theorieles

Antwerpen start met opfriscursus voor alle automobilisten

BELGIË – De stad Antwerpen en de lokale verkeerspolitie starten vanaf september, opnieuw met een gratis opfrissingscursus over verkeersregels. Het is voor het eerst dat bestuurders van alle leeftijden kunnen deelnemen.

Voorheen was de cursus uitsluitend voor vijftigplussers. “We hebben de cursussen bewust ruimer gemaakt”, zegt woordvoerder Fons Bastiaenssens op HLN. “ Voorheen beperkten we ons tot vijftigplussers bij wie de theorie stilaan vervaagde. Ondertussen hebben we echter ook opgemerkt dat er nood is aan opfrissing bij jongere bestuurders.”

Een erkende instructeur van de Belgische VAB-rijschool geeft de cursisten meer uitleg over verkeersdrukte, gedrag in het verkeer, techniek van het ritsen, opfrissing van de verkeersregels, in- en uitvoegen op autosnelwegen en het openbaar vervoer. Bovendien zal de lesgever vanuit zijn ervaring ook plaatselijke knelpunten en specifieke situaties per Antwerps district bespreken.

Na afloop krijgen de cursisten een brochure met handige tips en een overzicht van de besproken materie. Vorig jaar lokte de verkeerseducatie om en bij de 300 deelnemers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.