Compact Opleidingen, rijinstructeur, lesauto, cursist

IBKI annuleert examens cursisten Compact Opleidingen

Exameninstituut IBKI heeft de examens van Compact Opleidingen vanaf 26 april geannuleerd. Reden is een te grote betalingsachterstand van het opleidingsinstituut. De directie van Compact Opleidingen vindt de actie van IBKI onbegrijpelijk.

IBKI

Cursisten die vanaf 26 april een examen voor het rijinstructeursdiploma moeten afleggen bij IBKI, kunnen zelf op persoonlijke titel een nieuw examen aanvragen. “Ze moeten dan ook zelf zorg dragen voor een goedgekeurde examenauto”, zegt IBKI-directeur Jim Schouten.

“We laten de examens tot die datum doorgaan omdat de termijn voor de kandidaten te kort is om zelf nog een examen te regelen.”, licht Schouten toe. “Voor de praktijkexamens moet men wel een goedgekeurd examenvoertuig regelen wanneer dat via Compact Opleidingen niet lukt.”

Regelingen

Sjoerd Sarneel, directeur Compact Opleidingen, vindt de actie van het IBKI onbegrijpelijk. “Zeer vervelende situatie dat het exameninstituut IBKI meent dat zij haar geld niet krijgt. Er liepen tot drie dagen geleden nog regelingen die ondanks wat het IBKI beweert wel werden nagekomen”, vertelt Sarneel. “De actie van het IBKI, waarin zij ineens een fors bedrag wenst is sterk verwijtbaar en onverantwoordbaar richting cursisten.”

“De inschrijvingen op de opleiding tot rijinstructeur fluctueren sterk. Zo ook werk je met een soort rekening courant bij het IBKI. Echter doen zij om voor mij onbekende redenen de faciliteit intrekken. Het vertrouwen in Compact Opleidingen ontbreekt ze. Mij is niet duidleijk met welk motief. Dit brengt Compact Opleidingen in een zeer lastig pakket en daarmee haar meer dan 1000 leerlingen.”

UWV

Sarneel legt de oorzaak van alle onrust neer bij UWV. “Zij melden sinds april 2010 geen nieuwe kandidaten aan omdat de budgetten op zijn. Ondanks de overeenkomst die er is, ook voor 2011. Werkcoaches moesten voor eigen baan vrezen en durfden geen scholing meer in te kopen, zo bleek na een aantal maanden van stilte en geen communicatie vanuit het UWV.”

“Van honderden aanmeldingen per jaar ging het van de ene op de andere dag ineens naar 0. Niet omdat ze niet tevreden waren over Compact Opleidingen, maar er was eenvoudigweg geen budget meer.”

Compact Opleidingen

“Ik zie voor Compact Opleidingen 1 mogelijkheid: een doorstart met de kandidaten die de opleiding tot rijinstructeur zelf betalen. Binnen een maand. Voor die mensen ga ik me hard maken. Het UWV zal op de blaren moeten zitten, daar zij door de plotselinge aanmeldingsstop een voor het bedrijf onmogelijke situatie heeft gecreeerd. En aan het huidige contract van 2011 geen invulling heeft gegeven omdat er geen budget is.”

“Ook andere opleiders hebben geen aanmeldingen meer gehad van het UWV”, weet Sarneel. “Voor Compact Opleidingen is het de helft van de omzet: 3 mln euro. Dat is weggevallen en daarvoor hebben we wel capaciteit vrij gehouden. Het is zeer, zeer triest voor al die cursisten. Het zijn korte termijn-bezuinigingen om op lange termijn veel meer kwijt te zijn.”

Cursist

“Vanaf donderdagmiddag ga ik me persoonlijk hard maken voor de zelf betalende cursist. Daar is het bedrijf groot mee geworden. Dat ga ik afmaken en die kunnen op ons rekenen, ook al kost het ze nu even drie/vier lastige weken voor ons allemaal”, belooft Sarneel.

De rechtbank in Breda bevestigt dat er nog geen faillissement is aangevraagd.

Bart Pals

Lees ook: Compact Opleidingen wil faillissement en doorstart

Auteur: Bart Pals

97 reacties op “IBKI annuleert examens cursisten Compact Opleidingen”

wakoeroe|06.04.11|18:32

Jeejte,wat jammer voor de mensen.
Maar de zelf betalende cursisten moeten prioriteit hebben.
Anders kunnen ze het geld terug vragen.
Maar dat is gewoon slecht voor het bedrijv(CompactOpleidingen)
De crisis en UWV zijn geen dikke vrienden.
Ik hoop dat S.Sjoerd gaat echt zich inzet,voor de zelf betalende cursisten…..

ben|06.04.11|19:05

Kijk er was al lang bekent dat er problemen waren bij Compact en dat was begin vorigjaar al zo en de directie treft hier zeker blaam, grote vrachtwagen combinatie kopen een porsche en het kon niet op, de leerlingen zitten met de gebakken peren.

Sjoerd je wordt bedankt

Jo|06.04.11|19:32

Gewoon mooie woorden die op dit moment geen enkele waarde hebben. Alle instructeurs liggen er al inmiddels uit, hoofdkantoor is gesloten. Examens zijn geannuleerd (praktijk),
heb te horen gekregen dat het al langer rommelde bij Compact van medewerkers (instructeurs). Deze instructeurs waren zelf bezig om bepaalde afdelingen en vestigingen over te nemen. Dus zo plotseling is het niet meneer sjoerd!

in mijn geval is het helemaal klote omdat ik in afwachting was van een stage-beoordeling!

Hans Friederich|06.04.11|20:40

Sjoert lees ik dat nu goed je gaat je hard maken voor de zelf betalende cursist ?
Ik den dat je groot geworden bent door het U.W.V !
dus ik cursist in fase 3 net voor de stage betaald door het uwv
hoe nu verder Hans Groningen.

verschrikkelijk dit toch zo echt zo niet menselijk|06.04.11|21:21

ik heb me volledig ingezet heb nu tot 1b alles in 1 keer behaald gelukkig omdat ibki nu gezegt heeft dat ik 1b nog doen mag gelukkig zijn er ook nog menselijke mensen nou ik vind het echt allemaal verschrikkelijk dacht dat ik aan een nieuwe toekomst kon beginnen maar helaas heb ik mijn opleiding via het uwv krijg beetje jammer sjoerd dat jij je niet voor mij in wilt zetten niet alleen voor mij hoor maar alle goed willende uwv die een nieuwe kans aangeboden kreeg door compact opleidingen

Jan van Slooten|06.04.11|21:42

Het zijn roerige tijden Hans, en niemand op de werkvloer weet voorlopig hoe het verder gaat.
Eén ding weet ik wel dat de examens die gepland staan voor a.s. Dinsdag gewoon door kunnen gaan. Het IBKI doet dit uit coulance en desnoods stel ik mijn eigen auto ter beschikking mocht dat nodig zijn.
Ik hoop echt voor alle cursisten dat dit verhaal een happy ending krijgt.

Groet Jan van Slooten
Zwolle

Conny|06.04.11|22:30

Ik hoop echt dat er een oplossing komt voor alle mensen ook die via het UWV de opleiding volgen. Die kunnen hier niks aan doen. Mensen: zoek zelf een stage adres!!! Dan de betalingen via het UWV laten regelen, dat moet toch kunnen? Ben net klaar met mijn stageperiode, dank zij Jeroen Post en heb zelf een rijschool gevonden die met mij wil samen werken. Ik moet nog even examen doen en de instructeurspas in bezit krijgen. Hoe gaat dit nu verder…. ik ga het mee maken!! Sterkte en succes allemaal.

Hans2|06.04.11|22:30

Heeft iemand er wel eens aan gedacht dat sinds de invoering van de nieuwe WRM door IBKI het businessmodel van grote opleidingsinstituten direct om zeep is geholpen? Je hebt namelijk échte leerlingen nodig om de stage te bieden. Die hebben opleiders niet en rijscholen weigeren uit concurrentieoogpunt cursisten de stage te bieden. Dit is niet de schuld van de heer Sarneel maar van IBKI.

onbekend|06.04.11|22:56

Het rommelde al een tijdje bij compact dat weet ik. Vandaag in breda half 11 beneden in les lokaal om een bakje koffie te pakken is het leeg alles is weg gehaald waarom worden de rij instructeur’s, leraren, en ook belangrijk de cursist NIET op de hoogte gesteld ik doe deze opleiding en betaal hem zelf ik heb op het moment echt geen vertrouwen meer in compact ik heb direct ook de betalingen stop gezet je wordt gewoon niet op de hoogte gehouden en sjoerd jij bent groot geworden van het U.W.V

leerling|06.04.11|23:18

Hans2,

Sjoerd heeft hier zeker wel zijn aandeel in heel veel zelfs.

Hij behandelde zijn personeel en cursisten als stront dacht dat hij god allemachtig was kocht nog even een porshe omdat hij vond dat hij die wel verdiende maar ontsloeg ondertussen in een jaar tijd de helft van het bedrijf!!!

