verkeersschool Bakker, rijschool, lesauto

Rijschool in de spotlight: Vaste structuren bij Eric Bakker

Verkeersschool Bakker uit Herpt vindt structuur erg belangrijk. Niet alleen in de lessen, maar ook in de bedrijfsvoering. “Iedereen bij ons werkt volgens de RIS-methode. Dan weet je zeker dat een leerling pas op examen gaat wanneer hij daar klaar voor is. Het heeft geen zin om half voorbereid op examen te gaan.”

Een ander voordeel van het lesgeven volgens de RIS-methode is volgens rijschoolhouder Eric Bakker dat daarmee iedereen binnen de rijschool op dezelfde wijze lesgeeft. “De lesmethode ligt vast, we doorlopen allemaal dezelfde scripts. Ik kan zonder problemen een les overnemen omdat ik kan precies zien waar de instructeur is gebleven. En soms neem ik een les of deeltoets van iemand over om vinger aan de pols te houden.”

Rijinstructeurs

Bakker heeft drie rijinstructeurs fulltime in loondienst. De administratie en begeleiding op de rijsimulator worden gedaan door zijn vrouw Sophia. Bij het aannemen van nieuw personeel let Bakker vooral op de persoonlijkheid. “Een rijinstructeur moet vriendelijk in de omgang zijn. Dat is heel belangrijk. En ook een klein beetje vakidioot.”

Een vaste structuur komt ook terug in de bedrijfsvoering van Verkeersschool Bakker. Hij is onlangs overgestapt met het gebruik van planningsoftware voor zijn rijschool. “Vroeger had ik een ander programma, maar na een aantal jaar was dat nog steeds niet in orde”, zegt Bakker. “We raakten er gegevens in kwijt. En we konden nog steeds niet onze papieren agenda wegdoen. We hebben onlangs alles overgezet naar de software van Dation. Dat ging erg makkelijk. Het systeem en de support zijn erg goed. Dat papier is eindelijk weg.”

Toertocht

Verkeersschool Bakker geeft in vrijwel alle categorieën les. Maar vooral de leerlingen die hun motorrijbewijs halen, blijven in contact met de rijschool. “Ze komen langs om hun nieuwe motor te laten zien. Ook organiseer ik af en toe een toertocht voor oud-leerlingen. Hartstikke leuk”, zegt Bakker, die les geeft in de categorieën B, A(M) en BE. De bromfietslessen worden gegeven op Kymco Agility-scooters, met valbeugelset. Bakker: “Gelukkig zijn ze nog niet nodig geweest, er is nog niemand gevallen.”

Bart Pals

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Rijschool in de spotlight: Vaste structuren bij Eric Bakker | RijschoolPro
verkeersschool Bakker, rijschool, lesauto

Rijschool in de spotlight: Vaste structuren bij Eric Bakker

Verkeersschool Bakker uit Herpt vindt structuur erg belangrijk. Niet alleen in de lessen, maar ook in de bedrijfsvoering. “Iedereen bij ons werkt volgens de RIS-methode. Dan weet je zeker dat een leerling pas op examen gaat wanneer hij daar klaar voor is. Het heeft geen zin om half voorbereid op examen te gaan.”

Een ander voordeel van het lesgeven volgens de RIS-methode is volgens rijschoolhouder Eric Bakker dat daarmee iedereen binnen de rijschool op dezelfde wijze lesgeeft. “De lesmethode ligt vast, we doorlopen allemaal dezelfde scripts. Ik kan zonder problemen een les overnemen omdat ik kan precies zien waar de instructeur is gebleven. En soms neem ik een les of deeltoets van iemand over om vinger aan de pols te houden.”

Rijinstructeurs

Bakker heeft drie rijinstructeurs fulltime in loondienst. De administratie en begeleiding op de rijsimulator worden gedaan door zijn vrouw Sophia. Bij het aannemen van nieuw personeel let Bakker vooral op de persoonlijkheid. “Een rijinstructeur moet vriendelijk in de omgang zijn. Dat is heel belangrijk. En ook een klein beetje vakidioot.”

Een vaste structuur komt ook terug in de bedrijfsvoering van Verkeersschool Bakker. Hij is onlangs overgestapt met het gebruik van planningsoftware voor zijn rijschool. “Vroeger had ik een ander programma, maar na een aantal jaar was dat nog steeds niet in orde”, zegt Bakker. “We raakten er gegevens in kwijt. En we konden nog steeds niet onze papieren agenda wegdoen. We hebben onlangs alles overgezet naar de software van Dation. Dat ging erg makkelijk. Het systeem en de support zijn erg goed. Dat papier is eindelijk weg.”

Toertocht

Verkeersschool Bakker geeft in vrijwel alle categorieën les. Maar vooral de leerlingen die hun motorrijbewijs halen, blijven in contact met de rijschool. “Ze komen langs om hun nieuwe motor te laten zien. Ook organiseer ik af en toe een toertocht voor oud-leerlingen. Hartstikke leuk”, zegt Bakker, die les geeft in de categorieën B, A(M) en BE. De bromfietslessen worden gegeven op Kymco Agility-scooters, met valbeugelset. Bakker: “Gelukkig zijn ze nog niet nodig geweest, er is nog niemand gevallen.”

Bart Pals

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.