Politie, lesauto, belasting

Lesauto in beslag door hoge belastingschuld rijschoolhouder

DEVENTER – De poltie heeft in Deventer een lesauto in beslag genomen vanwege een hoge belastingschuld van de rijschoolhouder.

De bestuurder was bezig met zijn rijexamen,  maar de politie had geen mededogen nam de wagen in beslag. De examenkandidaat en zijn examinator zijn door de Belastingdienst bij de BNOR-examenlocatie afgezet.

De rijschoolhouder liep tegen de lamp bij een gezamenlijke controle van 45 medewerkers van de politie, Belastingdienst, douane, ANWB en Rijkswaterstaat in Deventer. Hierbij zijn twaalf voertuigen in beslag genomen, waaronder de lesauto.

Bij de controle werd gekeken naar de technische staat van de voertuigen, maar ook naar openstaande belastingschulden. Automobilisten bleken voor ruim 820.000 euro aan belastingschuld open te hebben staan.

Bestuurders betaalden ter plekke 20.000 euro. In totaal scande de politie de kentekens van 7500 auto’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.