zebrapad, voetganger

Enschede haalt zebrapaden weg omdat ‘niemand stopt’

ENSCHEDE – De gemeente Enschede wil zebrapaden die weinig gebruikt worden weghalen omdat automobilisten niet meer ervoor zouden stoppen. Dat zegt verkeerskundige Rutger van Aken, ingehuurd door de gemeente, volgens TC Tubantia.

Dergelijke voetgangersoversteken zouden daardoor de schijnveiligheid vergroten.

Zebrapad

Daarom raken de meeste doorgaande straten en wegen in Enschede die worden gesaneerd, de aanwezige zebra’s kwijt als er geen grote voetgangersstromen meer zijn.

Volgens Van Aken gebeurt het verwijderen van dit soort oversteekplaatsen ook in andere steden in Nederland. De ooit zo ingeburgerde zebra’s zijn op hun retour. Op plekken waar de zebra’s veel gebruikt worden, zoals bij scholen, zijn ze wel noodzakelijk voor de verkeersveiligheid, zo vindt de verkeerskundige.

Maximumsnelheid

Overigens wordt de maximumsnelheid niet aangepast op plaatsen waar structureel te hard wordt gereden. Ook stoplichten waar vaak door rood wordt gereden, blijven staan. Parkeerplaatsen waar vaak niet betaald wordt, worden niet gratis.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

7 reacties op “Enschede haalt zebrapaden weg omdat ‘niemand stopt’”

Albert Staal|12.01.11|15:05

Dus de voetganger is weer het slachtoffer. Oversteken wordt Russische Roulette,
Nu maar wachten op het eerste slachtoffer

martin|12.01.11|22:53

ik zou zeggen, niet meer remmen voor drempels, raken we daar ook vanaf

Gerard van der Zalm|13.01.11|14:32

:-)Mogen de automobilisten nu ook 80 km gaan rijden in de bebouwdekom iedereen rijd toch al harder dan de max. toegestane snelheid. En nu er minder zebrapaden liggen hoeft er ook niet steeds voor die overstekende voetgangers gewacht te worden.Dat wordt rennen voor je leven als voetganger om aan de andere kant van de weg te komen. Mijnheer van Aken heeft waarschijnlijk zelf geen kinderen (of niet meer) of ouders die niet zo snel te been meer zijn.

Gerard van der Zalm

johan|13.01.11|20:36

Wanneer ben je verkeerskundige, ik krijg altijd wat een raar gevoel in mijn buik van dit soort mensen. Deze mensen weten niet wat er in het verkeer gaande is. Theorie mensen. Jammer dat ze nooit de echte deskundigen er eens naar vragen. Weet zeker dat er dan in de meeste gevallen goedkope, praktische en veilige oplossingen komen.

Pim Brussee|17.01.11|09:31

Iedereen in Nederland dient zich aan de wet te houden. Kennelijk niet als het om de verkeerswet gaat. Deze regels zijn er toch niet voor niets. Van de zotte dat verkeerstekens op de weg verwijderd worden omdat men zich toch niet aan de wet houdt.

Schmitz|18.01.11|19:34

Haal dan ook maar de stopborden weg. Vorige week woensdag gezien in Tilburg, bestuurders van 2x politie auto die de borden negeerden. ( het waren agenten). Deze zelfde heren stonden even later fietsers te bekeuren die zonder licht reden. Hoezo voorbeeld gedrag.

Als agenten al niet meer stoppen voor stopborden haal dan ook maar die borden weg.

De controle geschiedde op de Korvelseweg.

Mvg. Herman Schmitz.

W.Davina|08.02.11|21:34

Nu de oversteekplaatsen en dan de oversteekplaatsen voor fietsers.
Laat Enschede die verkeerslichten voor fietsers eens aanpassen, sta jij daar 10 minuten te wachten met lopende motor je denkt nu kan ik, komt er een fietser aan en die krijgt meteen groen vindt je het dan gek dat automobilisten ook door rood gaan rijden???
Enschede goed gevonden die fiets verkeerslichten en men wil in deze stad zooo milieu bewust zijn (hahahaha) Motto zou zijn gaat men eerder met de fiets.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Enschede haalt zebrapaden weg omdat ‘niemand stopt’ | RijschoolPro
zebrapad, voetganger

Enschede haalt zebrapaden weg omdat ‘niemand stopt’

ENSCHEDE – De gemeente Enschede wil zebrapaden die weinig gebruikt worden weghalen omdat automobilisten niet meer ervoor zouden stoppen. Dat zegt verkeerskundige Rutger van Aken, ingehuurd door de gemeente, volgens TC Tubantia.

