lesauto, rijles, rijschool

Branchevereniging SRB/VRB telt 627 leden binnen één week

lesauto, rijles, rijschool

WIJCHEN – De nieuwe branchevereniging SRB/VRB telt nu al 627 leden. “Een verrassend aantal”, vindt Roy van de Blaak van SRB. “We hebben vorige week pas de inschrijfformulieren verstuurd.”

Alle leden van SRB, de gezamenlijke inkooporganisatie voor rijschoolhouders, hebben vorige week een formulier ontvangen of ze zich voortaan door SRB/VRB ook politiek willen laten vertegenwoordigen. De VRB-leden hebben het aanbod gekregen ook deel uit te maken van de inkooporganisatie. Aanleiding is de onlangs gestarte samenwerking tussen de twee clubs.

Leden

SRB telt 1250 leden, VRB was in een jaar tijd uitgegroeid tot 600 rijscholen. Omdat een aantal van hen dubbel lid is, zijn er in totaal 1581 verschillende rijschoolleden. De overige 954 rijscholen hebben nog tot januari de tijd om hun keuze kenbaar te maken.

“We willen onze leden de keuzevrijheid geven om alleen te profiteren van de inkoopvoordelen, of dat ze zich ook door ons willen laten vertegenwoordigen op het politieke toneel”, vertelt Van de Blaak.

Kennisgroepen

Hij is vooral positief verrast over het aantal leden dat aangeeft een actieve rol te willen gaan spelen in de SRB/VRB. “Hierbij kun je denken aan het deelnemen in kennisgroepen”, licht hij toe. “Daarmee kunnen we de branche én onze organisatie naar een hoger plan tillen.”

Iedere operationele rijschool in Nederland kan lid worden van de SRB/VRB.

Bart Pals

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.