CBR, Reflector, vakblad, rijschool

CBR stopt met uitgeven van eigen vakblad Reflector

RIJSWIJK – Het CBR stopt met het uitgeven van het blad Reflector. Berichten van het CBR aan de rijschoolbranche worden voortaan digitaal via TOP-internet en via een mededelingenbulletin in de Rijinstructie geplaatst.

De minister van Infrastructuur en Milieu vindt het CBR geen commerciële activiteiten moet bedrijven. Het door de publieke organisatie CBR uitgeven van een vakblad met commerciële advertenties in concurrentie met andere partijen is daarom ongewenst.

Advertenties

Het volledig op eigen kosten uitgeven van een vakblad is niet mogelijk. Het CBR haalde jaarlijks ruim 100.000 euro omzet binnen met commerciële advertenties.

Het CBR heeft een wettelijk plicht rijschoolhouders op de hoogte te houden van relevante ontwikkelingen in de branche. Vroeger werd dit bulletin ook al meegezonden met de Rijinstructie. Maar omdat de directie van het CBR ontevreden was over de kwaliteit en de inhoud van de Rijinstructie, werd de Reflector opgericht.

Rijinstructie

De relatie tussen het CBR en de Rijinstructie is intussen genormaliseerd, zo meldt het CBR. De eerste drie nummers van de Rijinstructie in 2011, waarin het nieuwe mededelingenbulletin is opgenomen, worden ter kennismaking onder alle bij het CBR ingeschreven rijscholen verspreid.

Rijscholen die hierna het CBR-mededelingenbulletin in papieren vorm willen blijven ontvangen, dienen de Rijinstructie te kopen. Prijs per los nummer: 8,25 euro.

Kijk voor het meest actuele nieuws uit de rijschoolbranche dagelijks op VerkeersPro.nl, het gratis online vakblad voor de rijschool!

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

12 reacties op “CBR stopt met uitgeven van eigen vakblad Reflector”

T van den Berg|02.12.10|11:30

Jammer

Johan|02.12.10|11:45

De Rijinstructie is in ieder geval objectiever dan het CBR propaganda blad Reflector.

M. Rutgers|02.12.10|11:53

Jammer. De Rijinstructie heb ik ook al sinds jaren maar waar ik me elke keer weer aan erger is die overmatige aanwezigheid van de BOVAG. Ze kunnen het net zo goede BOVAG krant noemen wat dat aangaat.

Bert de Weerd|02.12.10|13:33

Ik vind het niet zo erg. zoals in het artikel ook al staat, de informatie van het CBR naar de rijscholen kan ook op top-internet gezet worden.

De noodzaak Waarom deze informatie dan ook nog eens in het vakblad rijinstructie gezet moet worden ontgaat mij! Niet iedereen is lid van dit blad. Ik ook niet meer omdat het vnl. een propaganda blad van de Bovag is en aangezien ik vind dat de Bovag eerder schadelijk is voor de branche dan iets toevoegt…..

Adriaan Bakker|02.12.10|13:56

Cees houd de ogen wijd open voor deze opmerkelijke ommezwaai!

Marvin "Rijschool De Wegpiraat"|02.12.10|14:30

Ik vind het best om het vakblad op te heffen en kan de argumenten daarvoor ook goed begrijpen, echter lijkt het mij dan handiger om een e-mail nieuwsbrief voor alle aangesloten rijscholen te maken. Dat scheelt een hoop in de druk- en portokosten en kan daarmee dus ook veel goedkoper gedaan worden. En zo blijven alle rijscholen, dus ook de kleinere die niet zo vaak op TOP kijken, op tijd op de hoogte van belangrijke wijzigingen en mededelingen.

C. de Goede|02.12.10|17:27

DIt mag helemaal niet! In de inschrijfovereenkomst die wij als rijopleiders hebben ondertekent en waar we jaarlijks voor betalen, staat dat we recht hebben op het vakblad Reflector. En niet op een betaald abonnement op de Rij-instructie, waar het nu op gaat uitdraaien

Dinand Willems|02.12.10|17:36

Ik wil me volledig aansluiten bij Marvin, mailen kost niets en iedereen leest (bijna) dagelijks zijn mail. Ik kijk alleen op TOP als ik een nieuwwe aanvraag moet doen, en dat is soms maar 1x per maand.

Bert de Weerd|02.12.10|17:50

Ik ben het met Marvin en Dinand eens. een e-mail nieuwsbrief is een beter idee!

cornelis|02.12.10|21:02

jammer..Rij-instructie is teveel BOVAG en dat zijn niet meer de favorieten ,de secretaris van bovag zit momenteel in een broemgroep en werkt mee dat gepensioneerde examinators broem instructeurs worden.hij verloochend zijn eigen toko. Broem werd gedaan door gecertificeerde instructeurs,mede door zijn toedoen wordt het een snabbeltje (190 euro) voor de gepensioneerden. heerlijk toch..smiddags samen eten en het lijkt wel een reunie. treurig meneer Bastiaanse

J.Peters|02.12.10|21:43

Ik sluit mij aan voor het ontvangen van een e-mail, zoals geopperd “kleine rij scholen kijken niet zo vaak op TOP”.

cornelis|02.12.10|22:03

Niks erg…we hebben Verkeerspro. We kunnen hier ook nog eens onze gedachte kwijt. Rij-instructie mag men Bovag-instructie gaan noemen.Als lid krijg je het er bij.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

CBR stopt met uitgeven van eigen vakblad Reflector | RijschoolPro
CBR, Reflector, vakblad, rijschool

CBR stopt met uitgeven van eigen vakblad Reflector

RIJSWIJK – Het CBR stopt met het uitgeven van het blad Reflector. Berichten van het CBR aan de rijschoolbranche worden voortaan digitaal via TOP-internet en via een mededelingenbulletin in de Rijinstructie geplaatst.

