motorrijles, rijinstructeur, motor, rijles

Instructeur rijdt achterop de lesmotor, leerling gewond

LENT – Twee motorrijders zijn ten val gekomen bij een motorrijles zondagmiddag op de Prins Mauritssingel in Lent omdat de rijinstructeur met de auto achterop reed. Een van hen, een 35-jarige Wijchenaar, raakte daarbij gewond aan zijn been.

De twee lesmotoren reden achter elkaar, gevolgd door hun instructeur, een 43-jarige Nijmegenaar, in een auto. De vooroprijdende lesmotor, bestuurd door een 35-jarige Wijchenaar remde voor een oranje verkeerslicht. Dat merkte de instructeur in de auto echter te laat op, waardoor hij de lesmotor voor hem raakte. De berijdster van dat rijwiel, een 23-jarige vrouw uit Wageningen en de 35-jarige Wijchenaar kwamen daardoor ten val.

De Wijchenaar liep onder meer beenletsel op. De Wageningse had last van haar pols en nek. Beide lesmotoren zijn weggesleept.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

7 reacties op “Instructeur rijdt achterop de lesmotor, leerling gewond”

Ingeborg|19.10.10|12:53

Zie je wel: ‘Zondagswerk is niet sterk”

Ton|21.10.10|13:43

ten eerste, motorrijles doe je niet vanuit een auto! ten tweede, wat een enorme blinde sufferd.

Gerard van der Zalm|21.10.10|14:03

Zorg dat je tot stilstand kan komen binnen de afstand die je kan overzien en waarover de weg vrij is. Ook tijdens een motor-examen zie ik dat de examinator daar nog al eens de hand mee ligt, waardoor een motor-examenkandidaat zich opgejaagd voelt. Maar gelukkig zijn er geen examens op zondag.

Eénpitter|21.10.10|21:31

pffff. das wel schrikken. Maar dan gelijk wel goed doen en drie eigen voertuigen schade?

Johan|22.10.10|19:57

Wat een sukkel . Hoe kun je nou motorrijles geven met een blik op 4 wielen. Als hij met de motor was geweest was dit waarschijnlijk niet gebeurt.
MOTORRIJLES GEVEN DOE JE MET EEN MOTOR meneer de instructeur

rijschool|02.11.10|14:17

Johan, als je baas je volgmotor afpakt en je daarvoor in de plaats een auto geeft kun je daar weinig aan veranderen.

Dennie|02.11.10|14:51

Tja te dicht op een leerling gaan rijden is inderdaad niet handig!
Maar ook ik als motorinstructeur doe het, niet dat ik het prettig vind(in tegendeel zelfs), maar het overige verkeer geeft me soms geen andere keuze. Wanneer ik namelijk een gat laat ontstaan en iemand ziet een mogelijkheid dan zet ie m tussen mij en mn leerling waardoor de kans groot is dat mijn leerling iemand achter op zn kentekenplaat heeft rijden die er geen rekening mee houdt dat betreffende leerling plosteling zou kunnen remmen( terwijl ik als instructeur dat wel doe, mn positie altijd iets meer links of rechts achter de leerling houdt). Met dat in mn gedachten zorg ik er liever voor dat ik dichter bij mn leerling blijf, dan kan ik m afdekken indien nodig!
Ik ben het er mee eens dat een motor beter is om mee te volgen, echter ik als reserve/inval instructeur heb niet altijd de luxe van een motor, als ik gelijktijdig met mijn collega les dan heb ik geen andere keuze dan het nemen van de auto. HELAAS.
Een goede oplossing zou zijn als het andere verkeer zich eens wat meer bewuster zou worden van het feit dat wij graag bij onze leerling zouden willen blijven, en dus ons ook die gelegenheid zou geven. Indien dat gebeurd dan houdt ik met veel plezier veel meer afstand dan ik nu doe!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.