NXXT, Jan Catsburg

Vertrouwen is belangrijker dan prijs bij NXXT Verkeersscholen

Jan Catsburg zette vorig jaar op 22-jarige leeftijd NXXT Verkeersscholen op. Nu rijden er al 16 auto’s onder het NXXT-label. Zijn geheim? NXXT garandeert doorlopend minimaal 15 leerlingen voor iedere franchisenemer.

“Er zijn veel franchise-organisaties waarbij alleen voor de naam betaald moet worden”, legt Catsburg uit. “Bij ons heeft iedereen de garantie op doorlopend minimaal 15 leerlingen. Heeft een instructeur er te weinig, vul ik ze aan. Binnen twee maanden na de start heeft iedereen een volle agenda bij ons.”

Vertrouwen
Het geheim achter een sterke naam is vertrouwen, vindt de rijschoolhouder. “Werving van leerlingen is heel zwaar. De keuze voor een rijschool wordt bepaald door het gevoel dat een leerling bij je heeft, het vertrouwen. Ze moeten je kennen, bijvoorbeeld door gezichtsbekendheid als ze je vaak zien rijden. Natuurlijk zijn onze tarieven scherp, maar vertrouwen is belangrijker dan de prijs.”

Catsburg is voorheen BWM-verkoper geweest. Zijn ambitie is nu om binnen twee jaar in totaal 40 auto’s onder de vlag van NXXT Verkeersscholen te hebben rijden. “We hebben nog genoeg ruimte”, zegt Catsburg, die nu nog vooral in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg gevestigd is. “We zijn voortdurend op zoek naar goede mensen. Daarvoor is er namelijk altijd genoeg werk.”

Reclame
Leeftijd is niet belangrijk, want een NXXT-rijschoolhouder moet vooral goed met mensen om kunnen gaan, vindt Catsburg. “Daar selecteer ik mijn franchisenemers op. Ik wil dat iedereen die bij ons het rijbewijs heeft gehaald met een goed gevoel afscheid neemt. Dat is de beste reclame die er is.”

De NXXT-franchisers betalen per maand een vast bedrag aan de organisatie. Daarvoor krijgen ze doorlopend minimaal 15 leerlingen, persoonlijk advies en ondersteuning, financieringsmogelijkheden voor de auto (Volkswagen) en mogen het NXXT-label voeren (bestickering).

Agenda
Catsburg houdt het leerlingenbestand en agenda’s van zijn rijscholen continu bij via Dation Dashboard en Rijlesplanner. “Zo kan ik snel zien hoe iedere rijschool er financieel voor staat”, zegt Catsburg. “En of zijn agenda voldoende gevuld is. Bovendien kan ik makkelijk een eerste rijles inplannen voor een nieuwe leerling, zonder de rijschoolhouder te hoeven storen tijdens een les. De verdere lessen plant hij weer zelf in samen met de leerling.”

Nu in de zomervakantie willen veel leerlingen een spoedopleiding volgen. Hoewel NXXT dat aanbiedt, is Catsburg er eigenlijk geen voorstander van. “Na een week is iemand nog geen goede chauffeur, dat is slecht voor onze naam. Zo’n spoedopleiding is een race tegen de klok. We bieden het aan omdat de markt erom vraagt, maar geven altijd een negatief advies.”

Groei
Catsburg is dan ook voorstander van het begeleid rijden-concept. Hierbij neemt de jongere rijles en haalt het rijbewijs. Het eerste jaar mag er alleen onder begeleiding gereden worden. “Jongeren gaan dan veel bewuster rijden, dat is goed voor de verkeersveiligheid. En het bezorgt ons als rijschoolbranche ook tijdelijk een leuke groei.”

Bart Pals

Auteur: Bart Pals

14 reacties op “Vertrouwen is belangrijker dan prijs bij NXXT Verkeersscholen”

Simon Halmeijer|28.07.10|23:39

Goed artikel!! Ik ben ook op zoek naar een nieuwe uitdaging doordat ik vanwege een reorganisatie zonder werk zit. Ik heb ruim 10 jaar ervaring als instructeur. Ik heb gekeken op de site van NXXT. Eindelijk eens een bedrijf die zich goed presenteert via de website!! En vermeld aan de leerlingen wat de mogelijkheden zijn en wat niet mogelijk is. Top, ik ga mij zeer zeker aanmelden bij NXXT!!