Een misselijkmakend mannetje dat een grote schop onder zijn kont verdiend hij heeft in een korte periode compact helemaal naar de afgrond gebracht

David|06.04.11|23:19

Zowel leerlingen en UWV heeft betaald voor de opleiding. Sinds dat het pakket voor de stage-rijschool is veranderd, heb ik sterk het gevoel dat het enorm terug liep, dit voelde al niet goed. Ik zelf had een leerling gekregen (volledige planning) die niet door ging omdat de leerling en vader zich in de boot genomen voelde, bedankt!!! (had al klaar kunnen zijn). En nu zal ik mijn examen zelf wel moeten betalen en regelen, gelukkig heb ik nog niet alles afbetaald.

leerling|06.04.11|23:22

Daarnaast wil ik ook zeggen dat ik het heel vervelend vind voor de leerlingen die via het uwv zijn binnengekomen sjoerd geeft iedereen de schuld het ligt aan het IBKI het ligt aan het UWV volgens hem maar hij is niet mans genoeg om zijn eigen verantwoordelijkheid te nemen en te zeggen ik heb het gewoon verkloot!!!

een tip voor de leerlingen die het zelf betalen

Dilara|07.04.11|00:03

Cursisten van compact die nog hun opleiding willen afronden voor een redelijke prijs, mogen mij wel contacteren: [email protected]

Berrie|07.04.11|00:35

Ik heb een forum opgezet voor de cursisten die hier de dupe van geworden zijn. Dit forum is informatief en in onafhankelijk t.o.v. Compact Opleidingen.

Ik probeer te inventariseren wie en wat en waar in deze opleiding zit om deze als blok te kunnen vormen t.o.v. de problemen die ontstaan zijn hierdoor. En met als belangrijkste doel de informatie verstrekking centraal te houden.

http://www.compactopleiding.is-gone.com

mvg Berrie Sleijster

zeki|07.04.11|01:18

Kan je je stage niet afmaken bij Compact Opleidingen?

Momenteel bieden wij de ruimte om deze stages te kunnen uitvoeren in de regio Amsterdam onder toezicht van gecertificeerde stage mentoren.

U kunt rechtstreeks contact opnemen met stagementor (fase 3) Zeki Kabadayi – 06 51 82 82 69
(of mailen naar [email protected] / [email protected])

Jim Schouten - directeur IBKI|07.04.11|08:24

Het is duidelijk dat de verplichte WRM-stage een grote uitdaging is voor de branche. Dat die stage de schuld is van IBKI is te kort door de bocht. Uit de evaluatie van de WRM in 2004 kwam naar voren dat de branche graag weer een stage wilde – wél met een betere controle dan vroeger.
In de aanloop naar de nieuwe WRM is van verschillende kanten gewaarschuwd – ook IBKI was aanvankelijk zeer terughoudend – maar uiteindelijk is de stage wel ingevoerd.
(Zie verder volgende bericht)

Jim Schouten - directeur IBKI|07.04.11|08:26

(Vervolg van voorgaand bericht)
De stage op zich wordt waardevol gevonden. En dat is niet vreemd, want leren in de echte praktijk ís waardevol. De administratie en de controle er omheen – inclusief de verplichte aanwezigheid van een stagementor – maken de stage een moeizaam traject. Helaas is een stage zonder dergelijke controles in de rijschoolbranche niet mogelijk.

Youssef|07.04.11|09:33

Geachte rijschoolhouders,

Is er een rijschool in Amsterdam die mij kan helpen met het afronden van mijn stage-beoordeling?
Ik zat al namelijk in afwachting van het examen en is nu dus ook geannuleerd!
Mijn stage-pas is nog 4 maanden geldig en na deze periode kan ik de hele opleiding uit mijn hoofd zetten…. Graag hoor ik van mensen die een oplossing kennen…

alvast bedankt

tel: 0685436558

Ed|07.04.11|10:07

Ook ik ben zonder problemen door de examens heen gelopen, alles in een keer gehaald. Ben net begonnen met de stage en nu dit !!! Hoe nu verder? Is alles voor niets geweest. Mijn vorige wergkgever heeft de opleiding betaald, geldt voor mij dan ook de regel dat ik wel word geholpen? Niet eerlijk naar andere cursisten toe, iedereen moet geholpen worden. Het zal voor veel mensen wel einde oefening worden omdat ze niet over geld beschikken om verder te kunnen. We wachten met spannig af.

richard|07.04.11|10:40

help aan alle rijschoolhouders in rotterdam ik ben al klaar met stage ik zou deze week examen moeten doen maar dat kan niet wie wil mijn helpen met slagen bij voor baat al bedankt 0623196131

Een gedupeerde|07.04.11|11:05

Het is makkelijk gesteld door het IBKI om te zeggen dat je examen door kan gaan mits je het zelf betaald en met een goedgekeurd voertuig op het examen verschijnt.
Maar hoe denkt men dat je dit kunt regelen als je zelf nog bezig bent met je opleiding?

Jim Schouten - directeur IBKI|07.04.11|11:15

Er zijn verschillende mogelijkheden om dat te regelen. U kunt contact opnemen met een andere WRM-opleider (de VerkeersAcademie, Jongepier Opleidingen of één van de leden van de LBVI (zie http://www.lbvi.nl)) of met een rijschool bij u in de buurt. Daarnaast zijn er in Nederland bedrijven die lesauto’s verhuren. Ik vrees dat dat in alle gevallen geld zal kosten. Wij doen vooral ons best om kandidaten zo goed mogelijk te informeren.

De zoveelste|07.04.11|11:21

Dus volgens IBKI hebben we een lesauto nodig. Hoe zit dat dan met een Leerling ? Kan ik dan een leerling van bijv. een rijschool (waar ik de auto kan huren) voor mijn examen laten inschrijven?

Roger Diemant|07.04.11|11:30

Allemaal sterkte en steun toegewenst in deze moeilijke fase.
Lesauto nodig? Stageplek nodig? Opleiding nodig? Schroom niet om contact op te nemen met mij. Problemen oplossen doen we samen. Groetjes Roger Diemant, Diemant Verkeersopleidingen. Diemant.nl

Instructeur|07.04.11|11:30

Eindelijk geen UWV instructeurs meer! Dit zijn de jongens die totaal geen liefde voor het vak hebben en zeer goedkoop les gaan geven en de markt zwaar verzieken.

Paul|07.04.11|11:40

In Amsterdam zit San Verkeersopleidingen B.V die verzorgen al tientallen jaren instructeursopleidingen. Misschien dat die iets voor deze gedupeerde cursisten uti die regio kan betekeken,
[email protected]

John|07.04.11|11:48

Alle cursisten in het midden en noorden van Nederland kunnen hun opleiding afmaken bij de ROVB in Zwolle. Ook hebben wij lesauto’s beschikbaar voor de examens bij het IBKI.

Meer weten: mail naar [email protected] of bel 0341 – 553 787.

John|07.04.11|11:52

Alle cursisten in midden- en noord-nederland kunnen hun opleiding afronden bij de ROVB in Zwolle. Ook hebben wij lesauto’s beschikbaar voor de examens.

Meer weten? Bel of mail ons via 0341 – 553 787 of [email protected].

Freddy|07.04.11|11:53

Succes Beroepsopleidingen geeft instructeursopleidingen in de provincie Groningen en Drenthe. Dit is een zeer vervelende kwestie voor alle betrokkenen. Mochten er gedupeerde cursisten uit deze regio zijn, dan kunnen wij vast wel iets voor u betekenen. Stuurt u dan even een mail naar [email protected] of u belt mij op 0622 399684 om te zien wat wij voor u kunnen regelen.

Vic van Koningsbruggen|07.04.11|12:05

Ik heb er heel erg mijn best voor moeten doen om via het UWV toegang te krijgen tot de Compact opleiding (€ 6.999,-). Baangarantie ook nog! Ik was na lange werkeloosheid hartstikke blij met dit vooruitzicht! Na al deze berichten vrees ik dat mijn vreugdegevoel niet lang zal aanhouden. Les van vandaag is afgezegd door de docent. Belooft niet veel goeds :-(

Cor Verhoef|07.04.11|12:21

Aankomend collegae,
Helaas hebben we moeten lezen dat er een probleem is onstaan met Compact Opleidingen. Uit de reacties die op Verkeerspro te lezen zijn, blijkt dat het voor cursisten een probleem oplevert hun opleiding af te ronden.
Verkeersschool VBOC in Almere biedt ook de opleiding voor rijinstructeur en wellicht kunnen wij u helpen met het vervolg van de opleiding. Omdat elke situatie weer anders is, verzoeken we u telefonisch contact op te nemen met Cor Verhoef mob.nummer 06-11363981

Marco|07.04.11|12:22

Uiteraard is het voor de cursisten erg vervelend, echter als je als bedrijf (lees compact opleidingen) afhankelijk wordt van het UWV wed je op het verkeerde paard. Het is toch van de gekke dat het UWV mensen laat opleiden tot rij-instructeur in een markt die in 2010 bijna 10 procent gekrompen is. Dat het UWV hier nu mee stopt is voor onze branche een overwinning!!!!

jennie|07.04.11|12:40

Hoezo, het is de schuld van het UWV?? De opleidingskosten zijn volledig betaald door het UWV als hje start met de opleiding, dus OOK HET EXAMENGELD. Waarom kan Compact dan het examengeld niet betalen? is dit geld voor andere dingen gebruikt… de Porsche van mijnheer Saneeel b.v.!!!
Het is gewoon schandalig hoe Compact met haar cursisten omgaat. Dit is geen manier van zakendoen. Dan kun je beter bij BOAA in Arnhem de opleiding volgen, hele goede opleiding en kwaliteit voor je geld!!

avanorsouw|07.04.11|12:41

na alle reacties te hebben gelezen kan ik alleen maar zeggen dat als een van de eerste
uwv leerlingen van compact ik er een heel goede leerschool aan heb gehad.
Ook nadat ik werk had gevonden (Defentie), ons slagingspercentage lag zeer hoog.
De kosten om rij-instructeur te worden zijn zeer hoog maar om dit te blijven loopt het de pan uit de applicatie toets (om de vijf jaar ) is als kleine rijschool nog te betalen maar ieder jaar een naschooling te doen hakt er behoorlijk in voorals de prakt

jac|07.04.11|13:29

Spijtiig voor alle cursisten van Compact. Als wij CVNN verder kunnen helpen doen wij dit graag.Wij hebben lesauto’s beschikbaar voor het examen bij IBKI en kunnen u verder helpen met de opleiding. eventueel ook stage ( beperkt). [email protected] sterkte allemaal !

