rijles, rijinstructeur, rijschool

Onderzoek: Waarom wisselen leerlingen van rijschool?

Leerlingen die wisselen van rijschool hebben meestal een negatieve motivatie. Ze kunnen of willen de rijopleiding niet afmaken bij hun huidige rijinstructeur en stappen over. Maar waarom doen leerlingen dat? Doe mee aan de VerkeersPro.nl enquête!

VerkeersPro.nl wil graag van u als rijinstructeur weten om welke redenen leerlingen naar u toe zijn gekomen, of waarom ze juist zijn vertrokken. Doe mee aan de enquête en win twee gratis bioscoopkaartjes!.

De resultaten van het onderzoek worden binnenkort gepubliceerd op VerkeersPro.nl. VerkeersPro.nl verloot twee bioscoopbonnen onder de respondenten.

Klik hier om de enquête in te vullen!

Auteur: Bart Pals

13 reacties op “Onderzoek: Waarom wisselen leerlingen van rijschool?”

J.Herweijer|27.01.11|19:08

De leerlingen die overstappen zijn de echte stakkers en of stumpers !
Die gemiddeld 100 uur of meer nodig hebben.
Wat is er dan makkelijker om tegen bekenden te zeggen dat het een waadeloze rijschool is
omdat je na 100 uur nog niet kan afrijden !

Pim Brussee|31.01.11|15:03

@ Herweijer, toch wel bedenkelijk als u op deze wijze generaliseerd.

Marc0dan|01.02.11|17:56

Kun je ook van CBR wisselen?
Een en ander riekt naar geldklopperij.
Hoe worden deze instellingen gecontroleerd????
En kan je in beroep gaan na negatieve dubieuze uitslag?

Michiel|03.02.11|17:47

Een leerling weet niet wat hij/zij moet verwachten en heeft pas vergelijkingsmateriaal als hij/zij dit ondervind bij een andere rijschool. Niet zo gek gek dat als het na 60 lessen nog niet lukt, diegene argwanend wordt en het ergens anders gaat proberen toch? Vooral als ouders zich er mee gaan bemoeien, want die hadden hem in 14 lessen. Bij geen vertrouwen kun je zo ook maar beter laten gaan. Tijd later krijg je dan een sms met de mededeling dat ze in 3x eindelijk zijn geslaagd. Das altijd leuk.

anko|03.02.11|21:08

Een echte stumper cq stakker is de instructeur die zijn leerlingen niet in minder dan 100 lessen kan voorbereiden en dan ook nog laten slagen, want is het niet zo dat een leerling gevormd wordt door de leraar en deze daar ook de capaciteit voor moet hebben!
jammer dat iemand zo over zijn medemens afgeeft.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ludo|03.02.11|22:00

Hallo Anko. Ik weet niet wat voor leerlingen jij in de auto krijgt.
Maar er zijn toch genoeg leerlingen die zeggen dat ze wel kunnen rijden en niets van je aan willen nemen en alleen maar snel op examen willen gaan. En als je daar dan niet aan meewerkt stappen ze naar een ander.
En de ouders werken er ook nog een beetje aan mee want die hebben ook maar 15 lessen gehad.

Paul, Amsterdam|03.02.11|23:10

niet alleen de instructeur moet de capaciteit ervoor hebben, beste Anco. Ook de leerling variatie is groter dan dan jij denkt te weten. Niet iedere instructeur die zijn uiterste best doet om een faalangstleerling ook aan een rijbewijs te helpen, is een stumper. Dat deze mensen meer lessen nodig hebben, wist jij toch wel? Je hebt alleen geen idee hoeveel mensen er last van hebben, dat ligt niet aan de instructie, slechte onbetrouwbare rijscholen daargelaten.

anko|04.02.11|06:15

volkomen mee eens ,maar om deze mensen gelijk te bestempelen als een stumper of stakker vind ik zachtgezegd heel boers en volkomen onterecht want niemand heeft zichzelf gemaakt en soms kan ook een rijopleider daar nog wat aan doen .

Peter|04.02.11|09:34

Als er een leerling van een andere rijschool bij me komt, dan is het vaak iemand die na 80 lessen of meer nog niets kan. Vaak begin ik er met veel zin aan maar kom er snel achter dat het toch een bnorretje wordt.

