lesauto, examinator, CBR

Examinator gewond na aanrijding tijdens rijexamen

DEN BOSCH – Een 50-jarige rijexaminator uit Veghel is donderdagochtend aan haar rug gewond geraakt na een aanrijding tijdens een proefexamenrit. De 18-jarige Bossche examenkandidate hield enkele schaafwonden en kneuzingen aan het ongeval over.

De lesauto reed over de Grote Beer in Den Bosch en naderde de kruising met het Zuiderkruis. Kennelijk zag de naderende personenauto, bestuurd door een 38-jarige man uit Vlaardingen, de van rechts komende lesauto over het hoofd waardoor een aanrijding ontstond.

De CBR-exaninator werd met een ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. De beide auto’s raakten flink beschadigd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Bart Pals

15 reacties op “Examinator gewond na aanrijding tijdens rijexamen”

willy|21.09.10|22:25

Kennelijk zagen zowel de bestuurder als de examinator de van links komende auto ook over het hoofd. Dit komt mij bekend voor. Deze situatie tijdens een tussentijdse toets ook wel eens gehad. ik kon gelukkig door stop te roepen de mensen voorin waarschuwen, zodat op het laatste moment een aanrijding werd voorkomen. De extra linkerbuitenspiegel zorgt vaak voor een extra grote dode hoek aan de linkerzijde en is niet altijd een verbetering.

Autorijschool Gemma Volmer|23.09.10|11:54

Een reactie van mij als rijschool houdster

De spiegel is heel gevaarlijk vooral bij de auto hedendaags , ik les in een BMW 1 , dan heb je een flinke dode hoek als je ook nog eens een spiegel erop zet aan de linkerkant. Allereerst heb je een beginnende bestuurder die gaat autorijden , die begint ook nog eens te kijken in die speigel , de dode hoeken denkt hij daarmee af te dekken , wat niet zo is. Het vreemde is hij straks ook niet rijd met zo een spiegel erop. De allereerst keer ik de spiegel erdan maar heb opgezet , omdat 1 examinator vond hij mijn auto zou moeten latens staan als ik de spiegel ging weigeren!! De spiegel erop en al bij de eerste rontonde had ik een auto van links erin zitten waardoor ik vol op de rem moest. Daarna heb ik de auto aan de kant gezet en de spiegel eraf gehaald en ik kan iedereen zeggen ik doe hem er nooit meer op!!! Als de examinator wil ik hem erop doe bevestig ik heb tijdens een examen aan de onderkant dan kan hij hem zelf draaien.
Ik les er niet mee! Ik ben rijopleidier en voor de veiligheid daar sta ik voor en deze spiegel aan de linkerkant zorgt voor een extra dode hoek zodat de veilgheid er niet mee gebaat is dat blijkt ook uit het bovenstaande voorval. MVG Gemma Volmer http://www.gemmavolmer.nl

Renee|23.09.10|12:01

Daar ben ik het helemaal mee-eens.
De buitenspiegels zorgen voor een enorme dode hoek.
Kan daar nou geen oplossing voor gevonden worden?

M. Demir|23.09.10|14:48

Zonder dat je het in de gaten hebt, ben je inderdaad geneigd om in het opzetspiegeltje te kijken als je zelf rijdt!? Wat in het begin voor mij als instructeur ook even wennen was om bewust de onderste spiegel te gebruiken! De beginnende leerling zal hiervan bewust gemaakt moeten worden. In sommige gevallen heb je wel meer zicht op de linkerkant van de weg/rijstrook. Er zijn dus nadelen en voordelen. Nadeel voor de bestuurder en een voordeel voor de instucteur/examinator. Het eraf halen met lessen is dan ook geen goede oplossing omdat de leerling hiermee pas op zijn examen geconfronteerd wordt!!

mvg Rijschool COACH Tilburg

Jeroen|23.09.10|18:54

Wat een onzin, ben zelf ook rijinstructeur en rij wel met de extra linkerbuitenspiegel en heb nergens last van, vindt het zelfs een verbetering bij het wegrijden van fileparkeren, ik kan nu veel beter mee kijken.

