vrachtwagenrijbewijs, rijopleiding, rijschool, leswagen

VTL stopt met aanbieden van groot deel rijopleidingen

ALPHEN AAN DEN RIJN – De Vakopleiding Transport en Logistiek (VTL) stopt per 1 maart met het aanbieden van een groot deel van zijn opleidingen. Dat staat in een brief die VTL heeft aan de opleiders heeft gestuurd.

De Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer (SOOB) heeft een subsidieovereenkomst opgezegd met de opleider, die onder meer chauffeursopleidingen aanbiedt. VTL blijft wel de beroepsbegeleide leerwegen (BBL) aanbieden, zo valt te lezen.

Criteria

SOOB gaat per 1 maart 2011 op basis van een certificeringsregeling de SOOB-subsidies en ESF-subsidies in de martk zetten. Elke opleider in de sector beroepsgoederenvervoer die aan de gestelde criteria voldoet, komt in aanmerking de opleidingen aan te bieden waarop de subsidies kunnen worden verstrekt.

Eerder dit jaar bekritiseerde de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) de manier waarop subsidies voor opleidingen in de transportsector in Nederland worden verstrekt.

Opleiding vrachtwagenchauffeur

Brancheorganisatie Bovag had geklaagd dat VTL bij het aanbesteden van opleidingen van vrachtwagenchauffeurs het grootste deel van de rijscholen buitenspel zet. Een subsidie van 40 procent van het lesgeld kan alleen worden verkregen door een opleiding te volgen via VTL.

De NMa stelde toen dat de Mededingingswet niet was overtreden, maar dat de samenwerking met de aan de VTL verbonden rijscholen wel op onderdelen moest worden aangepast.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “VTL stopt met aanbieden van groot deel rijopleidingen”

Peter|11.12.10|10:28

graag even wat meer informatie over die certificerings regeling

gerda|13.12.10|09:40

Hallo, ik zou ook graag meer willen weten over die regeling om je te certificeren.

Bert|18.12.10|00:48

Dit biedt mogelijk een eerlijke kans, juist voor de wat kleinere verkeersscholen, die minimaal dezelfde of misschien wel betere prestaties leveren!
Evenals de vorige reactie zou ook ik graag meer weten over de criteria die SOOB gaat hanteren.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.