voor scholingsactiviteiten die plaatsvinden in het laatste kwartaal van dit jaar.

Vanaf 1 juli geldt voor nieuwe subsidieaanvragen voor scholing de regel dat alle opleidingsdagen voor 1 oktober afgerond moeten zijn. Wanneer de scholing geheel of gedeeltelijk na 1 oktober plaatsvindt, dan komt deze niet in aanmerking voor subsidie.

Sociale partners onderzoeken momenteel hoe het nieuwe subsidiebeleid per 1 januari 2011 eruit zal gaan zien.

Bart Pals

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Potje SOOB-subsidie vrachtwagenchauffeurs is op”

nijland verkeersscholen|15.07.10|11:12

Dit moet natuurlijk niet tijdelijke situatie zijn komen nu ook andere verkeersscholen in aanmerking
voor dergelijke aanbestedingen , toch te gek dat dit überhaupt kon typisch Nederlands

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.