De minister van Infrastructuur en Milieu vindt het CBR geen commerciële activiteiten moet bedrijven. Het door de publieke organisatie CBR uitgeven van een vakblad met commerciële advertenties in concurrentie met andere partijen is daarom ongewenst.

Advertenties

Het volledig op eigen kosten uitgeven van een vakblad is niet mogelijk. Het CBR haalde jaarlijks ruim 100.000 euro omzet binnen met commerciële advertenties.

Het CBR heeft een wettelijk plicht rijschoolhouders op de hoogte te houden van relevante ontwikkelingen in de branche. Vroeger werd dit bulletin ook al meegezonden met de Rijinstructie. Maar omdat de directie van het CBR ontevreden was over de kwaliteit en de inhoud van de Rijinstructie, werd de Reflector opgericht.

Rijinstructie

De relatie tussen het CBR en de Rijinstructie is intussen genormaliseerd, zo meldt het CBR. De eerste drie nummers van de Rijinstructie in 2011, waarin het nieuwe mededelingenbulletin is opgenomen, worden ter kennismaking onder alle bij het CBR ingeschreven rijscholen verspreid.

Rijscholen die hierna het CBR-mededelingenbulletin in papieren vorm willen blijven ontvangen, dienen de Rijinstructie te kopen. Prijs per los nummer: 8,25 euro.

Kijk voor het meest actuele nieuws uit de rijschoolbranche dagelijks op VerkeersPro.nl, het gratis online vakblad voor de rijschool!

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

12 reacties op “CBR stopt met uitgeven van eigen vakblad Reflector”

T van den Berg|02.12.10|11:30

Jammer

Johan|02.12.10|11:45

De Rijinstructie is in ieder geval objectiever dan het CBR propaganda blad Reflector.

M. Rutgers|02.12.10|11:53

Jammer. De Rijinstructie heb ik ook al sinds jaren maar waar ik me elke keer weer aan erger is die overmatige aanwezigheid van de BOVAG. Ze kunnen het net zo goede BOVAG krant noemen wat dat aangaat.

Bert de Weerd|02.12.10|13:33

Ik vind het niet zo erg. zoals in het artikel ook al staat, de informatie van het CBR naar de rijscholen kan ook op top-internet gezet worden.

De noodzaak Waarom deze informatie dan ook nog eens in het vakblad rijinstructie gezet moet worden ontgaat mij! Niet iedereen is lid van dit blad. Ik ook niet meer omdat het vnl. een propaganda blad van de Bovag is en aangezien ik vind dat de Bovag eerder schadelijk is voor de branche dan iets toevoegt…..

Adriaan Bakker|02.12.10|13:56

Cees houd de ogen wijd open voor deze opmerkelijke ommezwaai!

Marvin "Rijschool De Wegpiraat"|02.12.10|14:30

Ik vind het best om het vakblad op te heffen en kan de argumenten daarvoor ook goed begrijpen, echter lijkt het mij dan handiger om een e-mail nieuwsbrief voor alle aangesloten rijscholen te maken. Dat scheelt een hoop in de druk- en portokosten en kan daarmee dus ook veel goedkoper gedaan worden. En zo blijven alle rijscholen, dus ook de kleinere die niet zo vaak op TOP kijken, op tijd op de hoogte van belangrijke wijzigingen en mededelingen.

C. de Goede|02.12.10|17:27

DIt mag helemaal niet! In de inschrijfovereenkomst die wij als rijopleiders hebben ondertekent en waar we jaarlijks voor betalen, staat dat we recht hebben op het vakblad Reflector. En niet op een betaald abonnement op de Rij-instructie, waar het nu op gaat uitdraaien

Dinand Willems|02.12.10|17:36

Ik wil me volledig aansluiten bij Marvin, mailen kost niets en iedereen leest (bijna) dagelijks zijn mail. Ik kijk alleen op TOP als ik een nieuwwe aanvraag moet doen, en dat is soms maar 1x per maand.

Bert de Weerd|02.12.10|17:50

Ik ben het met Marvin en Dinand eens. een e-mail nieuwsbrief is een beter idee!

cornelis|02.12.10|21:02

jammer..Rij-instructie is teveel BOVAG en dat zijn niet meer de favorieten ,de secretaris van bovag zit momenteel in een broemgroep en werkt mee dat gepensioneerde examinators broem instructeurs worden.hij verloochend zijn eigen toko. Broem werd gedaan door gecertificeerde instructeurs,mede door zijn toedoen wordt het een snabbeltje (190 euro) voor de gepensioneerden. heerlijk toch..smiddags samen eten en het lijkt wel een reunie. treurig meneer Bastiaanse

J.Peters|02.12.10|21:43

Ik sluit mij aan voor het ontvangen van een e-mail, zoals geopperd “kleine rij scholen kijken niet zo vaak op TOP”.

cornelis|02.12.10|22:03

Niks erg…we hebben Verkeerspro. We kunnen hier ook nog eens onze gedachte kwijt. Rij-instructie mag men Bovag-instructie gaan noemen.Als lid krijg je het er bij.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.