Dergelijke voetgangersoversteken zouden daardoor de schijnveiligheid vergroten.

Zebrapad

Daarom raken de meeste doorgaande straten en wegen in Enschede die worden gesaneerd, de aanwezige zebra’s kwijt als er geen grote voetgangersstromen meer zijn.

Volgens Van Aken gebeurt het verwijderen van dit soort oversteekplaatsen ook in andere steden in Nederland. De ooit zo ingeburgerde zebra’s zijn op hun retour. Op plekken waar de zebra’s veel gebruikt worden, zoals bij scholen, zijn ze wel noodzakelijk voor de verkeersveiligheid, zo vindt de verkeerskundige.

Maximumsnelheid

Overigens wordt de maximumsnelheid niet aangepast op plaatsen waar structureel te hard wordt gereden. Ook stoplichten waar vaak door rood wordt gereden, blijven staan. Parkeerplaatsen waar vaak niet betaald wordt, worden niet gratis.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

7 reacties op “Enschede haalt zebrapaden weg omdat ‘niemand stopt’”

Albert Staal|12.01.11|15:05

Dus de voetganger is weer het slachtoffer. Oversteken wordt Russische Roulette,
Nu maar wachten op het eerste slachtoffer

martin|12.01.11|22:53

ik zou zeggen, niet meer remmen voor drempels, raken we daar ook vanaf

Gerard van der Zalm|13.01.11|14:32

:-)Mogen de automobilisten nu ook 80 km gaan rijden in de bebouwdekom iedereen rijd toch al harder dan de max. toegestane snelheid. En nu er minder zebrapaden liggen hoeft er ook niet steeds voor die overstekende voetgangers gewacht te worden.Dat wordt rennen voor je leven als voetganger om aan de andere kant van de weg te komen. Mijnheer van Aken heeft waarschijnlijk zelf geen kinderen (of niet meer) of ouders die niet zo snel te been meer zijn.

Gerard van der Zalm

johan|13.01.11|20:36

Wanneer ben je verkeerskundige, ik krijg altijd wat een raar gevoel in mijn buik van dit soort mensen. Deze mensen weten niet wat er in het verkeer gaande is. Theorie mensen. Jammer dat ze nooit de echte deskundigen er eens naar vragen. Weet zeker dat er dan in de meeste gevallen goedkope, praktische en veilige oplossingen komen.

Pim Brussee|17.01.11|09:31

Iedereen in Nederland dient zich aan de wet te houden. Kennelijk niet als het om de verkeerswet gaat. Deze regels zijn er toch niet voor niets. Van de zotte dat verkeerstekens op de weg verwijderd worden omdat men zich toch niet aan de wet houdt.

Schmitz|18.01.11|19:34

Haal dan ook maar de stopborden weg. Vorige week woensdag gezien in Tilburg, bestuurders van 2x politie auto die de borden negeerden. ( het waren agenten). Deze zelfde heren stonden even later fietsers te bekeuren die zonder licht reden. Hoezo voorbeeld gedrag.

Als agenten al niet meer stoppen voor stopborden haal dan ook maar die borden weg.

De controle geschiedde op de Korvelseweg.

Mvg. Herman Schmitz.

W.Davina|08.02.11|21:34

Nu de oversteekplaatsen en dan de oversteekplaatsen voor fietsers.
Laat Enschede die verkeerslichten voor fietsers eens aanpassen, sta jij daar 10 minuten te wachten met lopende motor je denkt nu kan ik, komt er een fietser aan en die krijgt meteen groen vindt je het dan gek dat automobilisten ook door rood gaan rijden???
Enschede goed gevonden die fiets verkeerslichten en men wil in deze stad zooo milieu bewust zijn (hahahaha) Motto zou zijn gaat men eerder met de fiets.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.