Jan N|07.04.11|13:50

Het is goed om een dergelijk bedrijf aan te pakken. Helaas voor de leerlingen. Maar compact spint al jaren garen bij (3 milj. euro) en het UWV blijft maar sturen ondanks dat de markt in de rij-instructie verzadigt is. Er wordt met slechte arbeidsvoorwaarden gewerkt en dat wordt bij aanvang niet verteld. Er wordt in deze branche wel meer slecht betaald en naar eigen inzicht om gegaan met regels en dit is dus zeker geen bijzonder geval.

Jan N|07.04.11|13:53

Voor cursisten bezint eer ge begint en informeer eerst maar eens hoe het in de praktijk alllemaal werkt of moet ik juist zeggen niet werkt?
Allen die hier onder lijden wens ik wel veel sterkte toe. Ik weet hoe het voeld belazerd en afgezet te worden. Je hebt toch verwacht dat het allemaal goed geregeld was en daar mocht dan toch ook van uitgaan? Maar vaak is het in de praktijk anders. Hier kan maar een ding aan veranderen!! Een CAO!!! Dus wordt lid van een bond.

instructeur|07.04.11|13:57

Ik vind dat een ieder zelf zijn opleiding tot rijinstructeur moet betalen.. Siciale dienst of UWV moeten dit nooit betalen, je hebt nu al heel veel rotzooi instructeurs op de weg dank zij Sociale dienst en UWV of dergelijke..Tja Sjoerd wat moet ik over jou zeggen: niets goeds in ieder geval

ben|07.04.11|14:08

Nu is bekent dat Compact op 19 april een fallissement zal aanvragen en dat Sjoers Sarneel zijn best zal doen om door te gaan via de curator, maar beste mensen hij heeft al weer een nieuw bedrijf opgestart met naam Letsgo en wel op hetzelfde adres, beste mensen jullie zijn nu allemaal gewaarschuwd, ga nooit meer met die gabber in zee, al is het bijna voor niets, hij is gewoon NIET TE VERTROUWEN.

Fons Goedhart|07.04.11|14:20

Mensen wat een nare berichtgeving omtrend de opleidingen van Compact.
Na alle negativiteit over Compact Opleidingen wil ik als ex cursist hier toch nog een positieve uiting tegenover zetten.Ik ben afgelopen januari geslaagd voor instructeur en heb als zo velen alle examens in een keer gehaald.Dit bereik je niet alleen door je eigen inzet daar heb je ook een goede begeleiding bij nodig, en die hebben ze mij daar dan ook zeer zeker gegeven.

Fons Goedhart|07.04.11|14:24

(vervolg van hierboven) Daarom niet anders dan positivieit voor de inzet en professionele begeleiding voor de docenten van Compact, want zonder hun had Compact helemaal nooit bestaan!! Voor de cursisten die alsnog het examen willen afleggen biedt ik bij deze mijn lesauto aan. Ik ben gevestigd in Alkmaar, voor degene die info hierover willen hebben kunnen mij mailen op ([email protected])

Roger|07.04.11|14:33

Denk toch eens zuiver!!!! UWV maffia sluist geld naar opleidingsinstituten. Opleider loopt over van trots omdat ze goed bezig zijn. Grote rijscholen hebben onbeperkt goedkoop personeel. 9000 instructeurs waar er voor 4000 werk is en er moeten er nog meer bij, ondertussen staan er heel wat ingeschreven bij het UWV. Of verdedig je ze alleen maar omdat je 3e kansonderwijs kreeg van ze? De lamme helpt de blinde, of van de wal in de sloot. Wat een eigengereide mensen, bij UWV en bij de opleiders.

J.J. Zoutman|07.04.11|14:46

Cursisten in Oost-Nederland die nu in de problemen komen en een oplossing zoeken, kunnen hun opleiding afronden bij autorijschool Zoutman in Winterswijk.
Ook hebben wij lesauto’s beschikbaar voor de examens. Eventueel ook stage.

Meer weten? Mail ons via [email protected]

Berrie|07.04.11|14:55

Op onderstaand forum is een brief te lezen van de direkteur Compact Opleidingen aan de cursisten.

http://www.compactopleiding.is-gone.com

zarrin|07.04.11|16:02

beste mensen zo te lezen is sjoerd nog steeds niet veranderd hij is hier in zeeland met verkeersschool de Leeuw ook failliet gegaan.
Toen hij hier met deze rijschool starte kocht hij ook gelijk een dure auto enz.
Een andere collega heeft het toen overgenomen, en hem lukt het dus wel.
Sjoerd heeft het gewoon te hoog in zijn bol en gebruikt altijd andere mensen.
Ik denk dat hij hier weer wil beginnen heb de lesauto van Letsgo al een paar keer in Goes zien rijden
Sjoerd je moest je doodschamen

Kees|07.04.11|16:06

Ik vind het verschrikkelijk voor al die mensen die bezig waren (zijn) met hun opleiding tot rij-instructeur. Ik wens ze ontzettend veel succes toe met het vinden van een ander opleidingsinstituut zodat de volledige opleiding met goed gevolg kan worden afgerond. Het is per slot van rekening niet niets waar je mee bezig bent. (was)
Sterkte alle gedupeerden.

Peter Kanters|07.04.11|16:17

Terecht dat het UWV stopt met geld in een bodemloze put storten. Er zijn sowiezo in deze overladen branche steeds minder rijinstructeurs nodig. Heel vervelend dat dhr. Serneel de huidige cursisten in de steek laat, dat wens ik niemand toe. Het klopt dat hij weer bezig is met een nieuwe onderneming genaamd: LesGo. Voor de gedupeerden in Breda heb ik wel een oplossing: Een ex-docent van compact werkt ook regelmatig bij ons en wil de gedupeerden graag helpen.
Neem contact op met [email protected]

Beroepsopl. Autorijinstructeurs Arnhem|07.04.11|16:50

Heel erg jammer dat een collega opleider zo met zijn cursisten omgaat. Gedupeerde cursisten kunnen met ons (Beroepsopl Autorij-instructeurs Arnhem) contact opnemen als ze de opleiding willen afmaken. U kunt de nodige informatie van onze website halen:
http://www.boaa.nl of mail aan [email protected]
026-4434343 vragen naar Jennie Greveling
We begrijpen dat niet alle cursisten in dezelfde opleidingsfase zitten. Wij gaan proberen voor iedere cursist die zich bij ons meldt een passende oplossing te vinden.

Beroepsopl. Autorijinstructeurs Arnhem|07.04.11|17:10

Heel vervelend dat een collega opleider zo met zijn cursisten omgaat. Wij zijn daar ook niet blij mee, het geeft onze branche een slecht imago.
Gedupeerde cursisten kunnen contact met ons (Beroepsopl. autorij-instructeurs Arnhem)opnemen over de mogelijkheden bij ons om hun opleiding toch succesvol af te kunnen ronden.
Informatie over ons vindt u op onze website:www.boaa.nl
ons mailadres is: [email protected]
ons telefoonnummer: 026-4434343 vragen naar Jennie Greveling.

Peter|07.04.11|17:19

Echt héél erg voor de cursisten én werknemers, maar het is echter te hopen dat na deze barre economische tijd voor de rijscholen het UWV de geldkraan langer dicht houdt. Het is toch van de zotte om werklozen op te leiden tot instructeur om vervolgens na verloop van tijd weer aan te kloppen bij het UWV omdat zij zijn ontslagen als instructeur omdat er geen werk meer was.

jaco|07.04.11|18:23

UWV verziekt de rijschool markt lekker met behoud van uitkering goedkoop lessen aanbieden
de kwalitiet gaat naar beneden en als de uikering gestopt wordt zit je in de problemen
omdat je zelf de markt verziekt hebt

Jacob|07.04.11|19:44

Allemaal onzin! Het UWV betaalt al een jaar niks meergeld is op zeggen ze daar
Ik was zelf werkloos en had écht zin in dit beroep en heb alles uit eigen zak (gelukkig )kunnen betalen en dat was zéker geen kattepisbedrag maar nou nog eens een stage zien te vinden!!

Peter|07.04.11|20:37

Heel jammer voor het gemotiveerde deel van de cursisten.
Ook heel erg voor de bijzonder gemotiveerde leerkrachten die ik tijdens mijn opleiding bij compact tegengekomen ben. Je leest het goed, die zijn er echt. Juist die leerkrachten maakte alles wat niet geregeld door de organisatie werd weer goed.
Ik denk dan ook met plezier terug aan de samenwerking met die mensen. Ik hoop dat ze snel een nieuwe baan vinden.
De organisatie zal niet gemist worden.

Ilhan Olgun|07.04.11|20:55

Beste cursisten. Xpress Opleidingen biedt in heel Noord Holland zijn hulpverlening voor de gedupeerden cursisten van Compact. Ben je opzoek naar een opleidingsinstituut? Dan ben je met elke vak welkom bij onze organisatie. Voor meer informatie kijk op: http://www.xpressopleidingen.nl of bel: 0900-BELXPRESS(235 9773)

Groetjes,

Ilhan Olgun
[email protected]

Aasgier|07.04.11|21:18

Beste Menschen
Ik vind het ontzettend naar voor alle cursisten en medewerkers van Compact en hoop dat het nog zo goed mogelijk afloopt.