Sokre|29.07.10|15:00

Zeker een goed ARTIKEL:

Ik ben zelf door jan gemotiveerd, om rijinstructeur te worden. En zijn concept is gewoon goed, ik ben zelf een van zijn eerste franchisnemer geweest. Ja geweest en rij nu helemaal voor mezelf. Wij zijn in goed overleg met elkaar gestop, inverband met de afstand tussen beiden. En wat Michael beweert is een beetje waar, als je Jan laat vallen laat hij jou ook vallen Wie niet Michael jij bent rijinstructeur geworden om je zakken te vullen en niet om te ondernemen. Kijk als hij zo slecht is als jij beweert,hoe kan hij zo succes vol zijn. vast een beeeetje jarloes MICHAEL…………

Jan van der Veeken|29.07.10|19:17

Hoe hij zo succesvol is geworden, heb je zijn site wel eens bekeken, je moet wel erg graag instructeur willen worden om voor zo,n prijs te willen rijden, iedereen kan met zo,n prijs zo een rijschool opbouwen daar is niets aan, flink adverteren en lage prijs en instructeurs die voor het minimumloon willen werken.
Ik doe dit werk in augustus al 31 jaren en steeds staan dit soort rijscholen op, maar ik heb het altijd druk gehad dus ik schrijf dit niet uit jaloezie, maar omdat ik de realiteit zie, je moet wel gek zijn om veel geld voor een opleiding te betalen en dan voor een fooi te gaan werken.
Jan van der Veeken

Mathilde|30.07.10|23:02

Leven en laten leven en tip van de dag: “Een succesvolle concurrent is je beste coach!” Meeste jongeren zitten na het behalen van diploma’s werkeloos thuis, lees de nieuwsberichten, dit is een weer eens een goed voorbeeld wat jongeren kan inspireren!
Mathilde

Freddy Jansen|30.07.10|23:20

Mensen ik kan op alle franchise organisatie’s maar 1 ding zeggen , begin er nooit aan , ik zit nu zelf al zeker 10 jaar in het vak en heb zelf bij J.Dam op franchise basis gewerkt , na een snel en mooi verhaal ben je immers zo over gehaald ( vooral wanneer je je instructeurs bewijs net hebt behaald ) . Vaak moet je al minimaal 15 uren werken voor het geld welke je betaalt aan je franchise gever ( lease auto e.d ) en ben je vaak nog niet eens verzekerd en bieden ze je leerlingen in een regio tot wel 40 km dus veel nutteloze uren , kortom begin er niet aan en durf voor jezelf te beginnen.

Freddy Jansen

Jaap|01.08.10|23:51

Er zijn volgens mij ook honderden franchise nemers in Nederland die wel blij zijn met de hun franchise organisatie. Zo’n formule neemt ook een hoop zorgen weg, en als beginnende instructeur rij je direct voor een bekende naam.

Jaap|01.08.10|23:53

Om nog even iets toe te voegen, petje af voor Jan als je zoiets als NXXT al op je 22ste kan opzetten. En dan binnen 2 jaar al 16 auto’s…

Marcel|16.08.10|18:24

Enkel respect voor iemand die zo snel zo iets van de grond krijgt. Probleem is wel dat rijinstructie en het voeren van een rijschool – ook al is het met franchisers – wel iets anders is dan BMW’s verkopen. Hij heeft wel de goede ideeën wat een echte rijopleiding inhoudt, maar voor dat soort prijzen mensen les laten geven, is niet lang vol te houden.
Ook al heb ik er de afgelopen vijftien jaar al vele zien komen en nog harder zien gaan, wens ik hem al het goede.
Maar Jan, binnen vijf jaar krijg je belastingcontrole en komen de eerste echte aanslagen. Zorg ervoor dat je geld achter de hand houdt. Dat blijft de eerste valkuil van elke beginnend ondernemer.

Loes|17.12.10|15:24

Wil ook wel even iets toevoegen hier! Werk sinds eind oct. van dit jaar bij Nxxt.
Zeker respect voor Jan, die dit allemaal toch maar mooi voor mekaar heeft! Dat hij je laat vallen als een baksteennnnnnn??????
Zal eens wat anders vertellen: ik heb hem ongeveer een maand geleden laten vallen als een baksteen! Gewoon de auto achtergelaten en heb mijn boeltje gepakt! Waarom? Hm, ik kon de uren niet aan en heb het op Jan uitgevreten. En waar ben ik nu in dienst?? Juist, gewoon weer bij Jan, de volgende dag alweer! Dus hoezo “je laten vallen” !?!!
Wilde minder uren dus ennnnnnnnnnnnnn dat doe ik nu dus ook. Top.
Nou, bij deze………………ik heb het naar m’n zin bij Nxxt! Mag ook gezegt worden zegt.

