hd-bord, Lesscher IT

HD-bord: Examensituaties behandelen tijdens de theorieles

hd-bord, Lesscher IT

De rijinstructeur laat tijdens de theorieles via Google Streetview een lastig kruispunt zien op het HD-bord, waar bijna alle examenroutes langs lopen. Met de interactieve pen tekent hij pijlen op het bord waar de lesauto moet staan, waar andere weggebruikers vandaan kunnen komen en hij geeft uitleg over de verkeersregels die hier gelden. De leerlingen, die de situatie straks tijdens het examen waarschijnlijk tegen komen, kunnen het punt nu dromen.

Zo ziet een interactieve theorieles eruit waarbij gebruik gemaakt wordt van het HD-bord van Lesscher IT. In het reguliere onderwijs wordt het bord al jaren graag gebruikt door de docenten omdat de leereffectiviteit fors toeneemt. “Daarom biedt het ook een grote toegevoegde waarde voor de theorieles op een rijschool”, legt John Loohuis van Lesscher IT uit. “De uitleg wordt nog duidelijker zodat de slagingspercentages omhoog gaan.”

Internet
Het HD-bord is eigenlijk een groot beeldscherm, aangesloten op elke willekeurige computer of laptop, waarop getekend kan worden. De rijinstructeur kan allerlei verkeerssituaties van het internet halen, youtube-filmpjes weergeven en ‘erop’ tekenen; net als een digitaal schoolbord. Ook de theorieleermiddelen op een Cd-rom van reguliere leveranciers, zoals Verjo, kunnen gebruikt worden tijdens de interactieve theorieles..

De situaties met aantekeningen kunnen vervolgens per email direct naar de leerlingen worden verzonden om thuis nog eens goed te bekijken. Want de rijinstructeur kan er ook meteen tekst bij schrijven of typen. Loohuis: “Presenteren met het HD-bord is veel makkelijker dan een bijvoorbeeld een PowerPoint presentatie in elkaar zetten. Ook zijn wijzigingen en aantekeningen meteen te gebruiken voor de volgende lesgroep.”

Rijschool
Verkeersschool Go! uit Hengelo (tot 75 examens) is een van de eerste rijscholen die met het HD-bord lesgeeft.  “Situaties worden met enkele klikken inzichtelijk gemaakt”, vindt rijschoolhouder Arie Kox. “Dat maakt de theorieles efficiënter.”

Lesscher IT biedt 5 jaar garantie op het interactieve digitale bord, dat een paar honderd euro duurder is dan een reguliere beamer en scherm. “Bovendien is het bord niet kapot te krijgen, zegt Loohuis. “Leerlingen kunnen erop slaan, er tegenaan vallen, het maakt niet uit.”

Omdat het digitale schoolbord werkt met een interactieve pen kan er niets breken; het scherm bestaat namelijk uit kunststof. Loohuis: “We hebben jarenlang ervaring opgedaan in het onderwijs. Bovendien is het HD-bord erg gebruiksvriendelijk, iedereen kan ermee werken.”

Meer informatie: [email protected] 

Bart Pals

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “HD-bord: Examensituaties behandelen tijdens de theorieles”

Motorijschool Vos|05.08.10|11:52

Als eerste rijschool in nederland ben ik er voor 6 jaar mee begonnen – met een smart bord-.
Het is zeker een previleeg voor de leerling. met de goede PC werkt het perfect.
DVD respondsysteem van VEKA, google earth, Virtueel magneetbord, alles loop netjes naast elkaar heen. en zelf videos van de rijles die ik maak met de GunCam, de kleinste videocamrera ter wereld, laat ik erop zien.

gr Anton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.