Maar wat ik wel ontzettend erg vind (understatement) zijn die bedrijven die, voordat er ook maar iets bekend was, de leerlingen al naar zich toe probeerden te trekken.
Onder het mum van “zal jullie wel helpen” als ik d’r maar beter van wordt.

Hulde voor de mensen die echt helpen door het beschikbaar stellen van hun auto of leerling.

Sterkte allemaal

Aasgier|07.04.11|21:25

O ja… LesGo is een francise gebeuren. Daarvoor moet je dus een contract ondertekenen.
Ik bedoel daar ben je zelf bij.
Dus ik heb daar geen medelijden mee of wat dan ook.
En check de KvK maar even en zul je zien dat er niet hetzelfde adres gevoerd wordt.
Heeft trouwens ook een heel andere directeur.
Enig overeenkomst is dat die directeur bij Compact gewerkt heeft.
….
Nog één dingetje “Wie met modder gooit, verliest grond”

ex-medewerker LESGO|08.04.11|00:06

mensen vergis je er niet in LESGO is ook van hem het word alleen door iemand anders gerunt!
ik heb er gewerkt en weet hoe het daar zit dus trap er niet in en ga dus niet naar LESGO!

Anoniem|08.04.11|01:52

Ik wens alle docente sterkte!!!!!

Jullie zijn toppertjes!!!

michael|08.04.11|07:59

Logisch gevolg in een markt waar veel te veel zelfstandige zijn, stage bieden aan iemand die je later het leven zuur maakt met lesprijzen die 10 euro lager ligt. Uvw schuld, nee de opleiders, want die blijven roepen ” genoeg werk” ik pleit voor ondernemers diploma. Grote rijscholen de schuld, ook nee, die hebben gewoon niet meer marge om beter te betalen, oorzaak de slechte ondenemers. Regering schuld, ja die promoten ondernemersschap, en dat is niet voor iedereen weggelegd. Compact schuld, ja

Patrick|08.04.11|08:13

Misschien hebben niet álle opleiders slechte, inhalige bedoelingen, aasgier….
Er zijn ook opleiders, die gewoon eerlijk en hard werkend hun brood proberen te verdienen, met liefde voor het vak.
Regio Nijmegen, Eindhoven en Venlo: Op kleine schaal kunnen wij gedupeerden misschien helpen, bij de afronding van hun stage, of bij één van de andere vakken… Neem eens contact op met wrm-opleider ‘Brike Opleidingen.’ Kijk op http://www.brike.nl – mail naar [email protected], of bel: 085-2735126 / 06-24807740

Olof van Dongen|08.04.11|08:44

Beste leerlingen en docenten,
Ik wens alle docenten veel sterkte toe in deze moeilijke tijd,
Mochten er leerlingen zijn die stage moeten lopen of het laatste gedeelte van hun opleiding moeten afronden, ben ik bereid te helpen.
Ik heb meer dan 15 jaar ervaring in de opleidingen tot rijinstructeur.
Bel mij op: 06-49051585 of 076-5221455. of mail mij: [email protected]

anoniem|08.04.11|09:25

Hallo, en hoe moet dat nu met mijn zoon, en al die jonge mensen die hard werken om hun rijbewijs lessen te kunnen betalen. Al betaald voor het rijexamen maar nog iet aangevraagd. Dat is 200 euro. Wij zijn hier ook niet blij mee.

Vic van Koningsbruggen|08.04.11|10:10

I. Heb alle berichten eens kunnen herkauwen. Even relativeren. Een doorstart zit er misschien in, maar dan met een lege kas aan het begin. Hoe wil Dhr. Sarneel waarmaken dat zelf betalende leerlingen hem aan het hart gaan?? Dat hij zich daarvoor wil inzetten? Zeker wel opnieuw betalen?

Vic van Koningsbruggen|08.04.11|10:13

Trouwens, UWV leerlingen hebben ook hun rekeningen (ik heb getekend voor € 6.999,-) betaald gekregen. Daar doet ‘ie niks voor? Al die gelden zitten straks vast in zijn faillissement. Eerst belastingen, dan personeel, dan schuldeisers, dan zijn betaalde lesgelden allang op! Gaat hij ze dan gratis opleiden? Dacht het niet. Mooie verhaaltjes, ik geloof er geen zier van!

De zoveelste|08.04.11|10:52

Ik ben zelf Cursist, maar weet je waar ik NOG meer moeite mee heb? Met die jongens en meisjes die voor hun RIJBEWIJS kwamen lessen bij ons! “Ik” (als cursist die zelf nog eens moet kijken hoe hij zijn stage beoordeling voor elkaar moet gaan krijgen) heb 3 van mijn leerlingen GELUKKIG weten onder te brengen bij een andere rijschool, waarmee ik een betalingsafspraak heb kunnen maken, zodat die jongens en dat meisje ALSNOG op hun examen kunnen, ookal kost mij dat geld!

M.Uarghe|08.04.11|11:53

Dag ,
Ik ben zelf cursist en Gedupeerd door Compact opleidingen, Ik heb examen betaald aan Compact opleidngen, Van ibki is dat geannuleerd? niet betaald door Compact opleidingen
Weet niet wat ik moet doen, Ik moet alles zelf regelen en opnieuw betalen.

kamal|08.04.11|14:18

Jaja, Meneer Schouten

Beste Mensen, al die jaren dat deze instanties hun geld kregen vooruit betaald was er niks aan de hand.En nu het minder is sterker nog zeer slecht in de rijbranche omdat UWV de stekker eruit heeft gehaald.duperen ze maar de leerlingen in opleiding.
De vraag is ? Waarom zijn deze Leerlingen de dupe geworden?Omdat IBKI voorheen wel garantie kreeg van de opleiders of omdat de garantie van UWV verzekerd was?
weer een bevestiging dat het allemaal” goed geregeld is” !!??

AZR|08.04.11|16:23

Wat een barmhartige gebaren allemaal op dit forum. De helft van iedereen wil graag de gedupeerde cursisten helpen, allemaal gratis en voor niets zeker en de andere helft loopt allemaal te klagen wat een oplichters het allemaal wel niet zijn bij Compact, volgens mij komt bij velen gewoon uit jaloezie en frustratie. Hoe durven veel mensen kritiek te geven terwijl ie never van z’n leven een onderneming zoals Compact zou kunnen ontwikkelen!…zie volgend bericht.

AZR|08.04.11|16:51

…vervolg van hierboven: en iedereen die loopt te huilen dat ze allemaal geld kwijt zijn en gelijk met de vinger wijzen naar Sarneel die begrijpen het hele onderming runnen spelletje niet. Kijk naar DSB-affaire, kijk naar Fokker, kijk naar tig andere faillissementen. Dat risico is aanwezig en als er wat fout gaat dan ben je het geld gewoon kwijt, punt! Heel vervelend, maar zeer triest om dan met vingertjes te lopen wijzen naar een jaren geleden aangeschafte Porsche.

Jacco Hulsbos|08.04.11|17:49

En zijn de aanhangende bedrijven van Compact Opleidingen nu natuurlijk ook in gevaar, of niet soms?
Ik heb het hierbij over Stageverkeersschool.nl en Compact Carrièremakers

ron|08.04.11|19:22

klasse sjoerd dat je toch 125 mensen aan de vreet hebt gehouden die je nu allemaal afzeiken ook cursisten die allemaal toch een baan hebben gevonden ik heb er hier in loop van de jaren veel voorbij zien komen dus ik kan me niet indenken dat je het voor iedereen slecht hebt gedaan en die porsche van 4 jaar oud valt iedereen op je had gewoon een nieuwe mercedes moeten kopen of een lexus dan had niemand wat opgevallen voor de cursisten hoop ik het beste grtz fron

johan|08.04.11|21:24

is allemaal heel erg wat er gebeurd bij compact vooral voor de cursisten.
Ik ben zelf Lesgo ondernemer en heb niets te maken met compact of Sjoerd Sarneel.
Ik ben gewoon een hardwerkende instructeur met hart voor de leerlingen,Vind het niet echt prettig dat Lesgo zwart wordt gemaakt wij zijn allen zelfstandig ondernemer en dus niet in dienst bij compact.
Het blijkt dat sommige collega,s wel in loondienst waren bij compact en klaarblijkelijk zijn ontslagen heel jammer voor hun.

C.Cetin|08.04.11|21:46

Hallo, Compact,

Betreft e-mail van jullie update1 daarin staat dat de zelf betalende leerling niet in problemen moet komen, ik wil met dit bericht een ding duidelijk maken. ik ben nu werkzaam bij defensie. ik heb heel hard moeten werken in verschillende oorlog omstandig heden in verschillende landen zoals 1x Irak en 2x Afghanistan.

C.Cetin|08.04.11|21:54

vervolg boven

wat ik wil zeggen is, ik heb deze opleiding niet gekregen maar tot laatste druppel verdiend ik ben door de oog van de naald geweest voor mijn toekomst. als jullie onderscheid maken tussen doelgroepen formuleer het volgende keer zorgvuldig. dat Julie niemand kwetsen, ook al zijn het slechte dagen voor en iedere die z’n toekomst had gevestigd op een rechtvaardig opleiding en carrière.

met vriendelijke groeten,

C.Cetin

johan|08.04.11|22:05

Hoi ex medewerker

Ik ben nogal in de war op het moment mij is namelijk bij aanvang verteld dat lesgo niks te maken heeft met Compact en ben dus heel benieuwd wat dat voor gevolgen heeft
Ik ben gelukkig zelfstandig en kan altijd nog zonder Lesgo verder.