Peter|11.02.11|08:15

Het probleem met faalangst mensen is dat ze vaak heel goed kunnen rijden.
Alleen de spanning bij het examen maakt dat ze bijna alles vergeten.
Misschien is het een idee om de examinator achterin te laten zitten en de instructeur naast de leerling.
Ik vind trouwens dat je leerlingen niet moet laten vallen als ze een paar keer gezakt zijn.

Willy van Wilsum|20.02.11|11:08

Ben sinds 5 jaar rijinstructeur in Duitsland. Daar zit de examinator op de achterbank. Werk in een landelijke omgeving bij Hamburg. 81% Slagen het eerste keer.(40 keer 45 Minuten) In Hamburg 49%. Waar het examen plaats vindt, speelt een grote rol. Ook ik heb regelmatig “overlopers” van kollegas. Bij mij is nooit iemand gegaan. (Komt beslist noch). De meeste Kollegas hebben gewoon geen zin in probleemgevallen, willen hun geld gemakkelijk verdienen. Wie geen geduld heeft, moet ander werk zoeken.

W.|21.02.11|00:26

Een rijschool uit Almelo licht je op heb je bij hun een pakket afgenomen en beloven ze voor je een TTT te reserveren doen ze dit veel later. Zeggen ze dat je kunt afrijden en ze een examen voor je gaan reserveren doen ze dit pas later als je over je lespakket bent en extra lessen moet nemen. Oftewel extra cashen en meer dan 30 lessen extra gehad. Een van de redenen waarom ik bij die rijschool ben weggegaan. Het btreft over een bekend rijschool uit Almelo die in een sportieve wagen les geeft.

Willy van Wilsum|21.02.11|08:33

Aan “W.” 1). Iemand die anoniem reageert, is niet geloofwaardig. 2). Aan rijlessen verdient een rijschool NIET! Winst wordt anders gemaakt.3). LEER SCHRIJVEN. Misschien lukt het dan beter met het theorie-examen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Onderzoek: Waarom wisselen leerlingen van rijschool? | RijschoolPro
rijles, rijinstructeur, rijschool

Onderzoek: Waarom wisselen leerlingen van rijschool?

Leerlingen die wisselen van rijschool hebben meestal een negatieve motivatie. Ze kunnen of willen de rijopleiding niet afmaken bij hun huidige rijinstructeur en stappen over. Maar waarom doen leerlingen dat? Doe mee aan de VerkeersPro.nl enquête!

VerkeersPro.nl wil graag van u als rijinstructeur weten om welke redenen leerlingen naar u toe zijn gekomen, of waarom ze juist zijn vertrokken. Doe mee aan de enquête en win twee gratis bioscoopkaartjes!.

De resultaten van het onderzoek worden binnenkort gepubliceerd op VerkeersPro.nl. VerkeersPro.nl verloot twee bioscoopbonnen onder de respondenten.

Klik hier om de enquête in te vullen!

Auteur: Bart Pals

13 reacties op “Onderzoek: Waarom wisselen leerlingen van rijschool?”

J.Herweijer|27.01.11|19:08

De leerlingen die overstappen zijn de echte stakkers en of stumpers !
Die gemiddeld 100 uur of meer nodig hebben.
Wat is er dan makkelijker om tegen bekenden te zeggen dat het een waadeloze rijschool is
omdat je na 100 uur nog niet kan afrijden !

Pim Brussee|31.01.11|15:03

@ Herweijer, toch wel bedenkelijk als u op deze wijze generaliseerd.

Marc0dan|01.02.11|17:56

Kun je ook van CBR wisselen?
Een en ander riekt naar geldklopperij.
Hoe worden deze instellingen gecontroleerd????
En kan je in beroep gaan na negatieve dubieuze uitslag?

