rijbewijs, CBR, infrastructuur en Milieu, minister Schultz van Haegen, rijscholen

CBR blij met vertrouwen, ook VRB tevreden

RIJSWIJK – ‘We zijn de minister dankbaar voor het vertrouwen dat ze uitspreekt in de huidige koers van het CBR en de verbeteringen die wij willen aanbrengen’, aldus Susi Zijderveld, algemeen directeur van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen.

De minister stuurde maandag het onderzoek naar de stand van zaken binnen het CBR naar de Tweede Kamer.

Verbeterprogramma

“Dit onderzoek is een samenvatting van de problemen waarmee het CBR in het verleden is geconfronteerd”, aldus het CBR. “Na het aantreden in de zomer van 2010 heeft ook de nieuwe directie gemerkt dat de situatie bij het CBR zorgwekkend is en er het nodige veranderd moet worden binnen de organisatie.

De directie is daarom direct na haar aantreden gestart met het opstellen van een verbeterprogramma. Hierover wordt nog overleg gevoerd met de medewerkers, de OR en de Raad van Toezicht. In dit verbeterprogramma worden uiteraard de aanbevelingen van Twynstra Gudde meegenomen.”

Medische rijgeschiktheid

Zijderveld: ‘Wij hebben met de minister enkele concrete afspraken gemaakt over verbeteringen die op korte termijn moeten worden bereikt. Dat betreft onder andere de beoordelingen van de medische rijgeschiktheid, de klachtenafhandeling en klanttevredenheid, pensioenproblematiek en een gezonde financiële situatie.”

“Wij hebben er vertrouwen in dat we het nieuwe CBR gezamenlijk kunnen opbouwen. Zo hopen wij het verleden achter ons te kunnen laten en te bouwen aan de toekomst. Ons vertrouwen in de toekomst is gebaseerd op de kennis, ervaring, doorzettingsvermogen en betrokkenheid van de medewerkers van het CBR.’

Vereniging Rijschool Belang

De Vereniging Rijschool Belang (VRB) herkent zich in de bevindingen uit het rapport. “We hebben twee jaar lang allerlei misstanden aan de kaak gesteld en nu hebben we gelijk gekregen”, aldus secretaris Willy van Summeren.

Net als de minister heeft ook Van Summeren alle vertrouwen in de nieuwe directie. “Er is een hele nieuwe wind gaan waaien bij het CBR. Het nieuwe bestuur is open en eerlijk en dat is zeer positief, een zegen voor de rijschoolwereld.

Personeel

“Het is voor het personeel natuurlijk niet leuk om te horen wat er allemaal mis is gegaan de laatste jaren”, stelt Van Summeren over het rapport. “Maar we hebben er alle vertrouwen in dat we met zijn allen de boel weer op de rails krijgen. Het wordt voor de rijschoolhouders en instructeurs alleen maar beter.”

Over de gevolgen van het rapport voor de pensioenen van het CBR-personeel kon Van Summeren nog geen mededelingen doen: “Daar hebben wij geen kijk op.” Onderhandelingen over een nieuwe CAO zijn vorige maand vastgelopen. Zijderveld belooft in een brief aan de minister dat er in 2011 een akkoord komt over een nieuwe pensioensregeling uitgaande van middenloon.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

CBR blij met vertrouwen, ook VRB tevreden | RijschoolPro
rijbewijs, CBR, infrastructuur en Milieu, minister Schultz van Haegen, rijscholen

CBR blij met vertrouwen, ook VRB tevreden

RIJSWIJK – ‘We zijn de minister dankbaar voor het vertrouwen dat ze uitspreekt in de huidige koers van het CBR en de verbeteringen die wij willen aanbrengen’, aldus Susi Zijderveld, algemeen directeur van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen.

De minister stuurde maandag het onderzoek naar de stand van zaken binnen het CBR naar de Tweede Kamer.

Verbeterprogramma

“Dit onderzoek is een samenvatting van de problemen waarmee het CBR in het verleden is geconfronteerd”, aldus het CBR. “Na het aantreden in de zomer van 2010 heeft ook de nieuwe directie gemerkt dat de situatie bij het CBR zorgwekkend is en er het nodige veranderd moet worden binnen de organisatie.

De directie is daarom direct na haar aantreden gestart met het opstellen van een verbeterprogramma. Hierover wordt nog overleg gevoerd met de medewerkers, de OR en de Raad van Toezicht. In dit verbeterprogramma worden uiteraard de aanbevelingen van Twynstra Gudde meegenomen.”

Medische rijgeschiktheid

Zijderveld: ‘Wij hebben met de minister enkele concrete afspraken gemaakt over verbeteringen die op korte termijn moeten worden bereikt. Dat betreft onder andere de beoordelingen van de medische rijgeschiktheid, de klachtenafhandeling en klanttevredenheid, pensioenproblematiek en een gezonde financiële situatie.”

“Wij hebben er vertrouwen in dat we het nieuwe CBR gezamenlijk kunnen opbouwen. Zo hopen wij het verleden achter ons te kunnen laten en te bouwen aan de toekomst. Ons vertrouwen in de toekomst is gebaseerd op de kennis, ervaring, doorzettingsvermogen en betrokkenheid van de medewerkers van het CBR.’

Vereniging Rijschool Belang

De Vereniging Rijschool Belang (VRB) herkent zich in de bevindingen uit het rapport. “We hebben twee jaar lang allerlei misstanden aan de kaak gesteld en nu hebben we gelijk gekregen”, aldus secretaris Willy van Summeren.

Net als de minister heeft ook Van Summeren alle vertrouwen in de nieuwe directie. “Er is een hele nieuwe wind gaan waaien bij het CBR. Het nieuwe bestuur is open en eerlijk en dat is zeer positief, een zegen voor de rijschoolwereld.

Personeel

“Het is voor het personeel natuurlijk niet leuk om te horen wat er allemaal mis is gegaan de laatste jaren”, stelt Van Summeren over het rapport. “Maar we hebben er alle vertrouwen in dat we met zijn allen de boel weer op de rails krijgen. Het wordt voor de rijschoolhouders en instructeurs alleen maar beter.”

Over de gevolgen van het rapport voor de pensioenen van het CBR-personeel kon Van Summeren nog geen mededelingen doen: “Daar hebben wij geen kijk op.” Onderhandelingen over een nieuwe CAO zijn vorige maand vastgelopen. Zijderveld belooft in een brief aan de minister dat er in 2011 een akkoord komt over een nieuwe pensioensregeling uitgaande van middenloon.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.