David|09.04.11|23:13

Reactie op Jacco Hulsbos…
De stageverkeersschool draait nu nog door voorlopig, maar is al niet meer bereikbaar, dus zekerheid over welke lessen wel en niet door gaan is er niet.
Ik heb afgelopen vrijdag ook gelukkig mijn stage af kunnen maken.
Vele leerlingen hebben nog een planning staan, of misschien afgezegd, leerlingen die ergens voor betaald hebben, maar niets meer horen, ook zijn er weinig mentoren meer aanwezig, de meeste zijn al ontslagen.

De zoveelste|10.04.11|02:08

Ik zeg mijn planning in ieder geval nog niet op, want niemand weet precies wie nu wel/niet ontslagen zijn, en hoe het e.e.a komende week zal verlopen. Ik heb nog 1 les op staan dinsdag, dus ik wacht gewoon af tot maandag…dan weet ik meer. (ik zeg dit, omdat ik begrepen heb van mijn mentor dat hij gewoon nog in dienst is, maar dat hij zelf even zeker wilde weten na maandag hoe het allemaal zou gaan lopen).

De zoveelste|10.04.11|21:56

Nou ja..wat zei ik net ? Ik zeg de planning dus op..want Fase 3 is Over en Sluiten.

ex medewerker 2|11.04.11|10:48

Ik weet het ook zeker Johan…Lesgo is mede van Sjoerd.
Maar ook daar neemt niemand meer op en lopen leerlingen te klagen dat er geen les wordt gegeven en jij kan wel zelfstandige zijn maar je heb wel een duur contract ondertekend bij Lesgo waar je aan vast zit. Hoop dat je onder de dure Fee en auto onderuit kan joh!
Sterkte ermee

David|11.04.11|20:55

Wie nog een betaling moet doen aan compact, kan de volgende brief hebben ontvangen.
1=https://docs.google.com/leaf?id=0B3-nYx5qjXxaOGNhYzk5OGEtNjFkYS00ODE1LTgyNjctMDkxMmI4YTc5NzVh&hl=en
2=https://docs.google.com/leaf?id=0B3-nYx5qjXxaZDRhMzMzZDgtODY1ZC00ZTRmLTk1YzQtMmM1NTFjNzIzZjMx&hl=en
Milk strategy & Finance is geen curator maar is een BEDRIJFSFINANCIERING, hier heeft compact ook schulden, deze heeft een pandrecht op debiteuren, zoals ik dus.
(Deel1)

David|11.04.11|21:03

(Deel2)
Ik ga geen advies geven, maar als je compact nog gaat betalen, ook milk geld probeert te vorderen, bij compact lukt dat namelijk niet. Als je milk betaald kan je dus fluiten naar het geld, je krijgt hier ook niks voor terug, zij hebben pandrecht om bij debiteuren te innen. Als er een curator opduikt die geld wil innen beroep je dan op ART.37 faillissement recht, curator moet kunnen leveren wat compact niet zou kunnen. Ook al wil Sjoerd verder, grote kans dat curator hier niet voor kiest.

Instructeur (ice) M/V|12.04.11|20:33

Nou daar zitten we dan. hebben een poosje terug de auto moeten inleveren. En nog steeds een loon achterstand.
[b]Ik denk dat wij zelf maar faillissement moeten aanvragen[b], uit naam van het personeel.
Ik raad aan voor de zelf betalende cursisten eerst keiharde toezeggingen oftewel een bevestiging van het IBKI dat er examen kan worden gedaan, alvorens nog meer geld in de put te storten. Maar met een achterstand van 3 ton lijkt mij dat niet direkt reëel.

das raar|13.04.11|22:40

Zie ik dat je niet meer kunt reageren op het stukje van LesGo.
Maar Barrie heeft gelijk we kunnen het beter samen doen ik zou zeggen even een belletje richting het bovenstaande adres.

Roger|14.04.11|09:21

Ik wens alle gedupeerden heel veel succes. Werkgevers beseffen vaak niet wie ze allemaal meetrekken in faillissementen. Zijn handel was niet zo goed blijkbaar. Het leven is onzeker.
Maar blijf sterk mensen. Denk aan de Boeddha. Er is iedere morgen weer een dag …net zolang tot het stopt. Zo eenvoudig is het leven uiteindelijk. Op naar nieuwe kansen, doe wat je kunt, meer is niet mogelijk. Succes succes succes.

Eric Hurink|14.04.11|14:56

Logisch dat het Ibki de examens blokkeert. Daar waar een cursist voor rijles geen examengeld betaald boek je hem toch ook niet. En het UWV. Prima dat ze eindelijk zien dat eindeloos rij-instructeurs kweken geen zin heeft. In een markt die met 10% gekelderd is ga je toch geen “kansloze” instructeurs zetten. Opleiden met als vooruitzicht een uitkering is toch geen optie?

Eric Hurink|14.04.11|14:56

vervolg

Oja baangarantie wordt gegeven. Vast een 0 – uren contract! Geen werk… Geen kosten. en voor de instructeur geen inkomen.
Het UWV had 10 jaar geleden er al mee moeten stoppen.

Roger|14.04.11|17:21

Helemaal mee eens Eric Hurink,
Zelf ga ik maar weer eens een carrièremove maken. Dat is deftig voor ander werk zoeken.
Hier wordt ik niet gepensioneerd van.

Saskia|14.04.11|20:14

Hallo, weet iemand hier of Lesgo betrouwbaar is? wij hebben interesse om een franchise te beginnen en kwamen ook bij Lesgo uit.
Maar ik ben erg wantrouwig en kijk eerst alles goed na…fijn dat GOOGLE bestaat!!
Maar wie weet hier iets van?
Alvast bedankt!!!!

Johan|14.04.11|23:00

Saskia,
Bij iedere franchise organisatie zit een addertje onder het gras (all in solo, rijbewijsconcurent, lesgo e.d.) Ze beloven heel veel maar je zit uiteindelijk wel aan een contract vast waar je niet snel vanaf komt. Gewoon je eigen rijschool beginnen en klanten opbouwen is veel beter. Dit gaat echt wel een aantal jaren duren maar als je serieus met je vak bezig bent ga je het in deze branche redden !! ( ik ben 20 jaar geleden ook met niets begonnen.)

Saskia|15.04.11|17:35

Beste Johan,

Bedankt voor je reactie en je hebt gelijk, ik denk er ook over om gewoon voor mezelf te beginnen en het op een eerlijke manier ! Als jij het al 20 jaar doet! zal jij ook 1 van de betrouwbare zijn want ik merk dat er veel onbetrouwbare rijscholen zijn.
Ik zag ook dat de eigenaar van Lesgo dezelfde is als van Compact…vreemd, ik ben gebeld door een 06 nummer en ze willen een gesprek met me in Zwolle.
Niet op een kantoor ofzo maar bij van de Valk.
Groetjes van Saskia

Kwakoe|15.04.11|20:17

Ach, kom op zeg wat een gezeur. IBKI heeft gelijk, UWV heeft gelijk. Slecht management.dat is waar. Maar de directie zal het ook niet leuk vinden, weg vette overheidsubsidie
Cursisten moeten nu zelf betalen. Terecht wat een flauwekul dat de belastingbetaler voor je moet betalen. Wat te denken van het personeel van bedrijven die failliet zijn gegaan. Die kunnen balen, maar julie toch niet. Kosten pedalen 550 euro. Spiegels 100 euro Dit zijn de kosten. Zelf betalen meer gemotiveerd

Jacob|15.04.11|20:30

Tsja,en zeker niet onbelangrijk:een auto,5 deurs ,moet er tóch aardig uitzien,dus geen ouwe rommel,verzekering,reklame,CBR aanmelding,boekhouder enz,enz.
Tsja als het niet kán houdt het op,helaas!
Ik was ook werkloos maar moest opleiding wél zelf ophoesten,niks geen UWV,da’s ook niet eerlijk,’t is lullig allemaal,absoluut ,maar het leven is hard en dat wordt alleen maar harder in de toekomst,let maar op!

Dus..|15.04.11|21:00

Ik durf het niet hardop te roepen, maar ik doe het toch; Ik ben het met mijn voorgangers eens. Punt.

edwin|21.04.11|15:25

wie het nog niet wist, het is beter om met zijn allen een blok te vormen, dus ben je nog niet aangemeld kom naar onderstaande website en meld je aan, tot ziens aldaar!
http://www.compactopleiding.is-gone.com/

Dennie|24.04.11|11:21

Wat zie ik nou!
Doen we nu hier ook al aan censuur!
Naast mijn uitnodiging aan de heer Schouten (directeur IBKI) om te reageren op deze en aanverwante artikelen, zie ik dat er meerdere reactie`s zijn verwijderd! WAAROM?!
Tevens viel het mij op dat er bij het artikel over LES GO ook reactie`s zijn verwijderd waarna er niet meer gerageerd kon worden. Dit is toch een open forum.
PS de berichten die zijn verwijderd waren NIET beledigend! Heel jammer Bart!

Dennie|24.04.11|11:52

CORRECTIE, ik maar zojuist zelf een GROTE fout! het bericht over het verwijderen van mijn bericht en dat van anderen (op het topic over LESGO na dan) is ONJUIST! ik haal zelf een aantal topics door elkaar heen:$ SCHAAM, Sorry Bart!!

M.H.|29.04.11|19:59

Beste allemaal:

Lees en reageer ook eens op het meest gelezen artikel van Verkeerspro.