Misschien een bril nemen ??

Tjeerd|23.09.10|20:30

Ligt aan het type auto,heb zelf ook bmw 3 maar ia ernorme dode hoek.Nu kleine spiegeld veka-best erop stukken beter.

gr

Niemeijer uit Scheemda|23.09.10|21:52

Ik heb altijd een kleine boogspiegel op mijn linkerbuitenspiegel gehad,een prima ding, Nu zit er een knots van een SPIEGEL op, graag weg er mee. Een flinke dodehoek is er gekomen.
( ik geef nog maar 40 jaar rijiopleidingen, nog tekort denk ik)

Louis Tax|25.09.10|22:05

Toen tweede spiegel werd toegestaan meteen genomen. Begin een keer geshrokken. Kind later in zicht dan gewend. Examinatoren flink gewaarschuwd. Heden veel plezier van dubbele spiegels. Dode hoeken vang ik geautomatiseerd op. Leerlingen zijn beter volgroeid met rechterbuitenspiegel. Te kleine spiegel (die met dat hoekje naar boven) bleef voor mij echt gevaarlijk!!! Afrader dus. Groeten(30 jaar instructie)Louis Tax.

haan|27.09.10|22:12

al 22jaar inrotterdam zonder spiegel gereden maar de jonge garde bij het cbr kijkt daar schijnbaar vaak in haha nee onzin zon spiegel maar ja overleg met de instructie branche is daar toch weer ver in te zoeken

Boudewijn|28.09.10|22:14

Ik heb de verplichte nieuwe buitenspiegel aan de linkerzijde geplaatst in de vergrootte dodehoek is een feit.
De laatste 10 jaar heb ik met een kleinere spiegel gewerkt, maar deze is niet goed gekeurd door het CBR. Deze “banaanspiegel” heeft al die jaren prima dienst gedaan en nauwelijks een dodehoek veroorzaakt. Deeze spiegel is overal te kkop voor ongeveer 18 euro.
CBR doe er iets mee!!! Als je iets wilt invoeren moet er wel draagvlak zijn in de branche.

Marcel Kort|02.10.10|18:46

Ik ben voor de extra spiegel RECHTS!!! Maar tegen de extra spiegel links. LEVENSGEVAARLIJK. De ERVAREN examinatoren van het CBR hebben hem ook niet nodig, de ervaren rij-instructeurs ook niet.

Helaas wordt het beleid gemaakt door de ARBO- regels en niet door mensen met verstand van zaken.

w|18.10.10|18:48

Je kunt links de extra spiegel er onder monteren.
De leerling/kandidaat kijkt dan in de extra spiegel, de instructeur/examinator in de normale spiegel…

erikjan|29.10.10|21:06

de auto s of fietsers zijn er plotseling niet in eens moet je de leerling maar eerder laten kijken als je ze te laat laten kijken op krpnt/rot. dan zitten ze in de dode hoek van zon spiegel dus kwestie eerder laten kijken dan los je dit probleem op

Toontje Hoog|29.03.11|08:14

Dames en heren, de huidige auto’s moeten 2 buitenspiegels hebben en aangezien u en de examinatoren juridisch bestuurder zijn, zullen er 2 extra buitenspiegels op moeten zitten. Vrachtwagenchauffeurs gaan al jaren om met een flinke dode hoek door de spiegels en dat lukt hen toch ook?! Niet zeuren dus!

Manfred|17.07.11|20:27

De grote dode hoek kunnen velen mensen bevestigen. Ging het niet om de veiligheid van de examinator met de Arbo en de wet in de hand. Dit werd vervolgens verschoven naar de juridische bestuurder van de auto. Nu hebben de ontwerpers van de auto ook een wetgeving waaraan zij moeten voldoen bij het ontwerpen van de auto, hoe zit het daar mee heren RDW. Om gelijk nog maar iets op tafel te gooien hoe zit het met al die rommel op de voorruit. 2 extra spiegels een Tomtom en toen kwam de airback uit.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Examinator gewond na aanrijding tijdens rijexamen | RijschoolPro
lesauto, examinator, CBR

Examinator gewond na aanrijding tijdens rijexamen

DEN BOSCH – Een 50-jarige rijexaminator uit Veghel is donderdagochtend aan haar rug gewond geraakt na een aanrijding tijdens een proefexamenrit. De 18-jarige Bossche examenkandidate hield enkele schaafwonden en kneuzingen aan het ongeval over.

