Joryck van Blitterswijk, rijles, leeftijd, rijinstructeur

Belgische slaagt voor het rijexamen na ongeval

Joryck van Blitterswijk, rijles, leeftijd, rijinstructeur

BELGIE – De 18-jarige Lotte Engels uit België is dinsdag geslaagd voor het rijbewijs, terwijl ze tijdens de examenrit tegen een andere wagen botste. De exameninator vond namelijk dat haar niets te verwijten viel.

Samen met de examinator en haar vader was Lotte Engels uit Aarschot amper enkele honderden meters verwijderd van het examencentrum, nadat ze er in Heverlee een foutloos parcours op zitten had tijdens haar rijexamen. Bij een kruispunt ging het fout. In België is het mogelijk om les te nemen van een ouder en die mee te nemen tijdens het examen in plaats van een professionele rijinstructeur.

“Het verkeerslicht veranderde naar groen, dus vervolgde ik mijn weg. Plots reed een BMW rechts op me in. Ik had de wagen helemaal niet zien aankomen. Enkele seconden ervoor keek ik nog naar rechts, maar er was geen wagen te bespeuren”, zegt ze in het Belgische Nieuwsblad.

Toch beoordeelde de examinator dat Lotte haar rijbewijs op zak mocht steken. “Dit had geen invloed op het resultaat”, zegt Geert Depreter van het examencentrum en collega van de examinator van Lotte. “Zoiets maken we zelden of nooit mee. Bovendien reed Lotte voorts een foutloos parcours. Over de echte schuldvraag wie in fout was of niet, moet de politie zich buigen. Maar wat ons betreft deed ze niets verkeerd.”

Lotte en haar vader geraakten lichtgewond en werden naar het ziekenhuis gebracht. Dinsdagavond mochten beiden al terug naar huis. “Ik heb last van mijn nek, knie en rug. Bovendien heb ik een lichte hersenschudding. Voorlopig kan en mag ik dus niet met de wagen rijden”, zegt de kersverse chauffeur, die een dag na de feiten opgewekt klinkt.

“Ook mijn vader heeft last van zijn nek en rug. Boos op me was hij niet, maar hij verkeerde wel even in paniek.”

De examinator kwam ongeschonden uit de grijze Peugeot. De blikschade die beide voertuigen opliepen was wel aanzienlijk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

5 reacties op “Belgische slaagt voor het rijexamen na ongeval”

Gert-Jan|13.08.10|11:43

En zo hoort het ook. Een ongeluk kan iedereen overkomen. Goed dat deze examinator er zijn oordeel niet van laat afhangen als de kandidaat verder foutloos reed.

qwerty|14.08.10|11:13

zo hoort het helemaal niet , als die dame zelf het ongeval veroorzaakt heeft verdient ze helemaal haar rijbewijs niet. onder een foutloos parcour mag ik toch verstaan dat je zelf geen ongeluk veroorzaakt zeker? en dat is nog niet uitgesproken door de rechter wie al dan niet in fout is dus kan de examinator haar rijbewijs helemaal ng niet geven

Corrytjuh|16.08.10|13:43

Foutloos rijden??? is dat mogelijk dan?? En als je betrokken bent bij een ongeval dan rijd je zeker niet foutloos!!
De auto’s zijn aanzienlijk beschadigd, letsel viel mee (gelukkig).
Als je een kruispunt op gaat moet je blijven kijken, en niet alleen enkele seconde ervoor (zie artikel) Hoe hard werd gereden? 8 m/sec hoeveel meter ben je dan verder in enkele seconde?? Daar kan dus heel veel in gebeuren,

Een ongeluk zit in een klein hoekje maar dan toch slagen? Ze hebben het examen toch niet af kunnen maken wie weet wat daarna nog gebeurt zou zijn.

Nederland zit bij de EU België ook, wanneer komen de rij-opleidingen en examens op 1 lijn, wij worden steeds strenger beoordeelt, maffe dagen bijscholing wat veel geld kost en daar kan pa met rijbewijs gewoon lesgeven en naast zn zoon dochter zitten met examen en wij worden met al onze kennis naar de achterbank verwezen.

Corrytjuh|16.08.10|13:51

Foutloos rijden??? is dat mogelijk dan?? En als je betrokken bent bij een ongeval dan rijd je zeker niet foutloos!!
De auto’s zijn aanzienlijk beschadigd, letsel viel mee (gelukkig).
Als je een kruispunt op gaat moet je blijven kijken, en niet alleen enkele seconde ervoor (zie artikel) Hoe hard werd gereden? 8 m/sec hoeveel meter ben je dan verder in enkele seconde?? Daar kan dus heel veel in gebeuren,

Een ongeluk zit in een klein hoekje maar dan toch slagen? Ze hebben het examen toch niet af kunnen maken wie weet wat daarna nog gebeurt zou zijn.

Nederland zit bij de EU België ook, wanneer komen de rij-opleidingen en examens op 1 lijn, wij worden steeds strenger beoordeelt, maffe dagen bijscholing wat veel geld kost en daar kan pa met rijbewijs gewoon lesgeven en naast zn zoon /dochter zitten met examen en wij worden met al onze kennis (30 jaar) naar de achterbank verwezen.
En vaak bij examinatoren die voordat ze examinator werden een heel ander beroep hadden.

qwerty|16.08.10|17:46

das gesproke se , dikke blaam voor het examencentrum. een schande

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Belgische slaagt voor het rijexamen na ongeval | RijschoolPro
Joryck van Blitterswijk, rijles, leeftijd, rijinstructeur

Belgische slaagt voor het rijexamen na ongeval

BELGIE – De 18-jarige Lotte Engels uit België is dinsdag geslaagd voor het rijbewijs, terwijl ze tijdens de examenrit tegen een andere wagen botste. De exameninator vond namelijk dat haar niets te verwijten viel.