SLAGINGSPERCENTAGE WRM PRAKTIJK BEGELEIDING IBKI 87 %

Want ze zeggen altijd:
Samen meer mans.
Hoe meer zielen Hoe meer vreugd.
Nooit geschoten is altijd mis. Niet dan?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

IBKI annuleert examens cursisten Compact Opleidingen | RijschoolPro
Compact Opleidingen, rijinstructeur, lesauto, cursist

IBKI annuleert examens cursisten Compact Opleidingen

Exameninstituut IBKI heeft de examens van Compact Opleidingen vanaf 26 april geannuleerd. Reden is een te grote betalingsachterstand van het opleidingsinstituut. De directie van Compact Opleidingen vindt de actie van IBKI onbegrijpelijk.

IBKI

Cursisten die vanaf 26 april een examen voor het rijinstructeursdiploma moeten afleggen bij IBKI, kunnen zelf op persoonlijke titel een nieuw examen aanvragen. “Ze moeten dan ook zelf zorg dragen voor een goedgekeurde examenauto”, zegt IBKI-directeur Jim Schouten.

“We laten de examens tot die datum doorgaan omdat de termijn voor de kandidaten te kort is om zelf nog een examen te regelen.”, licht Schouten toe. “Voor de praktijkexamens moet men wel een goedgekeurd examenvoertuig regelen wanneer dat via Compact Opleidingen niet lukt.”

Regelingen

Sjoerd Sarneel, directeur Compact Opleidingen, vindt de actie van het IBKI onbegrijpelijk. “Zeer vervelende situatie dat het exameninstituut IBKI meent dat zij haar geld niet krijgt. Er liepen tot drie dagen geleden nog regelingen die ondanks wat het IBKI beweert wel werden nagekomen”, vertelt Sarneel. “De actie van het IBKI, waarin zij ineens een fors bedrag wenst is sterk verwijtbaar en onverantwoordbaar richting cursisten.”

“De inschrijvingen op de opleiding tot rijinstructeur fluctueren sterk. Zo ook werk je met een soort rekening courant bij het IBKI. Echter doen zij om voor mij onbekende redenen de faciliteit intrekken. Het vertrouwen in Compact Opleidingen ontbreekt ze. Mij is niet duidleijk met welk motief. Dit brengt Compact Opleidingen in een zeer lastig pakket en daarmee haar meer dan 1000 leerlingen.”

UWV

Sarneel legt de oorzaak van alle onrust neer bij UWV. “Zij melden sinds april 2010 geen nieuwe kandidaten aan omdat de budgetten op zijn. Ondanks de overeenkomst die er is, ook voor 2011. Werkcoaches moesten voor eigen baan vrezen en durfden geen scholing meer in te kopen, zo bleek na een aantal maanden van stilte en geen communicatie vanuit het UWV.”

“Van honderden aanmeldingen per jaar ging het van de ene op de andere dag ineens naar 0. Niet omdat ze niet tevreden waren over Compact Opleidingen, maar er was eenvoudigweg geen budget meer.”

Compact Opleidingen

“Ik zie voor Compact Opleidingen 1 mogelijkheid: een doorstart met de kandidaten die de opleiding tot rijinstructeur zelf betalen. Binnen een maand. Voor die mensen ga ik me hard maken. Het UWV zal op de blaren moeten zitten, daar zij door de plotselinge aanmeldingsstop een voor het bedrijf onmogelijke situatie heeft gecreeerd. En aan het huidige contract van 2011 geen invulling heeft gegeven omdat er geen budget is.”

“Ook andere opleiders hebben geen aanmeldingen meer gehad van het UWV”, weet Sarneel. “Voor Compact Opleidingen is het de helft van de omzet: 3 mln euro. Dat is weggevallen en daarvoor hebben we wel capaciteit vrij gehouden. Het is zeer, zeer triest voor al die cursisten. Het zijn korte termijn-bezuinigingen om op lange termijn veel meer kwijt te zijn.”

Cursist

“Vanaf donderdagmiddag ga ik me persoonlijk hard maken voor de zelf betalende cursist. Daar is het bedrijf groot mee geworden. Dat ga ik afmaken en die kunnen op ons rekenen, ook al kost het ze nu even drie/vier lastige weken voor ons allemaal”, belooft Sarneel.

De rechtbank in Breda bevestigt dat er nog geen faillissement is aangevraagd.

Bart Pals

Lees ook: Compact Opleidingen wil faillissement en doorstart

Auteur: Bart Pals

97 reacties op “IBKI annuleert examens cursisten Compact Opleidingen”

wakoeroe|06.04.11|18:32

Jeejte,wat jammer voor de mensen.
Maar de zelf betalende cursisten moeten prioriteit hebben.
Anders kunnen ze het geld terug vragen.
Maar dat is gewoon slecht voor het bedrijv(CompactOpleidingen)
De crisis en UWV zijn geen dikke vrienden.
Ik hoop dat S.Sjoerd gaat echt zich inzet,voor de zelf betalende cursisten…..

ben|06.04.11|19:05

Kijk er was al lang bekent dat er problemen waren bij Compact en dat was begin vorigjaar al zo en de directie treft hier zeker blaam, grote vrachtwagen combinatie kopen een porsche en het kon niet op, de leerlingen zitten met de gebakken peren.

Sjoerd je wordt bedankt

Jo|06.04.11|19:32

Gewoon mooie woorden die op dit moment geen enkele waarde hebben. Alle instructeurs liggen er al inmiddels uit, hoofdkantoor is gesloten. Examens zijn geannuleerd (praktijk),
heb te horen gekregen dat het al langer rommelde bij Compact van medewerkers (instructeurs). Deze instructeurs waren zelf bezig om bepaalde afdelingen en vestigingen over te nemen. Dus zo plotseling is het niet meneer sjoerd!

in mijn geval is het helemaal klote omdat ik in afwachting was van een stage-beoordeling!

Hans Friederich|06.04.11|20:40

Sjoert lees ik dat nu goed je gaat je hard maken voor de zelf betalende cursist ?
Ik den dat je groot geworden bent door het U.W.V !
dus ik cursist in fase 3 net voor de stage betaald door het uwv
hoe nu verder Hans Groningen.

verschrikkelijk dit toch zo echt zo niet menselijk|06.04.11|21:21

ik heb me volledig ingezet heb nu tot 1b alles in 1 keer behaald gelukkig omdat ibki nu gezegt heeft dat ik 1b nog doen mag gelukkig zijn er ook nog menselijke mensen nou ik vind het echt allemaal verschrikkelijk dacht dat ik aan een nieuwe toekomst kon beginnen maar helaas heb ik mijn opleiding via het uwv krijg beetje jammer sjoerd dat jij je niet voor mij in wilt zetten niet alleen voor mij hoor maar alle goed willende uwv die een nieuwe kans aangeboden kreeg door compact opleidingen

Jan van Slooten|06.04.11|21:42

Het zijn roerige tijden Hans, en niemand op de werkvloer weet voorlopig hoe het verder gaat.
Eén ding weet ik wel dat de examens die gepland staan voor a.s. Dinsdag gewoon door kunnen gaan. Het IBKI doet dit uit coulance en desnoods stel ik mijn eigen auto ter beschikking mocht dat nodig zijn.
Ik hoop echt voor alle cursisten dat dit verhaal een happy ending krijgt.

Groet Jan van Slooten
Zwolle

Conny|06.04.11|22:30

Ik hoop echt dat er een oplossing komt voor alle mensen ook die via het UWV de opleiding volgen. Die kunnen hier niks aan doen. Mensen: zoek zelf een stage adres!!! Dan de betalingen via het UWV laten regelen, dat moet toch kunnen? Ben net klaar met mijn stageperiode, dank zij Jeroen Post en heb zelf een rijschool gevonden die met mij wil samen werken. Ik moet nog even examen doen en de instructeurspas in bezit krijgen. Hoe gaat dit nu verder…. ik ga het mee maken!! Sterkte en succes allemaal.

Hans2|06.04.11|22:30

Heeft iemand er wel eens aan gedacht dat sinds de invoering van de nieuwe WRM door IBKI het businessmodel van grote opleidingsinstituten direct om zeep is geholpen? Je hebt namelijk échte leerlingen nodig om de stage te bieden. Die hebben opleiders niet en rijscholen weigeren uit concurrentieoogpunt cursisten de stage te bieden. Dit is niet de schuld van de heer Sarneel maar van IBKI.

onbekend|06.04.11|22:56

Het rommelde al een tijdje bij compact dat weet ik. Vandaag in breda half 11 beneden in les lokaal om een bakje koffie te pakken is het leeg alles is weg gehaald waarom worden de rij instructeur’s, leraren, en ook belangrijk de cursist NIET op de hoogte gesteld ik doe deze opleiding en betaal hem zelf ik heb op het moment echt geen vertrouwen meer in compact ik heb direct ook de betalingen stop gezet je wordt gewoon niet op de hoogte gehouden en sjoerd jij bent groot geworden van het U.W.V

leerling|06.04.11|23:18

Hans2,

Sjoerd heeft hier zeker wel zijn aandeel in heel veel zelfs.

Hij behandelde zijn personeel en cursisten als stront dacht dat hij god allemachtig was kocht nog even een porshe omdat hij vond dat hij die wel verdiende maar ontsloeg ondertussen in een jaar tijd de helft van het bedrijf!!!