De lesauto reed over de Grote Beer in Den Bosch en naderde de kruising met het Zuiderkruis. Kennelijk zag de naderende personenauto, bestuurd door een 38-jarige man uit Vlaardingen, de van rechts komende lesauto over het hoofd waardoor een aanrijding ontstond.

De CBR-exaninator werd met een ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. De beide auto’s raakten flink beschadigd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Bart Pals

15 reacties op “Examinator gewond na aanrijding tijdens rijexamen”

willy|21.09.10|22:25

Kennelijk zagen zowel de bestuurder als de examinator de van links komende auto ook over het hoofd. Dit komt mij bekend voor. Deze situatie tijdens een tussentijdse toets ook wel eens gehad. ik kon gelukkig door stop te roepen de mensen voorin waarschuwen, zodat op het laatste moment een aanrijding werd voorkomen. De extra linkerbuitenspiegel zorgt vaak voor een extra grote dode hoek aan de linkerzijde en is niet altijd een verbetering.

Autorijschool Gemma Volmer|23.09.10|11:54

Een reactie van mij als rijschool houdster

De spiegel is heel gevaarlijk vooral bij de auto hedendaags , ik les in een BMW 1 , dan heb je een flinke dode hoek als je ook nog eens een spiegel erop zet aan de linkerkant. Allereerst heb je een beginnende bestuurder die gaat autorijden , die begint ook nog eens te kijken in die speigel , de dode hoeken denkt hij daarmee af te dekken , wat niet zo is. Het vreemde is hij straks ook niet rijd met zo een spiegel erop. De allereerst keer ik de spiegel erdan maar heb opgezet , omdat 1 examinator vond hij mijn auto zou moeten latens staan als ik de spiegel ging weigeren!! De spiegel erop en al bij de eerste rontonde had ik een auto van links erin zitten waardoor ik vol op de rem moest. Daarna heb ik de auto aan de kant gezet en de spiegel eraf gehaald en ik kan iedereen zeggen ik doe hem er nooit meer op!!! Als de examinator wil ik hem erop doe bevestig ik heb tijdens een examen aan de onderkant dan kan hij hem zelf draaien.
Ik les er niet mee! Ik ben rijopleidier en voor de veiligheid daar sta ik voor en deze spiegel aan de linkerkant zorgt voor een extra dode hoek zodat de veilgheid er niet mee gebaat is dat blijkt ook uit het bovenstaande voorval. MVG Gemma Volmer http://www.gemmavolmer.nl

Renee|23.09.10|12:01

Daar ben ik het helemaal mee-eens.
De buitenspiegels zorgen voor een enorme dode hoek.
Kan daar nou geen oplossing voor gevonden worden?

M. Demir|23.09.10|14:48

Zonder dat je het in de gaten hebt, ben je inderdaad geneigd om in het opzetspiegeltje te kijken als je zelf rijdt!? Wat in het begin voor mij als instructeur ook even wennen was om bewust de onderste spiegel te gebruiken! De beginnende leerling zal hiervan bewust gemaakt moeten worden. In sommige gevallen heb je wel meer zicht op de linkerkant van de weg/rijstrook. Er zijn dus nadelen en voordelen. Nadeel voor de bestuurder en een voordeel voor de instucteur/examinator. Het eraf halen met lessen is dan ook geen goede oplossing omdat de leerling hiermee pas op zijn examen geconfronteerd wordt!!

mvg Rijschool COACH Tilburg

Jeroen|23.09.10|18:54

Wat een onzin, ben zelf ook rijinstructeur en rij wel met de extra linkerbuitenspiegel en heb nergens last van, vindt het zelfs een verbetering bij het wegrijden van fileparkeren, ik kan nu veel beter mee kijken.

