vrachtwagen

Einde aan huidige verdeling opleidingsubsidies transportsector

vrachtwagen

DEN HAAG – Er komt een einde aan de wijze waarop ESF-opleidingssubsidies in transportland worden verstrekt. De NMa vindt dat de huidige methode onnodig leidt tot oneerlijke concurrentie.

Bovenstaande uitspraak deed de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) op de ingediende klacht door de Bovag. Subsidieverdeler VTL (Vakopleiding Transport & Logistiek) heeft inmiddels bij de NMa heeft aangegeven dat het haar samenwerking met de rijscholen zal aanpassen. Hiermee moet beperking van de concurrentie in de toekomst voorkomen worden.

Omdat de subsidieverdeling wordt herzien trekt de Bovag haar klacht in bij de NMa. De transport- en rijschoolbranche gaan nu kijken naar een gezond, effectief en transparant systeem van transportopleidingen.

In haar onderzoek naar het verstrekken van ESF-subsidies aan transportopleiders heeft de NMa geen overtreding van de mededingingwet geconstateerd. Wel heeft de NMa vastgesteld dat de wijze waarop de subsidiegelden worden verstrekt, leidt tot een verstoring van de markt.

Bovag-directeur Koos Burgman is blij met de uitspraak. “Beide partijen hebben er belang bij dat er een nieuwe, meer open situatie ontstaat voor opleiders van beroepschauffeurs. Zo komt er een goede opleidingsstructuur die de noodzakelijke instroom van nieuwe chauffeurs bewerkstelligt en die tegemoet komt aan de groeiende opleidingsbehoefte van de transportbranche.”

Lees ook: Potje SOOB-subsidie vrachtwagenchauffeurs is op

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.