Een misselijkmakend mannetje dat een grote schop onder zijn kont verdiend hij heeft in een korte periode compact helemaal naar de afgrond gebracht

David|06.04.11|23:19

Zowel leerlingen en UWV heeft betaald voor de opleiding. Sinds dat het pakket voor de stage-rijschool is veranderd, heb ik sterk het gevoel dat het enorm terug liep, dit voelde al niet goed. Ik zelf had een leerling gekregen (volledige planning) die niet door ging omdat de leerling en vader zich in de boot genomen voelde, bedankt!!! (had al klaar kunnen zijn). En nu zal ik mijn examen zelf wel moeten betalen en regelen, gelukkig heb ik nog niet alles afbetaald.

leerling|06.04.11|23:22

Daarnaast wil ik ook zeggen dat ik het heel vervelend vind voor de leerlingen die via het uwv zijn binnengekomen sjoerd geeft iedereen de schuld het ligt aan het IBKI het ligt aan het UWV volgens hem maar hij is niet mans genoeg om zijn eigen verantwoordelijkheid te nemen en te zeggen ik heb het gewoon verkloot!!!

een tip voor de leerlingen die het zelf betalen

Dilara|07.04.11|00:03

Cursisten van compact die nog hun opleiding willen afronden voor een redelijke prijs, mogen mij wel contacteren: [email protected]

Berrie|07.04.11|00:35

Ik heb een forum opgezet voor de cursisten die hier de dupe van geworden zijn. Dit forum is informatief en in onafhankelijk t.o.v. Compact Opleidingen.

Ik probeer te inventariseren wie en wat en waar in deze opleiding zit om deze als blok te kunnen vormen t.o.v. de problemen die ontstaan zijn hierdoor. En met als belangrijkste doel de informatie verstrekking centraal te houden.

http://www.compactopleiding.is-gone.com

mvg Berrie Sleijster

zeki|07.04.11|01:18

Kan je je stage niet afmaken bij Compact Opleidingen?

Momenteel bieden wij de ruimte om deze stages te kunnen uitvoeren in de regio Amsterdam onder toezicht van gecertificeerde stage mentoren.

U kunt rechtstreeks contact opnemen met stagementor (fase 3) Zeki Kabadayi – 06 51 82 82 69
(of mailen naar [email protected] / [email protected])

Jim Schouten - directeur IBKI|07.04.11|08:24

Het is duidelijk dat de verplichte WRM-stage een grote uitdaging is voor de branche. Dat die stage de schuld is van IBKI is te kort door de bocht. Uit de evaluatie van de WRM in 2004 kwam naar voren dat de branche graag weer een stage wilde – wél met een betere controle dan vroeger.
In de aanloop naar de nieuwe WRM is van verschillende kanten gewaarschuwd – ook IBKI was aanvankelijk zeer terughoudend – maar uiteindelijk is de stage wel ingevoerd.
(Zie verder volgende bericht)

Jim Schouten - directeur IBKI|07.04.11|08:26

(Vervolg van voorgaand bericht)
De stage op zich wordt waardevol gevonden. En dat is niet vreemd, want leren in de echte praktijk ís waardevol. De administratie en de controle er omheen – inclusief de verplichte aanwezigheid van een stagementor – maken de stage een moeizaam traject. Helaas is een stage zonder dergelijke controles in de rijschoolbranche niet mogelijk.

Youssef|07.04.11|09:33

Geachte rijschoolhouders,

Is er een rijschool in Amsterdam die mij kan helpen met het afronden van mijn stage-beoordeling?
Ik zat al namelijk in afwachting van het examen en is nu dus ook geannuleerd!
Mijn stage-pas is nog 4 maanden geldig en na deze periode kan ik de hele opleiding uit mijn hoofd zetten…. Graag hoor ik van mensen die een oplossing kennen…

alvast bedankt

tel: 0685436558

Ed|07.04.11|10:07

Ook ik ben zonder problemen door de examens heen gelopen, alles in een keer gehaald. Ben net begonnen met de stage en nu dit !!! Hoe nu verder? Is alles voor niets geweest. Mijn vorige wergkgever heeft de opleiding betaald, geldt voor mij dan ook de regel dat ik wel word geholpen? Niet eerlijk naar andere cursisten toe, iedereen moet geholpen worden. Het zal voor veel mensen wel einde oefening worden omdat ze niet over geld beschikken om verder te kunnen. We wachten met spannig af.

richard|07.04.11|10:40

help aan alle rijschoolhouders in rotterdam ik ben al klaar met stage ik zou deze week examen moeten doen maar dat kan niet wie wil mijn helpen met slagen bij voor baat al bedankt 0623196131

Een gedupeerde|07.04.11|11:05

Het is makkelijk gesteld door het IBKI om te zeggen dat je examen door kan gaan mits je het zelf betaald en met een goedgekeurd voertuig op het examen verschijnt.
Maar hoe denkt men dat je dit kunt regelen als je zelf nog bezig bent met je opleiding?

Jim Schouten - directeur IBKI|07.04.11|11:15

Er zijn verschillende mogelijkheden om dat te regelen. U kunt contact opnemen met een andere WRM-opleider (de VerkeersAcademie, Jongepier Opleidingen of één van de leden van de LBVI (zie http://www.lbvi.nl)) of met een rijschool bij u in de buurt. Daarnaast zijn er in Nederland bedrijven die lesauto’s verhuren. Ik vrees dat dat in alle gevallen geld zal kosten. Wij doen vooral ons best om kandidaten zo goed mogelijk te informeren.

De zoveelste|07.04.11|11:21

Dus volgens IBKI hebben we een lesauto nodig. Hoe zit dat dan met een Leerling ? Kan ik dan een leerling van bijv. een rijschool (waar ik de auto kan huren) voor mijn examen laten inschrijven?

Roger Diemant|07.04.11|11:30

Allemaal sterkte en steun toegewenst in deze moeilijke fase.
Lesauto nodig? Stageplek nodig? Opleiding nodig? Schroom niet om contact op te nemen met mij. Problemen oplossen doen we samen. Groetjes Roger Diemant, Diemant Verkeersopleidingen. Diemant.nl

Instructeur|07.04.11|11:30

Eindelijk geen UWV instructeurs meer! Dit zijn de jongens die totaal geen liefde voor het vak hebben en zeer goedkoop les gaan geven en de markt zwaar verzieken.

Paul|07.04.11|11:40

In Amsterdam zit San Verkeersopleidingen B.V die verzorgen al tientallen jaren instructeursopleidingen. Misschien dat die iets voor deze gedupeerde cursisten uti die regio kan betekeken,
[email protected]

John|07.04.11|11:48

Alle cursisten in het midden en noorden van Nederland kunnen hun opleiding afmaken bij de ROVB in Zwolle. Ook hebben wij lesauto’s beschikbaar voor de examens bij het IBKI.

Meer weten: mail naar [email protected] of bel 0341 – 553 787.

John|07.04.11|11:52

Alle cursisten in midden- en noord-nederland kunnen hun opleiding afronden bij de ROVB in Zwolle. Ook hebben wij lesauto’s beschikbaar voor de examens.

Meer weten? Bel of mail ons via 0341 – 553 787 of [email protected].

Freddy|07.04.11|11:53

Succes Beroepsopleidingen geeft instructeursopleidingen in de provincie Groningen en Drenthe. Dit is een zeer vervelende kwestie voor alle betrokkenen. Mochten er gedupeerde cursisten uit deze regio zijn, dan kunnen wij vast wel iets voor u betekenen. Stuurt u dan even een mail naar [email protected] of u belt mij op 0622 399684 om te zien wat wij voor u kunnen regelen.

Vic van Koningsbruggen|07.04.11|12:05

Ik heb er heel erg mijn best voor moeten doen om via het UWV toegang te krijgen tot de Compact opleiding (€ 6.999,-). Baangarantie ook nog! Ik was na lange werkeloosheid hartstikke blij met dit vooruitzicht! Na al deze berichten vrees ik dat mijn vreugdegevoel niet lang zal aanhouden. Les van vandaag is afgezegd door de docent. Belooft niet veel goeds :-(

Cor Verhoef|07.04.11|12:21

Aankomend collegae,
Helaas hebben we moeten lezen dat er een probleem is onstaan met Compact Opleidingen. Uit de reacties die op Verkeerspro te lezen zijn, blijkt dat het voor cursisten een probleem oplevert hun opleiding af te ronden.
Verkeersschool VBOC in Almere biedt ook de opleiding voor rijinstructeur en wellicht kunnen wij u helpen met het vervolg van de opleiding. Omdat elke situatie weer anders is, verzoeken we u telefonisch contact op te nemen met Cor Verhoef mob.nummer 06-11363981

Marco|07.04.11|12:22

Uiteraard is het voor de cursisten erg vervelend, echter als je als bedrijf (lees compact opleidingen) afhankelijk wordt van het UWV wed je op het verkeerde paard. Het is toch van de gekke dat het UWV mensen laat opleiden tot rij-instructeur in een markt die in 2010 bijna 10 procent gekrompen is. Dat het UWV hier nu mee stopt is voor onze branche een overwinning!!!!

jennie|07.04.11|12:40

Hoezo, het is de schuld van het UWV?? De opleidingskosten zijn volledig betaald door het UWV als hje start met de opleiding, dus OOK HET EXAMENGELD. Waarom kan Compact dan het examengeld niet betalen? is dit geld voor andere dingen gebruikt… de Porsche van mijnheer Saneeel b.v.!!!
Het is gewoon schandalig hoe Compact met haar cursisten omgaat. Dit is geen manier van zakendoen. Dan kun je beter bij BOAA in Arnhem de opleiding volgen, hele goede opleiding en kwaliteit voor je geld!!

avanorsouw|07.04.11|12:41

na alle reacties te hebben gelezen kan ik alleen maar zeggen dat als een van de eerste
uwv leerlingen van compact ik er een heel goede leerschool aan heb gehad.
Ook nadat ik werk had gevonden (Defentie), ons slagingspercentage lag zeer hoog.
De kosten om rij-instructeur te worden zijn zeer hoog maar om dit te blijven loopt het de pan uit de applicatie toets (om de vijf jaar ) is als kleine rijschool nog te betalen maar ieder jaar een naschooling te doen hakt er behoorlijk in voorals de prakt

jac|07.04.11|13:29

Spijtiig voor alle cursisten van Compact. Als wij CVNN verder kunnen helpen doen wij dit graag.Wij hebben lesauto’s beschikbaar voor het examen bij IBKI en kunnen u verder helpen met de opleiding. eventueel ook stage ( beperkt). [email protected] sterkte allemaal !