Samen met de examinator en haar vader was Lotte Engels uit Aarschot amper enkele honderden meters verwijderd van het examencentrum, nadat ze er in Heverlee een foutloos parcours op zitten had tijdens haar rijexamen. Bij een kruispunt ging het fout. In België is het mogelijk om les te nemen van een ouder en die mee te nemen tijdens het examen in plaats van een professionele rijinstructeur.

“Het verkeerslicht veranderde naar groen, dus vervolgde ik mijn weg. Plots reed een BMW rechts op me in. Ik had de wagen helemaal niet zien aankomen. Enkele seconden ervoor keek ik nog naar rechts, maar er was geen wagen te bespeuren”, zegt ze in het Belgische Nieuwsblad.

Toch beoordeelde de examinator dat Lotte haar rijbewijs op zak mocht steken. “Dit had geen invloed op het resultaat”, zegt Geert Depreter van het examencentrum en collega van de examinator van Lotte. “Zoiets maken we zelden of nooit mee. Bovendien reed Lotte voorts een foutloos parcours. Over de echte schuldvraag wie in fout was of niet, moet de politie zich buigen. Maar wat ons betreft deed ze niets verkeerd.”

Lotte en haar vader geraakten lichtgewond en werden naar het ziekenhuis gebracht. Dinsdagavond mochten beiden al terug naar huis. “Ik heb last van mijn nek, knie en rug. Bovendien heb ik een lichte hersenschudding. Voorlopig kan en mag ik dus niet met de wagen rijden”, zegt de kersverse chauffeur, die een dag na de feiten opgewekt klinkt.

“Ook mijn vader heeft last van zijn nek en rug. Boos op me was hij niet, maar hij verkeerde wel even in paniek.”

De examinator kwam ongeschonden uit de grijze Peugeot. De blikschade die beide voertuigen opliepen was wel aanzienlijk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Bart Pals

5 reacties op “Belgische slaagt voor het rijexamen na ongeval”

Gert-Jan|13.08.10|11:43

En zo hoort het ook. Een ongeluk kan iedereen overkomen. Goed dat deze examinator er zijn oordeel niet van laat afhangen als de kandidaat verder foutloos reed.

qwerty|14.08.10|11:13

zo hoort het helemaal niet , als die dame zelf het ongeval veroorzaakt heeft verdient ze helemaal haar rijbewijs niet. onder een foutloos parcour mag ik toch verstaan dat je zelf geen ongeluk veroorzaakt zeker? en dat is nog niet uitgesproken door de rechter wie al dan niet in fout is dus kan de examinator haar rijbewijs helemaal ng niet geven

Corrytjuh|16.08.10|13:43

Foutloos rijden??? is dat mogelijk dan?? En als je betrokken bent bij een ongeval dan rijd je zeker niet foutloos!!
De auto’s zijn aanzienlijk beschadigd, letsel viel mee (gelukkig).
Als je een kruispunt op gaat moet je blijven kijken, en niet alleen enkele seconde ervoor (zie artikel) Hoe hard werd gereden? 8 m/sec hoeveel meter ben je dan verder in enkele seconde?? Daar kan dus heel veel in gebeuren,

Een ongeluk zit in een klein hoekje maar dan toch slagen? Ze hebben het examen toch niet af kunnen maken wie weet wat daarna nog gebeurt zou zijn.

Nederland zit bij de EU België ook, wanneer komen de rij-opleidingen en examens op 1 lijn, wij worden steeds strenger beoordeelt, maffe dagen bijscholing wat veel geld kost en daar kan pa met rijbewijs gewoon lesgeven en naast zn zoon dochter zitten met examen en wij worden met al onze kennis naar de achterbank verwezen.

Corrytjuh|16.08.10|13:51

Foutloos rijden??? is dat mogelijk dan?? En als je betrokken bent bij een ongeval dan rijd je zeker niet foutloos!!
De auto’s zijn aanzienlijk beschadigd, letsel viel mee (gelukkig).
Als je een kruispunt op gaat moet je blijven kijken, en niet alleen enkele seconde ervoor (zie artikel) Hoe hard werd gereden? 8 m/sec hoeveel meter ben je dan verder in enkele seconde?? Daar kan dus heel veel in gebeuren,

Een ongeluk zit in een klein hoekje maar dan toch slagen? Ze hebben het examen toch niet af kunnen maken wie weet wat daarna nog gebeurt zou zijn.

Nederland zit bij de EU België ook, wanneer komen de rij-opleidingen en examens op 1 lijn, wij worden steeds strenger beoordeelt, maffe dagen bijscholing wat veel geld kost en daar kan pa met rijbewijs gewoon lesgeven en naast zn zoon /dochter zitten met examen en wij worden met al onze kennis (30 jaar) naar de achterbank verwezen.
En vaak bij examinatoren die voordat ze examinator werden een heel ander beroep hadden.

qwerty|16.08.10|17:46

das gesproke se , dikke blaam voor het examencentrum. een schande

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.