CBR, minister Schultz Van Haegen, Infrastrutuur en Milieu, rijexamen, examenkandidaat

Minister tevreden met reserveringstermijnen bij CBR

Den Haag – Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu is tevreden met de reserveringstermijnen voor praktijkexamens B bij het CBR.

Uit onderzoek in opdracht van het ministerie blijkt dat vanaf medio 2009 ruimschoots aan de gestelde norm van zeven weken wordt voldaan.

Examenkandidaat

Volgens de onderzoekers sluiten vraag en aanbod beter op elkaar aan sinds het CBR werkt met een nieuw reserveringssysteem. Door het reserveren op naam van de examenkandidaat is het niet meer mogelijk om een groot aantal examenplaatsen ver vooruit te reserveren. Vooral de kleine rijscholen hebben hier voordeel bij.

In het verleden konden rijscholen onbeperkt capaciteit bij het CBR reserveren, zonder dat ze er daadwerkelijk kandidaten voor hadden. Dat leidde tot onnodige schaarste.

Waardering

De gemiddelde waardering van rijscholen voor het nieuwe reserveringssysteem is een zes op een schaal van één tot tien. Kleinere en middelgrote rijscholen geven hogere cijfers dan grote rijscholen. Voor de grote rijscholen is de verminderde flexibiliteit de belangrijkste reden om ontevreden te zijn.

De onderzoekers stellen dat het nieuwe systeem nog verder door moet worden ontwikkeld en dat de sector daarin betrokken moet zijn.

Lees HIER de samenvatting van het rapport.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.