rijexamen, rijles, rijschool, examinator, rijinstructeur

Bulgaarse rijexamens voortaan op film tegen fraude

rijexamen, rijles, rijschool, examinator, rijinstructeur

BULGARIJE –  Rijexamens in Bulgarije worden voortaan vastgelegd met camera’s die in de auto gemonteerd zijn. De maatregel moet voorkomen dat kandidaten hun examinator omkopen en zo hun papiertje krijgen terwijl ze helemaal niet kunnen rijden. Dat maakte het Bulgaarse ministerie van Transport vrijdag bekend.

Ook theorie-examens kunnen niet langer ‘gekocht’ worden, want in de klaslokalen worden kandidaten met camera’s in de gaten gehouden. De maatregel moet een einde maken aan de corruptie op rijscholen en zo de verkeersveiligheid verbeteren.

Jaarlijks komen duizenden mensen om op de Bulgaarse wegen. De Bulgaarse minister van Transport vermoedt dat jaarlijks zo’n 15.000 Bulgaren illegaal hun rijbewijs krijgen. Hij denkt er ook aan om camera’s op te hangen bij keuringsstations en testcentra voor auto’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

5 reacties op “Bulgaarse rijexamens voortaan op film tegen fraude”

Henk|01.10.10|13:50

Meeste professionele rijscholen in Nederland gebruiken het ook. Tijdens de gewone rijlessen zodat de leerling alles terug kan zien, maar ook tijdens de examens. Als je met een examinator niet eens bent, kun je het bewijzen aan de hand van de beelden. De camera neemt beeld van de binnenkant, buitenkant, geluid, snelheid, locatie (GPS) zo kun je exact zien hoe een leerling gereden heeft. Wij gebruiken als autorijschool dit al een tijdje, het is erg handig, de leerling kan aan het einde van de les zijn SD kaart meenemen en alles thuis terugkijken/analyseren. Erg educatief. De beste camera die hiervoor geschikt is, is de ADR3000.

WJ|03.10.10|13:31

Klopt dat is de T-EYE Driving recoreder ADR3000.
Echter een bezwaar…
Deze mag NIET gebruikt worden tijdens een examen. Dus wanneer je deze wel aan laat staan is dit als bewijsvoering niet rechtsgeldig.
De gebruiksvriendelijkheid laat helaas ook te wensen over.

WJ|03.10.10|13:33

*T-EYE Driving recorder ADR 3000*

http://www.youtube.com/watch?v=M837H7PkbaM

Anton van dijk|03.10.10|23:24

Hier een beter Filmpje:
http://www.youtube.com/watch?v=su3jZ5wcbE8&feature=player_embedded

Volgens mij is zo een camera wel toegestaan tijdens een examen, omdat ze je bewijs niet zomaar kunnen weigeren. Voor een rechter blijft een bewijs toch een bewijs….

WJ|04.10.10|09:50

kan zijn maar je moet de camera altijd uit zetten. of de examinator zet hem uit dus dan heb je geen beeld ;)

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.