Rijschool, Lesauto, Spits92, Robbert Minnema, rijinstructeur

Rijschool Spits92: Een schone lesauto is de beste reclame

RIJSCHOOL IN DE SPOTLIGHT – Houd de leerling in het begin heel strak tot hij de basis beheerst. Daarna geef je hem steeds meer ruimte om zelf alles te leren. Dat is de structuur waarop rijinstructeur Robbert Minnema van Spits92 in Groningen les geeft.

Minnema is rijinstructeur sinds 1987. Sindsdien heeft de rijopleiding een positieve ontwikkeling doorgemaakt, zo vindt hij.

Rijexamen

“Vroeger bestond een examen uit links- en rechts opdrachten. Nu wordt er veel meer zelfstandigheid verlangd van de kandidaat door het CBR. Daardoor wordt hij gedwongen veel verder vooruit te kijken. Dat is veel realistischer, dus hij is beter voorbereid op het echte zelfstandige rijden met een rijbewijs.”

Minnema geeft les in een Volkswagen Golf VI. “Ik heb in al die tijd nooit iets anders dan Volkswagen gereden. Het is me altijd goed bevallen. Degelijke auto’s met een goede uitstraling.”

Lesauto

De stad Groningen, waar Minnema les geeft, is een echte studentenstad. Een mooie doelgroep. Spits92 adverteert daarom af en toe in een studentenkrant. Toch is ook daar mond-tot-mondreclame erg belangrijk. “En ik zorg dat mijn lesauto er altijd netjes uit ziet. Dat is de beste reclame die er is”, vindt Minnema.

Om het studenten gemakkelijker te maken als het gaat om ingeplande lesuren, gebruikt Minnema leskaarten en de Rijlesplanner van Dation. “Dan krijgen ze automatisch een mailtje van iedere geplande les met de datum en tijd. Iedere student kijkt regelmatig zijn mail. Zo kan het niet mis gaan.”

Rijles

Ook kan het een hoop telefoontjes schelen van studenten die vergeten zijn wanneer de volgende rijles is. “Ze hoeven alleen even in hun e-mail te kijken.”

Om het niveau van Spits92, met een gemiddeld slagingspercentage van 61-65 procent bij meer dan 200 eerste examens hoog te houden, overleggen de verschillende rijinstructeurs regelmatig met elkaar.

Slagingspercentage

Minnema: “Tijdens die vergaderingen vragen we advies aan elkaar hoe om te gaan met verschillende praktijkgevallen. Zo blijven we allemaal leren van elkaar en houden we ons slagingspercentage zo hoog.”

Bart Pals

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Rijschool Spits92: Een schone lesauto is de beste reclame | RijschoolPro
Rijschool, Lesauto, Spits92, Robbert Minnema, rijinstructeur

Rijschool Spits92: Een schone lesauto is de beste reclame

RIJSCHOOL IN DE SPOTLIGHT – Houd de leerling in het begin heel strak tot hij de basis beheerst. Daarna geef je hem steeds meer ruimte om zelf alles te leren. Dat is de structuur waarop rijinstructeur Robbert Minnema van Spits92 in Groningen les geeft.

Minnema is rijinstructeur sinds 1987. Sindsdien heeft de rijopleiding een positieve ontwikkeling doorgemaakt, zo vindt hij.

Rijexamen

“Vroeger bestond een examen uit links- en rechts opdrachten. Nu wordt er veel meer zelfstandigheid verlangd van de kandidaat door het CBR. Daardoor wordt hij gedwongen veel verder vooruit te kijken. Dat is veel realistischer, dus hij is beter voorbereid op het echte zelfstandige rijden met een rijbewijs.”

Minnema geeft les in een Volkswagen Golf VI. “Ik heb in al die tijd nooit iets anders dan Volkswagen gereden. Het is me altijd goed bevallen. Degelijke auto’s met een goede uitstraling.”

Lesauto

De stad Groningen, waar Minnema les geeft, is een echte studentenstad. Een mooie doelgroep. Spits92 adverteert daarom af en toe in een studentenkrant. Toch is ook daar mond-tot-mondreclame erg belangrijk. “En ik zorg dat mijn lesauto er altijd netjes uit ziet. Dat is de beste reclame die er is”, vindt Minnema.

Om het studenten gemakkelijker te maken als het gaat om ingeplande lesuren, gebruikt Minnema leskaarten en de Rijlesplanner van Dation. “Dan krijgen ze automatisch een mailtje van iedere geplande les met de datum en tijd. Iedere student kijkt regelmatig zijn mail. Zo kan het niet mis gaan.”

Rijles

Ook kan het een hoop telefoontjes schelen van studenten die vergeten zijn wanneer de volgende rijles is. “Ze hoeven alleen even in hun e-mail te kijken.”

Om het niveau van Spits92, met een gemiddeld slagingspercentage van 61-65 procent bij meer dan 200 eerste examens hoog te houden, overleggen de verschillende rijinstructeurs regelmatig met elkaar.

Slagingspercentage

Minnema: “Tijdens die vergaderingen vragen we advies aan elkaar hoe om te gaan met verschillende praktijkgevallen. Zo blijven we allemaal leren van elkaar en houden we ons slagingspercentage zo hoog.”

Bart Pals

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.