dirk|18.01.11|14:27

Binnenkort wil ik op franchise beginnen bij nxxt, wie kan mjj uit ervaring vertellen hoe het geregeld is bij nxxt?
Er is mij vertelt dat je na 2 maanden een volle agenda hebt, is dat zo?
Je moet ook zelf een investeing doen van een bepaald bedrag.
En hoe zit het met de verzekeringen ,onderhoud auto enzv.
Ik wil eerst weten waar ik aan begin,voordat ik straks aan een wurgcontract vastzit.
Heeft er iemand ervaring met het franchising bij nxxt?

jacqueline|16.04.11|12:16

Als je gewoon simpel nadenkt, kan het gewoon niet. Lesgeven voor die prijs.
Als je nagaat welke kosten er eerst nog af moeten (BTW, onderhoud, brandstof, verzekering, houderschapsbelasting, leaseprijs, afschrijving auto, administratiekosten, personeelskosten) en nu vergeet ik er zeker nog een paar. Dan moet daar nog inkomstenbelasting over betaald worden, cursussen moeten ook nog gevolgd worden. Hoe ga je dat dan doen? Daar moet gewoon veel geld bij. Dus iets klopt er niet in het plaatje.

F.Idrissi|10.10.11|14:57

Ik moet zeggen dat dhr. Catsburg een hart heeft voor zijn leerlingen. Als je ergens mee zit dan wordt je door NXXT autorijscholen vriendelijk te woord gestaan en ze doen alles om het voor je op te lossen. Waar ik veel respect voor heb is dat dhr. Catsburg je persoonlijk te woord staat als hij er is.Hij kan niet overal zijn maar je kan erop vertrouwen dat hij voor zijn leerlingen staat Ze hebben erg goede rijinstructeurs waar je je als leerling op je gemak voelt en vertrouwen in hebt.

Loesje van Selm|02.10.14|11:39

Na het afspreken van een proefles, was ik erg zenuwachtig, maar had ik er ook veel zin in. Ik stond 10 minuten van tevoren al bij de weg te wachten. Helaas was er na een half uur wachten en drie keer bellen nog steeds niemand komen opdagen. Geen excuses gehad, terwijl mijn berichten wel gelezen waren. Hier ga ik zeker geen rijlessen nemen.

Youran van Ark|19.10.15|18:00

Henk Bakker junior.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Vertrouwen is belangrijker dan prijs bij NXXT Verkeersscholen | RijschoolPro
NXXT, Jan Catsburg

Vertrouwen is belangrijker dan prijs bij NXXT Verkeersscholen

Jan Catsburg zette vorig jaar op 22-jarige leeftijd NXXT Verkeersscholen op. Nu rijden er al 16 auto’s onder het NXXT-label. Zijn geheim? NXXT garandeert doorlopend minimaal 15 leerlingen voor iedere franchisenemer.

“Er zijn veel franchise-organisaties waarbij alleen voor de naam betaald moet worden”, legt Catsburg uit. “Bij ons heeft iedereen de garantie op doorlopend minimaal 15 leerlingen. Heeft een instructeur er te weinig, vul ik ze aan. Binnen twee maanden na de start heeft iedereen een volle agenda bij ons.”

Vertrouwen
Het geheim achter een sterke naam is vertrouwen, vindt de rijschoolhouder. “Werving van leerlingen is heel zwaar. De keuze voor een rijschool wordt bepaald door het gevoel dat een leerling bij je heeft, het vertrouwen. Ze moeten je kennen, bijvoorbeeld door gezichtsbekendheid als ze je vaak zien rijden. Natuurlijk zijn onze tarieven scherp, maar vertrouwen is belangrijker dan de prijs.”

Catsburg is voorheen BWM-verkoper geweest. Zijn ambitie is nu om binnen twee jaar in totaal 40 auto’s onder de vlag van NXXT Verkeersscholen te hebben rijden. “We hebben nog genoeg ruimte”, zegt Catsburg, die nu nog vooral in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg gevestigd is. “We zijn voortdurend op zoek naar goede mensen. Daarvoor is er namelijk altijd genoeg werk.”

Reclame
Leeftijd is niet belangrijk, want een NXXT-rijschoolhouder moet vooral goed met mensen om kunnen gaan, vindt Catsburg. “Daar selecteer ik mijn franchisenemers op. Ik wil dat iedereen die bij ons het rijbewijs heeft gehaald met een goed gevoel afscheid neemt. Dat is de beste reclame die er is.”

De NXXT-franchisers betalen per maand een vast bedrag aan de organisatie. Daarvoor krijgen ze doorlopend minimaal 15 leerlingen, persoonlijk advies en ondersteuning, financieringsmogelijkheden voor de auto (Volkswagen) en mogen het NXXT-label voeren (bestickering).

