smsen, rijden, stuur, automobilist

Video: Cursus rijinstructeur tegen Afleiding in het Verkeer

smsen, rijden, stuur, automobilist

VERENIGDE STATEN – De campagne ‘Afleiding in het Verkeer’ is nog in volle gang in Nederland. Maar ook in een aantal staten in de Verenigde Staten geldt tegenwoordig een sms-verbod achter het stuur. Een Amerikaanse rijinstructeur laat in onderstaande video jongeren op de middelbare scholen zien waarom dat zo gevaarlijk is.

De studenten krijgen een paarse bal toegeworpen die ze moeten vangen. Wat blijkt? Jongeren die een bericht typen lukt het niet de bal te vangen, ondanks dat ze weten dat die eraan komt. Vergelijkbaar met het sms’en achter het stuur, terwijl je weet dat de auto voor je kan gaan remmen.

Overigens zijn er ook Amerikaanse studies waaruit blijkt dat het verbod op sms’en als bestuurder juist leidt tot méér ongelukken. Jongeren zijn bang om gepakt te worden en een boete te krijgen. Daarom houden ze de telefoon nog verder naar beneden, zodat ze nog minder zicht op de weg houden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Video: Cursus rijinstructeur tegen Afleiding in het Verkeer | RijschoolPro
smsen, rijden, stuur, automobilist

Video: Cursus rijinstructeur tegen Afleiding in het Verkeer

VERENIGDE STATEN – De campagne ‘Afleiding in het Verkeer’ is nog in volle gang in Nederland. Maar ook in een aantal staten in de Verenigde Staten geldt tegenwoordig een sms-verbod achter het stuur. Een Amerikaanse rijinstructeur laat in onderstaande video jongeren op de middelbare scholen zien waarom dat zo gevaarlijk is.

De studenten krijgen een paarse bal toegeworpen die ze moeten vangen. Wat blijkt? Jongeren die een bericht typen lukt het niet de bal te vangen, ondanks dat ze weten dat die eraan komt. Vergelijkbaar met het sms’en achter het stuur, terwijl je weet dat de auto voor je kan gaan remmen.

Overigens zijn er ook Amerikaanse studies waaruit blijkt dat het verbod op sms’en als bestuurder juist leidt tot méér ongelukken. Jongeren zijn bang om gepakt te worden en een boete te krijgen. Daarom houden ze de telefoon nog verder naar beneden, zodat ze nog minder zicht op de weg houden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.