Misschien een bril nemen ??

Tjeerd|23.09.10|20:30

Ligt aan het type auto,heb zelf ook bmw 3 maar ia ernorme dode hoek.Nu kleine spiegeld veka-best erop stukken beter.

gr

Niemeijer uit Scheemda|23.09.10|21:52

Ik heb altijd een kleine boogspiegel op mijn linkerbuitenspiegel gehad,een prima ding, Nu zit er een knots van een SPIEGEL op, graag weg er mee. Een flinke dodehoek is er gekomen.
( ik geef nog maar 40 jaar rijiopleidingen, nog tekort denk ik)

Louis Tax|25.09.10|22:05

Toen tweede spiegel werd toegestaan meteen genomen. Begin een keer geshrokken. Kind later in zicht dan gewend. Examinatoren flink gewaarschuwd. Heden veel plezier van dubbele spiegels. Dode hoeken vang ik geautomatiseerd op. Leerlingen zijn beter volgroeid met rechterbuitenspiegel. Te kleine spiegel (die met dat hoekje naar boven) bleef voor mij echt gevaarlijk!!! Afrader dus. Groeten(30 jaar instructie)Louis Tax.

haan|27.09.10|22:12

al 22jaar inrotterdam zonder spiegel gereden maar de jonge garde bij het cbr kijkt daar schijnbaar vaak in haha nee onzin zon spiegel maar ja overleg met de instructie branche is daar toch weer ver in te zoeken

Boudewijn|28.09.10|22:14

Ik heb de verplichte nieuwe buitenspiegel aan de linkerzijde geplaatst in de vergrootte dodehoek is een feit.
De laatste 10 jaar heb ik met een kleinere spiegel gewerkt, maar deze is niet goed gekeurd door het CBR. Deze “banaanspiegel” heeft al die jaren prima dienst gedaan en nauwelijks een dodehoek veroorzaakt. Deeze spiegel is overal te kkop voor ongeveer 18 euro.
CBR doe er iets mee!!! Als je iets wilt invoeren moet er wel draagvlak zijn in de branche.

Marcel Kort|02.10.10|18:46

Ik ben voor de extra spiegel RECHTS!!! Maar tegen de extra spiegel links. LEVENSGEVAARLIJK. De ERVAREN examinatoren van het CBR hebben hem ook niet nodig, de ervaren rij-instructeurs ook niet.

Helaas wordt het beleid gemaakt door de ARBO- regels en niet door mensen met verstand van zaken.

w|18.10.10|18:48

Je kunt links de extra spiegel er onder monteren.
De leerling/kandidaat kijkt dan in de extra spiegel, de instructeur/examinator in de normale spiegel…

erikjan|29.10.10|21:06

de auto s of fietsers zijn er plotseling niet in eens moet je de leerling maar eerder laten kijken als je ze te laat laten kijken op krpnt/rot. dan zitten ze in de dode hoek van zon spiegel dus kwestie eerder laten kijken dan los je dit probleem op

Toontje Hoog|29.03.11|08:14

Dames en heren, de huidige auto’s moeten 2 buitenspiegels hebben en aangezien u en de examinatoren juridisch bestuurder zijn, zullen er 2 extra buitenspiegels op moeten zitten. Vrachtwagenchauffeurs gaan al jaren om met een flinke dode hoek door de spiegels en dat lukt hen toch ook?! Niet zeuren dus!

Manfred|17.07.11|20:27

De grote dode hoek kunnen velen mensen bevestigen. Ging het niet om de veiligheid van de examinator met de Arbo en de wet in de hand. Dit werd vervolgens verschoven naar de juridische bestuurder van de auto. Nu hebben de ontwerpers van de auto ook een wetgeving waaraan zij moeten voldoen bij het ontwerpen van de auto, hoe zit het daar mee heren RDW. Om gelijk nog maar iets op tafel te gooien hoe zit het met al die rommel op de voorruit. 2 extra spiegels een Tomtom en toen kwam de airback uit.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.