Agenda
Catsburg houdt het leerlingenbestand en agenda’s van zijn rijscholen continu bij via Dation Dashboard en Rijlesplanner. “Zo kan ik snel zien hoe iedere rijschool er financieel voor staat”, zegt Catsburg. “En of zijn agenda voldoende gevuld is. Bovendien kan ik makkelijk een eerste rijles inplannen voor een nieuwe leerling, zonder de rijschoolhouder te hoeven storen tijdens een les. De verdere lessen plant hij weer zelf in samen met de leerling.”

Nu in de zomervakantie willen veel leerlingen een spoedopleiding volgen. Hoewel NXXT dat aanbiedt, is Catsburg er eigenlijk geen voorstander van. “Na een week is iemand nog geen goede chauffeur, dat is slecht voor onze naam. Zo’n spoedopleiding is een race tegen de klok. We bieden het aan omdat de markt erom vraagt, maar geven altijd een negatief advies.”

Groei
Catsburg is dan ook voorstander van het begeleid rijden-concept. Hierbij neemt de jongere rijles en haalt het rijbewijs. Het eerste jaar mag er alleen onder begeleiding gereden worden. “Jongeren gaan dan veel bewuster rijden, dat is goed voor de verkeersveiligheid. En het bezorgt ons als rijschoolbranche ook tijdelijk een leuke groei.”

Bart Pals

Auteur: Bart Pals

14 reacties op “Vertrouwen is belangrijker dan prijs bij NXXT Verkeersscholen”

Simon Halmeijer|28.07.10|23:39

Goed artikel!! Ik ben ook op zoek naar een nieuwe uitdaging doordat ik vanwege een reorganisatie zonder werk zit. Ik heb ruim 10 jaar ervaring als instructeur. Ik heb gekeken op de site van NXXT. Eindelijk eens een bedrijf die zich goed presenteert via de website!! En vermeld aan de leerlingen wat de mogelijkheden zijn en wat niet mogelijk is. Top, ik ga mij zeer zeker aanmelden bij NXXT!!

Sokre|29.07.10|15:00

Zeker een goed ARTIKEL:

Ik ben zelf door jan gemotiveerd, om rijinstructeur te worden. En zijn concept is gewoon goed, ik ben zelf een van zijn eerste franchisnemer geweest. Ja geweest en rij nu helemaal voor mezelf. Wij zijn in goed overleg met elkaar gestop, inverband met de afstand tussen beiden. En wat Michael beweert is een beetje waar, als je Jan laat vallen laat hij jou ook vallen Wie niet Michael jij bent rijinstructeur geworden om je zakken te vullen en niet om te ondernemen. Kijk als hij zo slecht is als jij beweert,hoe kan hij zo succes vol zijn. vast een beeeetje jarloes MICHAEL…………

Jan van der Veeken|29.07.10|19:17

Hoe hij zo succesvol is geworden, heb je zijn site wel eens bekeken, je moet wel erg graag instructeur willen worden om voor zo,n prijs te willen rijden, iedereen kan met zo,n prijs zo een rijschool opbouwen daar is niets aan, flink adverteren en lage prijs en instructeurs die voor het minimumloon willen werken.
Ik doe dit werk in augustus al 31 jaren en steeds staan dit soort rijscholen op, maar ik heb het altijd druk gehad dus ik schrijf dit niet uit jaloezie, maar omdat ik de realiteit zie, je moet wel gek zijn om veel geld voor een opleiding te betalen en dan voor een fooi te gaan werken.
Jan van der Veeken

Mathilde|30.07.10|23:02

Leven en laten leven en tip van de dag: “Een succesvolle concurrent is je beste coach!” Meeste jongeren zitten na het behalen van diploma’s werkeloos thuis, lees de nieuwsberichten, dit is een weer eens een goed voorbeeld wat jongeren kan inspireren!
Mathilde

Freddy Jansen|30.07.10|23:20

Mensen ik kan op alle franchise organisatie’s maar 1 ding zeggen , begin er nooit aan , ik zit nu zelf al zeker 10 jaar in het vak en heb zelf bij J.Dam op franchise basis gewerkt , na een snel en mooi verhaal ben je immers zo over gehaald ( vooral wanneer je je instructeurs bewijs net hebt behaald ) . Vaak moet je al minimaal 15 uren werken voor het geld welke je betaalt aan je franchise gever ( lease auto e.d ) en ben je vaak nog niet eens verzekerd en bieden ze je leerlingen in een regio tot wel 40 km dus veel nutteloze uren , kortom begin er niet aan en durf voor jezelf te beginnen.

