alcoholcontrole, politie, verkeer

Leerling tijdens rijles gepakt na alcoholcontrole politie

ALBLASSERDAM – Een leerling die bezig was met een rijles is in Alblasserdam aangehouden omdat hij teveel had gedronken. Dat bleek tijdens een alcoholcontrole van het Verkeershandhavingsteam op de Edisonweg.

De jongeman die met een rijles bezig was had net een te hoog promillage om een auto te mogen besturen.

Beginnend bestuurder

Voor hem geldt de grens van beginnend bestuurder en deze ligt zo laag dat een glas bier soms al voldoende is om de grens te overschrijden.

Kennelijk had deze leerling in de middag nog iets gedronken, zodat ’s avonds bij de blaastest op 1 april net een te hoog promillage tevoorschijn kwam, zo meldt de politie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Bart Pals

5 reacties op “Leerling tijdens rijles gepakt na alcoholcontrole politie”

Ingeborg|04.04.11|13:57

Over het algemeen kan je het wel ruiken als iemand gedronken heeft. Heeft instructeur niets geroken? Rot voor hem als juridisch bestuurder, ook een prent (en een slechte naam?)

Frank|04.04.11|15:16

Op 1 april…

En de instructeur, die mag niet met zo’n leerling rijden!?

nic|04.04.11|18:07

Je hoeft het helaas niet te ruiken, enige zekerheid is al je leerlingen laten blazen voor een rijles.
Daarnaast het je nog het probleem dat je leerling een joint gerookt kan hebben en je het niet in eerste instantie aan hem/haar kan zien maar het wel gevolgen kan hebben.
Dit is een moeilijke zaak want als instructeur ben en blijf je juridisch bestuurder maar kan je er eigenlijk niks aan doen tenzij je zou kunnen testen.

André|07.04.11|12:55

Good old Simon van de wetskennis zei altijd: onder invloed van een STOF, dit kan dus ook bijv Spinazie zijn, het hoeft niet noodzakelijkerwijze alcohol te zijn.
En Nel zou dan toevoegen: Feitelijk is het zou dat je als instructeur buiten je eigen schuld ALTIJD de sigaar bent!

marianne rijschool|07.04.11|19:18

Iedere leerling vult een inschrijfformulier in, dateert en ondertekent dat. Daar zit ook een disclaimer bij. Hij of zij mag onder geen enkele invloed van wat dan ook de lesauto in stappen. Een leerling die meedoet aan medicijnproeven, weet je vaak niet. Wij letten op gedrag en houding als de leerling naar buiten komt. Op maandagochtend en zaterdagochtend snuiven we extra (….). Toch komt het wel eens voor dat je niets merkt of ruikt. Daar is de disclaimer voor.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.