lesauto, rijschool, Bastiaens

Bovag: Strafpunt rijbewijs in mindering bij opfriscursus

De Bovag ziet in het advies van het OM aan minister Schultz van Haegen om het puntenrijbewijs breed in te voeren een mooie kans voor de permanente verkeerseductie. Bovag gaat de minister adviseren dat automobilisten de mogelijkheid krijgen hun strafpuntentotaal te verminderen door een opfriscursus te volgen bij een professionele rijschool.

Bovag ziet zo uitstekende kansen om permanente verkeerseducatie te koppelen aan het puntenrijbewijs.

Bovag Rijscholen

Roger Keijbeck, voorzitter van Bovag Rijscholen: “Iedereen weet dat als mensen die al wat langer hun rijbewijs hebben examen doen, de meesten zullen zakken. Opfriscursussen zijn daarom zo gek nog niet. Zeker niet voor notoire verkeersovertreders.”

“Daarom lanceert Bovag het idee om mensen die al de nodige punten achter hun naam hebben, de mogelijkheid te geven hun strafpuntentotaal te verminderen als ze een opfriscursus doen. Daarbij snijdt het mes aan twee kanten: je geeft mensen een kans hun leven te beteren en je helpt ze daarbij door ze een dag stevig onder handen te nemen op het gebied van verkeersgedrag en verkeerskennis.”

Ministerie van I&M

Bovag gaat dit idee zo spoedig mogelijk bij het ministerie van I&M onder de aandacht brengen zodat het kan worden meegenomen in de plannenmakerij op basis van het advies van het OM.

Het Openbaar Ministerie heeft verkeersminister Schultz van Hagen geadviseerd het puntenrijbewijs breed in te voeren. Wie het maximum aantal punten overschrijdt, is voor minimaal zes maanden zijn rijbewijs kwijt. Zolang het toekennen van punten zich concentreert op die overtredingen die de verkeersveiligheid in gevaar brengen, is Bovag voorstander van dit plan.

Verkeersveiligheid

Keijbeck: “Elke maatregel die de verkeersveiligheid kan vergroten, moet je serieus overwegen. En dit kan er één zijn, mits je dat slim doet. Je moet wel zorgen voor voldoende draagvlak. Dus niet elke 3 km/h te hard op een 120/km/h-weg meetellen, maar vooral zaken als alcohol, te hard in de bebouwde kom, rood licht etcetera.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.