Freddy Jansen

Jaap|01.08.10|23:51

Er zijn volgens mij ook honderden franchise nemers in Nederland die wel blij zijn met de hun franchise organisatie. Zo’n formule neemt ook een hoop zorgen weg, en als beginnende instructeur rij je direct voor een bekende naam.

Jaap|01.08.10|23:53

Om nog even iets toe te voegen, petje af voor Jan als je zoiets als NXXT al op je 22ste kan opzetten. En dan binnen 2 jaar al 16 auto’s…

Marcel|16.08.10|18:24

Enkel respect voor iemand die zo snel zo iets van de grond krijgt. Probleem is wel dat rijinstructie en het voeren van een rijschool – ook al is het met franchisers – wel iets anders is dan BMW’s verkopen. Hij heeft wel de goede ideeën wat een echte rijopleiding inhoudt, maar voor dat soort prijzen mensen les laten geven, is niet lang vol te houden.
Ook al heb ik er de afgelopen vijftien jaar al vele zien komen en nog harder zien gaan, wens ik hem al het goede.
Maar Jan, binnen vijf jaar krijg je belastingcontrole en komen de eerste echte aanslagen. Zorg ervoor dat je geld achter de hand houdt. Dat blijft de eerste valkuil van elke beginnend ondernemer.

Loes|17.12.10|15:24

Wil ook wel even iets toevoegen hier! Werk sinds eind oct. van dit jaar bij Nxxt.
Zeker respect voor Jan, die dit allemaal toch maar mooi voor mekaar heeft! Dat hij je laat vallen als een baksteennnnnnn??????
Zal eens wat anders vertellen: ik heb hem ongeveer een maand geleden laten vallen als een baksteen! Gewoon de auto achtergelaten en heb mijn boeltje gepakt! Waarom? Hm, ik kon de uren niet aan en heb het op Jan uitgevreten. En waar ben ik nu in dienst?? Juist, gewoon weer bij Jan, de volgende dag alweer! Dus hoezo “je laten vallen” !?!!
Wilde minder uren dus ennnnnnnnnnnnnn dat doe ik nu dus ook. Top.
Nou, bij deze………………ik heb het naar m’n zin bij Nxxt! Mag ook gezegt worden zegt.

dirk|18.01.11|14:27

Binnenkort wil ik op franchise beginnen bij nxxt, wie kan mjj uit ervaring vertellen hoe het geregeld is bij nxxt?
Er is mij vertelt dat je na 2 maanden een volle agenda hebt, is dat zo?
Je moet ook zelf een investeing doen van een bepaald bedrag.
En hoe zit het met de verzekeringen ,onderhoud auto enzv.
Ik wil eerst weten waar ik aan begin,voordat ik straks aan een wurgcontract vastzit.
Heeft er iemand ervaring met het franchising bij nxxt?

jacqueline|16.04.11|12:16

Als je gewoon simpel nadenkt, kan het gewoon niet. Lesgeven voor die prijs.
Als je nagaat welke kosten er eerst nog af moeten (BTW, onderhoud, brandstof, verzekering, houderschapsbelasting, leaseprijs, afschrijving auto, administratiekosten, personeelskosten) en nu vergeet ik er zeker nog een paar. Dan moet daar nog inkomstenbelasting over betaald worden, cursussen moeten ook nog gevolgd worden. Hoe ga je dat dan doen? Daar moet gewoon veel geld bij. Dus iets klopt er niet in het plaatje.

F.Idrissi|10.10.11|14:57

Ik moet zeggen dat dhr. Catsburg een hart heeft voor zijn leerlingen. Als je ergens mee zit dan wordt je door NXXT autorijscholen vriendelijk te woord gestaan en ze doen alles om het voor je op te lossen. Waar ik veel respect voor heb is dat dhr. Catsburg je persoonlijk te woord staat als hij er is.Hij kan niet overal zijn maar je kan erop vertrouwen dat hij voor zijn leerlingen staat Ze hebben erg goede rijinstructeurs waar je je als leerling op je gemak voelt en vertrouwen in hebt.

Loesje van Selm|02.10.14|11:39

Na het afspreken van een proefles, was ik erg zenuwachtig, maar had ik er ook veel zin in. Ik stond 10 minuten van tevoren al bij de weg te wachten. Helaas was er na een half uur wachten en drie keer bellen nog steeds niemand komen opdagen. Geen excuses gehad, terwijl mijn berichten wel gelezen waren. Hier ga ik zeker geen rijlessen nemen.

Youran van Ark|19.10.15|18:00

Henk Bakker junior.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.