theorie-examen, CBR, rijbewijs

Drie arrestaties na fraude tijdens theorie-examen CBR

BERGEN OP ZOOM – Een rijschoolhouder uit Den Bosch is woensdagmiddag opgepakt omdat hij fraude zou hebben gepleegd bij het CBR theorie-examen van een leerling. Daarbij zou de leerling een speciaal geprepareerd horloge hebben gebruikt.

Een oplettende medewerker van het CBR vermoedde dat een kandidaat hulp van buitenaf kreeg en belde de politie.

Rijschoolhouder

De politie arresteerde de kandidaat, een 43-jarige man uit Den Bosch. Op de parkeerplaats werden in een auto de rijschoolhouder, een 41-jarige man uit Rijswijk, en een 44-jarige inzittende uit Den Haag aangehouden. Alledrie verdachten zijn in verzekering gesteld.

De rijschoolhouder en compaan bleken in het bezit te zijn van diverse mobiele telefoons. De kandidaat bleek in het bezit te zijn van een speciaal horloge. De recherche stelt een nader onderzoek in naar de wijze waarop de oplichting zou hebben plaats gevonden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

5 reacties op “Drie arrestaties na fraude tijdens theorie-examen CBR”

Fred|13.01.11|17:05

Tja, het moet toch niet gekker worden als je als rijschoolhouder als een geheim agent gaat opereren om op die wijze je leerlingen aan een theoriecertificaat denkt te gaan helpen! Ben wel benieuwd wat deze leerling moest betalen voor al die inverstering als telefoons en speciaal geprepareerde horloge, misschien zat er ook wel een speciaal oorbelletje bij?
In ieder geval bevoegdheid in nemen en onderzoek plegen, dat lijkt mij wel raadzaam!

W.Davina|14.01.11|11:49

Wat bezielt die rijschoolhouder nou ik vraag mij af of hij nog wel op het CBR terrein en bij de examintoren durft te komen hij mag nooit meer mee rijden denk ik.
Wat heeft dat voor zin de kandidaat moet het toch alleen doen.
Ik denk dat zo’n rijschoolhouder straks genoeg aan de schandpaal komt eigen schuld dikke bult

ton|31.01.11|08:53

In een dergelijk geval is het raadzaam om de licentie van de rijschoolhouder definitief in te nemen. Dit soort praktijken horen hier niet thuis. Afgelopen woensdag was ik er toevallig getuigen van dat er in Leiden ook diverse mensen zijn gearresteerd voor dergelijke praktijken. Ze zijn opgepakt voor froude en ik hoop dat ze een behoorlijke straf krijgen. Dit soort praktijken berokkend ons als rijschoolhouder meer schade dan we wel denken

gerda|17.03.11|22:29

natuurlijk is fraude uit den boze maar het zou ook wel aardig zijn als zo’n examen geen taatltechnisch gebeuren was maar echt over verkeersveiligheid zou gaan. hoeveel leerlingen halen uiteindelijk hun examen en snappen nog niets van de voorrang??

Peter Dammers|20.04.11|09:17

Lekker dom en simpel je theorie-examen doen.
Een beetje ”dom” geluk bij je praktijk-examen hebben en dan als domme chauffeur de weg op.
Een dom ongeluk veroorzaken, omdat je het allemaal niet begrijpt en dan natuurlijk huilend vertellen dat je het allemaal niet zo bedoeld hebt.
Een beetje opletten bij alle CBR centra de komende tijd en verdachte personen en/of voertuigen even in het zonnetje zetten.
Zouden deze personen begrijpen wat voor imbicielen ze op de weg helpen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Drie arrestaties na fraude tijdens theorie-examen CBR | RijschoolPro
theorie-examen, CBR, rijbewijs

Drie arrestaties na fraude tijdens theorie-examen CBR

BERGEN OP ZOOM – Een rijschoolhouder uit Den Bosch is woensdagmiddag opgepakt omdat hij fraude zou hebben gepleegd bij het CBR theorie-examen van een leerling. Daarbij zou de leerling een speciaal geprepareerd horloge hebben gebruikt.

Een oplettende medewerker van het CBR vermoedde dat een kandidaat hulp van buitenaf kreeg en belde de politie.

Rijschoolhouder

De politie arresteerde de kandidaat, een 43-jarige man uit Den Bosch. Op de parkeerplaats werden in een auto de rijschoolhouder, een 41-jarige man uit Rijswijk, en een 44-jarige inzittende uit Den Haag aangehouden. Alledrie verdachten zijn in verzekering gesteld.

De rijschoolhouder en compaan bleken in het bezit te zijn van diverse mobiele telefoons. De kandidaat bleek in het bezit te zijn van een speciaal horloge. De recherche stelt een nader onderzoek in naar de wijze waarop de oplichting zou hebben plaats gevonden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Bart Pals

5 reacties op “Drie arrestaties na fraude tijdens theorie-examen CBR”

Fred|13.01.11|17:05

Tja, het moet toch niet gekker worden als je als rijschoolhouder als een geheim agent gaat opereren om op die wijze je leerlingen aan een theoriecertificaat denkt te gaan helpen! Ben wel benieuwd wat deze leerling moest betalen voor al die inverstering als telefoons en speciaal geprepareerde horloge, misschien zat er ook wel een speciaal oorbelletje bij?
In ieder geval bevoegdheid in nemen en onderzoek plegen, dat lijkt mij wel raadzaam!

W.Davina|14.01.11|11:49

Wat bezielt die rijschoolhouder nou ik vraag mij af of hij nog wel op het CBR terrein en bij de examintoren durft te komen hij mag nooit meer mee rijden denk ik.
Wat heeft dat voor zin de kandidaat moet het toch alleen doen.
Ik denk dat zo’n rijschoolhouder straks genoeg aan de schandpaal komt eigen schuld dikke bult

ton|31.01.11|08:53

In een dergelijk geval is het raadzaam om de licentie van de rijschoolhouder definitief in te nemen. Dit soort praktijken horen hier niet thuis. Afgelopen woensdag was ik er toevallig getuigen van dat er in Leiden ook diverse mensen zijn gearresteerd voor dergelijke praktijken. Ze zijn opgepakt voor froude en ik hoop dat ze een behoorlijke straf krijgen. Dit soort praktijken berokkend ons als rijschoolhouder meer schade dan we wel denken

gerda|17.03.11|22:29

natuurlijk is fraude uit den boze maar het zou ook wel aardig zijn als zo’n examen geen taatltechnisch gebeuren was maar echt over verkeersveiligheid zou gaan. hoeveel leerlingen halen uiteindelijk hun examen en snappen nog niets van de voorrang??

Peter Dammers|20.04.11|09:17

Lekker dom en simpel je theorie-examen doen.
Een beetje ”dom” geluk bij je praktijk-examen hebben en dan als domme chauffeur de weg op.
Een dom ongeluk veroorzaken, omdat je het allemaal niet begrijpt en dan natuurlijk huilend vertellen dat je het allemaal niet zo bedoeld hebt.
Een beetje opletten bij alle CBR centra de komende tijd en verdachte personen en/of voertuigen even in het zonnetje zetten.
Zouden deze personen begrijpen wat voor imbicielen ze op de weg helpen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.