lesauto, sneeuw, examen

Fors aantal CBR-examens afgelast door sneeuw

RIJSWIJK – Door de barre weersomstandigheden heeft een fors aantal geplande CBR-examens dinsdagochtend geen doorgang kunnen vinden. Het verkeer heeft te veel last van de sneeuw om de examens door te laten gaan, zo meldt het CBR.

Het CBR streeft er naar om examens doorgang te laten vinden. Daarom wordt pas vlak voor het examen bepaald of het doorgaat of niet. Dit wordt vervolgens doorgegeven aan de rijopleider van de kandidaat. Kandidaten worden dus altijd gewoon op de examenlocatie verwacht.

Hier houdt het CBR bij slechte weersomstandigheden driemaal daags het aantal uitgestelde praktijkexamens (inclusief toetsen) bij per dag, plaats en provincie. Vorige winter werd een recordaantal examens afgelast door de sneeuw.

Update 17:30 uur: Dinsdag is ruim de helft van het aantal ingeplande examens niet doorgegaan, namelijk 1496 van de 3040 examens. Bekijk het overzicht per examenlocatie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

7 reacties op “Fors aantal CBR-examens afgelast door sneeuw”

R. Roovers|30.11.10|15:56

Na vele uren bellen naar het CBR nog geen uitleg gekregen over het feit dat ik en nog 1 examenkandidaat geen examen mochten doen.
De 6 andere die op de zelfde dag en tijd hun examen hadden hebben deze gewoon gedaan. Beetje raar… Ze hebben de eerste 2 TAFELNUMMERS geannuleerd.
3 telefonisten van het CBR kunnen niets vertellen en doen er verder ook heel erg lastig over.
Na het bellen van mijn rijschool heb ik een nummer gekregen van het hoofdkantoor.
Eenmaal bij het hoofdkantoor binnen gedrongen, wisten ze niets van deze aanpak af en gaan het uitzoeken.
Als ik net zo lang moet wachten als vandaag, kan dit jaren gaan duren.

Wat mijn vermoeden is, is dat door de sneeuwval 2 van de 8 examinatoren niet (op tijd) aanwezig konden zijn.

Rijschoolhouder|30.11.10|21:28

Het CBR laat te laat weten of een examen doorgaat. Hierdoor moet je als opleider met een leerling gaan rijden terwijl ik dat onverantwoord vind. Als het weer plotseling ernstig word is dat overmacht, maar vaak zijn de vooruitzichten slecht of ligt er al sneeuw op de weg die zeker niet dezelfde dag weg zullen zijn en toch Laat het CBR je pas op het laatste moment weten.

Yasmina|01.12.10|20:07

Mijn examen ging dinsdag gelukkig wel door, ik ben geslaagd!!

Steven|02.12.10|11:25

Gefeliciteerd, Yasmina. Als de weerssituatie zo slecht is dat zo’n groot aantal examens niet doorging heb je het goed gedaan als je geslaagd bent!

Yasmina|02.12.10|12:23

Bedankt Steven, ik ben ook erg trots op mezelf!

Gert Jan|02.12.10|13:04

Het cbr heeft dinsdag 30-11- 2010 alle bromfiets examens uitgesteld in kring 32(bussum) op woensdag 01-12-2010 was daar een andere examinator en die vond dat er gewoon gereden kon worden terwijl de omstandigheden niks veranderd waren, alle motor examens avb en avd zijn uitgesteld maar de bromfietsen niet ,ik als rijschoolhouder ben niet gaan rijden omdat ik het onverandwoord vindt. Maar het grapje kost mij wel 2 nieuwe examens Het ieriteerd mij dat wij in dit soort situaties niks in te brengen hebben.

Frank|02.12.10|14:12

Raar standpunt van het CBR. Je moet wel met je leerling op de examenlocatie verschijnen om daar vervolgens te horen dat het te gevaarlijk was om te gaan rijden. En wie durft dan zijn leerling nog een uurtje lesgeld uit zijn zak te kloppen? Het examenuur is sowieso al rekening ondernemer, cbr regelt alleen een nieuw examen…

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.