lesauto, rijschool, J. Dam, Ede

Gestolen lesauto’s Verkeersschool J. Dam teruggevonden

EDE – Drie van de vijf gestolen lesauto’s van Verkeersschool J. Dam uit Ede-Arnhem zijn weer terug gevonden door de politie. Agenten van de KLPD hebben drie inwoners van Polen (29, 29 en 41 jaar) aangehouden die in de gestolen lesauto’s rondreden.

De auto’s, die in de nacht van zaterdag op zondag bij de rijschool in Ede waren gestolen, reden dinsdag 15 maart rond 17.00 uur op de A1 ter hoogte van Barneveld.

Lesauto

Medewerkers van de Verkeerspolitie Wolfheze zagen de lesauto’s terwijl ze net in een briefing waren getoond. Twee auto’s konden zij op de parkeerplaats Tolnegen aan de kant krijgen, de derde meldde zich even laten bij zijn twee landgenoten.

De belettering van de rijschool zat er nog op. De verdachten zeggen de auto’s in Amsterdam te hebben gekocht en zijn in verzekering gesteld in verband met het onderzoek.

Wagenpark

Bij de diefstal zijn ook de sleutels en kentekenbewijzen meegenomen na een inbraak in een pand. In totaal zijn er vijf auto’s ontvreemd van een wagenpark van 50 auto’s van Verkeersschool J. Dam uit Ede-Arnhem. Er missen nog twee Opel Corsa’s.

Jack Dam, eigenaar van de verkeersschool, benadrukt dat de lessen en de examens geen hinder ondervinden van de diefstal en is verheugd dat er in ieder geval drie auto’s weer terug zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

4 reacties op “Gestolen lesauto’s Verkeersschool J. Dam teruggevonden”

martin|17.03.11|10:32

ook wel een beetje dom om een auto te stelen waar de naam van de eigenaar op staat!! mooi voor de rijschool dat de auto’s weer terrecht zijn, doet de politie ook eens echte boeven vangen :)

Jan Jansen|17.03.11|12:17

Ach leuk voor Jack.
Ik heb daar zelf ook een periode les gegeven toen zat zijn ouwe heer er nog in, en waren de lesvoertuigen niet van die kwaliteit als wat ze nu zijn.
Succes Jack!

Jan|22.03.11|23:31

Dom om de sleutels te bewaren op het terein terwijl er gebouwd wordt. Mee naar huis nemen!!!!

jrijschhelm|02.04.11|00:13

at Jan ooit van verzekering gehoord en brandweer die verplicht om sleutelbox aanwezig te hebben in het pand?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.