Michiel|03.02.11|17:47

Een leerling weet niet wat hij/zij moet verwachten en heeft pas vergelijkingsmateriaal als hij/zij dit ondervind bij een andere rijschool. Niet zo gek gek dat als het na 60 lessen nog niet lukt, diegene argwanend wordt en het ergens anders gaat proberen toch? Vooral als ouders zich er mee gaan bemoeien, want die hadden hem in 14 lessen. Bij geen vertrouwen kun je zo ook maar beter laten gaan. Tijd later krijg je dan een sms met de mededeling dat ze in 3x eindelijk zijn geslaagd. Das altijd leuk.

anko|03.02.11|21:08

Een echte stumper cq stakker is de instructeur die zijn leerlingen niet in minder dan 100 lessen kan voorbereiden en dan ook nog laten slagen, want is het niet zo dat een leerling gevormd wordt door de leraar en deze daar ook de capaciteit voor moet hebben!
jammer dat iemand zo over zijn medemens afgeeft.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ludo|03.02.11|22:00

Hallo Anko. Ik weet niet wat voor leerlingen jij in de auto krijgt.
Maar er zijn toch genoeg leerlingen die zeggen dat ze wel kunnen rijden en niets van je aan willen nemen en alleen maar snel op examen willen gaan. En als je daar dan niet aan meewerkt stappen ze naar een ander.
En de ouders werken er ook nog een beetje aan mee want die hebben ook maar 15 lessen gehad.

Paul, Amsterdam|03.02.11|23:10

niet alleen de instructeur moet de capaciteit ervoor hebben, beste Anco. Ook de leerling variatie is groter dan dan jij denkt te weten. Niet iedere instructeur die zijn uiterste best doet om een faalangstleerling ook aan een rijbewijs te helpen, is een stumper. Dat deze mensen meer lessen nodig hebben, wist jij toch wel? Je hebt alleen geen idee hoeveel mensen er last van hebben, dat ligt niet aan de instructie, slechte onbetrouwbare rijscholen daargelaten.

anko|04.02.11|06:15

volkomen mee eens ,maar om deze mensen gelijk te bestempelen als een stumper of stakker vind ik zachtgezegd heel boers en volkomen onterecht want niemand heeft zichzelf gemaakt en soms kan ook een rijopleider daar nog wat aan doen .

Peter|04.02.11|09:34

Als er een leerling van een andere rijschool bij me komt, dan is het vaak iemand die na 80 lessen of meer nog niets kan. Vaak begin ik er met veel zin aan maar kom er snel achter dat het toch een bnorretje wordt.

Peter|11.02.11|08:15

Het probleem met faalangst mensen is dat ze vaak heel goed kunnen rijden.
Alleen de spanning bij het examen maakt dat ze bijna alles vergeten.
Misschien is het een idee om de examinator achterin te laten zitten en de instructeur naast de leerling.
Ik vind trouwens dat je leerlingen niet moet laten vallen als ze een paar keer gezakt zijn.

Willy van Wilsum|20.02.11|11:08

Ben sinds 5 jaar rijinstructeur in Duitsland. Daar zit de examinator op de achterbank. Werk in een landelijke omgeving bij Hamburg. 81% Slagen het eerste keer.(40 keer 45 Minuten) In Hamburg 49%. Waar het examen plaats vindt, speelt een grote rol. Ook ik heb regelmatig “overlopers” van kollegas. Bij mij is nooit iemand gegaan. (Komt beslist noch). De meeste Kollegas hebben gewoon geen zin in probleemgevallen, willen hun geld gemakkelijk verdienen. Wie geen geduld heeft, moet ander werk zoeken.

W.|21.02.11|00:26

Een rijschool uit Almelo licht je op heb je bij hun een pakket afgenomen en beloven ze voor je een TTT te reserveren doen ze dit veel later. Zeggen ze dat je kunt afrijden en ze een examen voor je gaan reserveren doen ze dit pas later als je over je lespakket bent en extra lessen moet nemen. Oftewel extra cashen en meer dan 30 lessen extra gehad. Een van de redenen waarom ik bij die rijschool ben weggegaan. Het btreft over een bekend rijschool uit Almelo die in een sportieve wagen les geeft.

Willy van Wilsum|21.02.11|08:33

Aan “W.” 1). Iemand die anoniem reageert, is niet geloofwaardig. 2). Aan rijlessen verdient een rijschool NIET! Winst wordt anders gemaakt.3). LEER SCHRIJVEN. Misschien lukt het dan beter met het theorie-examen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.