Jan N|07.04.11|13:50

Het is goed om een dergelijk bedrijf aan te pakken. Helaas voor de leerlingen. Maar compact spint al jaren garen bij (3 milj. euro) en het UWV blijft maar sturen ondanks dat de markt in de rij-instructie verzadigt is. Er wordt met slechte arbeidsvoorwaarden gewerkt en dat wordt bij aanvang niet verteld. Er wordt in deze branche wel meer slecht betaald en naar eigen inzicht om gegaan met regels en dit is dus zeker geen bijzonder geval.

Jan N|07.04.11|13:53

Voor cursisten bezint eer ge begint en informeer eerst maar eens hoe het in de praktijk alllemaal werkt of moet ik juist zeggen niet werkt?
Allen die hier onder lijden wens ik wel veel sterkte toe. Ik weet hoe het voeld belazerd en afgezet te worden. Je hebt toch verwacht dat het allemaal goed geregeld was en daar mocht dan toch ook van uitgaan? Maar vaak is het in de praktijk anders. Hier kan maar een ding aan veranderen!! Een CAO!!! Dus wordt lid van een bond.

instructeur|07.04.11|13:57

Ik vind dat een ieder zelf zijn opleiding tot rijinstructeur moet betalen.. Siciale dienst of UWV moeten dit nooit betalen, je hebt nu al heel veel rotzooi instructeurs op de weg dank zij Sociale dienst en UWV of dergelijke..Tja Sjoerd wat moet ik over jou zeggen: niets goeds in ieder geval

ben|07.04.11|14:08

Nu is bekent dat Compact op 19 april een fallissement zal aanvragen en dat Sjoers Sarneel zijn best zal doen om door te gaan via de curator, maar beste mensen hij heeft al weer een nieuw bedrijf opgestart met naam Letsgo en wel op hetzelfde adres, beste mensen jullie zijn nu allemaal gewaarschuwd, ga nooit meer met die gabber in zee, al is het bijna voor niets, hij is gewoon NIET TE VERTROUWEN.

Fons Goedhart|07.04.11|14:20

Mensen wat een nare berichtgeving omtrend de opleidingen van Compact.
Na alle negativiteit over Compact Opleidingen wil ik als ex cursist hier toch nog een positieve uiting tegenover zetten.Ik ben afgelopen januari geslaagd voor instructeur en heb als zo velen alle examens in een keer gehaald.Dit bereik je niet alleen door je eigen inzet daar heb je ook een goede begeleiding bij nodig, en die hebben ze mij daar dan ook zeer zeker gegeven.

Fons Goedhart|07.04.11|14:24

(vervolg van hierboven) Daarom niet anders dan positivieit voor de inzet en professionele begeleiding voor de docenten van Compact, want zonder hun had Compact helemaal nooit bestaan!! Voor de cursisten die alsnog het examen willen afleggen biedt ik bij deze mijn lesauto aan. Ik ben gevestigd in Alkmaar, voor degene die info hierover willen hebben kunnen mij mailen op ([email protected])

Roger|07.04.11|14:33

Denk toch eens zuiver!!!! UWV maffia sluist geld naar opleidingsinstituten. Opleider loopt over van trots omdat ze goed bezig zijn. Grote rijscholen hebben onbeperkt goedkoop personeel. 9000 instructeurs waar er voor 4000 werk is en er moeten er nog meer bij, ondertussen staan er heel wat ingeschreven bij het UWV. Of verdedig je ze alleen maar omdat je 3e kansonderwijs kreeg van ze? De lamme helpt de blinde, of van de wal in de sloot. Wat een eigengereide mensen, bij UWV en bij de opleiders.

J.J. Zoutman|07.04.11|14:46

Cursisten in Oost-Nederland die nu in de problemen komen en een oplossing zoeken, kunnen hun opleiding afronden bij autorijschool Zoutman in Winterswijk.
Ook hebben wij lesauto’s beschikbaar voor de examens. Eventueel ook stage.

Meer weten? Mail ons via [email protected]

Berrie|07.04.11|14:55

Op onderstaand forum is een brief te lezen van de direkteur Compact Opleidingen aan de cursisten.

http://www.compactopleiding.is-gone.com

zarrin|07.04.11|16:02

beste mensen zo te lezen is sjoerd nog steeds niet veranderd hij is hier in zeeland met verkeersschool de Leeuw ook failliet gegaan.
Toen hij hier met deze rijschool starte kocht hij ook gelijk een dure auto enz.
Een andere collega heeft het toen overgenomen, en hem lukt het dus wel.
Sjoerd heeft het gewoon te hoog in zijn bol en gebruikt altijd andere mensen.
Ik denk dat hij hier weer wil beginnen heb de lesauto van Letsgo al een paar keer in Goes zien rijden
Sjoerd je moest je doodschamen

Kees|07.04.11|16:06

Ik vind het verschrikkelijk voor al die mensen die bezig waren (zijn) met hun opleiding tot rij-instructeur. Ik wens ze ontzettend veel succes toe met het vinden van een ander opleidingsinstituut zodat de volledige opleiding met goed gevolg kan worden afgerond. Het is per slot van rekening niet niets waar je mee bezig bent. (was)
Sterkte alle gedupeerden.

Peter Kanters|07.04.11|16:17

Terecht dat het UWV stopt met geld in een bodemloze put storten. Er zijn sowiezo in deze overladen branche steeds minder rijinstructeurs nodig. Heel vervelend dat dhr. Serneel de huidige cursisten in de steek laat, dat wens ik niemand toe. Het klopt dat hij weer bezig is met een nieuwe onderneming genaamd: LesGo. Voor de gedupeerden in Breda heb ik wel een oplossing: Een ex-docent van compact werkt ook regelmatig bij ons en wil de gedupeerden graag helpen.
Neem contact op met [email protected]

Beroepsopl. Autorijinstructeurs Arnhem|07.04.11|16:50

Heel erg jammer dat een collega opleider zo met zijn cursisten omgaat. Gedupeerde cursisten kunnen met ons (Beroepsopl Autorij-instructeurs Arnhem) contact opnemen als ze de opleiding willen afmaken. U kunt de nodige informatie van onze website halen:
http://www.boaa.nl of mail aan [email protected]
026-4434343 vragen naar Jennie Greveling
We begrijpen dat niet alle cursisten in dezelfde opleidingsfase zitten. Wij gaan proberen voor iedere cursist die zich bij ons meldt een passende oplossing te vinden.

Beroepsopl. Autorijinstructeurs Arnhem|07.04.11|17:10

Heel vervelend dat een collega opleider zo met zijn cursisten omgaat. Wij zijn daar ook niet blij mee, het geeft onze branche een slecht imago.
Gedupeerde cursisten kunnen contact met ons (Beroepsopl. autorij-instructeurs Arnhem)opnemen over de mogelijkheden bij ons om hun opleiding toch succesvol af te kunnen ronden.
Informatie over ons vindt u op onze website:www.boaa.nl
ons mailadres is: [email protected]
ons telefoonnummer: 026-4434343 vragen naar Jennie Greveling.

Peter|07.04.11|17:19

Echt héél erg voor de cursisten én werknemers, maar het is echter te hopen dat na deze barre economische tijd voor de rijscholen het UWV de geldkraan langer dicht houdt. Het is toch van de zotte om werklozen op te leiden tot instructeur om vervolgens na verloop van tijd weer aan te kloppen bij het UWV omdat zij zijn ontslagen als instructeur omdat er geen werk meer was.

jaco|07.04.11|18:23

UWV verziekt de rijschool markt lekker met behoud van uitkering goedkoop lessen aanbieden
de kwalitiet gaat naar beneden en als de uikering gestopt wordt zit je in de problemen
omdat je zelf de markt verziekt hebt

Jacob|07.04.11|19:44

Allemaal onzin! Het UWV betaalt al een jaar niks meergeld is op zeggen ze daar
Ik was zelf werkloos en had écht zin in dit beroep en heb alles uit eigen zak (gelukkig )kunnen betalen en dat was zéker geen kattepisbedrag maar nou nog eens een stage zien te vinden!!

Peter|07.04.11|20:37

Heel jammer voor het gemotiveerde deel van de cursisten.
Ook heel erg voor de bijzonder gemotiveerde leerkrachten die ik tijdens mijn opleiding bij compact tegengekomen ben. Je leest het goed, die zijn er echt. Juist die leerkrachten maakte alles wat niet geregeld door de organisatie werd weer goed.
Ik denk dan ook met plezier terug aan de samenwerking met die mensen. Ik hoop dat ze snel een nieuwe baan vinden.
De organisatie zal niet gemist worden.

Ilhan Olgun|07.04.11|20:55

Beste cursisten. Xpress Opleidingen biedt in heel Noord Holland zijn hulpverlening voor de gedupeerden cursisten van Compact. Ben je opzoek naar een opleidingsinstituut? Dan ben je met elke vak welkom bij onze organisatie. Voor meer informatie kijk op: http://www.xpressopleidingen.nl of bel: 0900-BELXPRESS(235 9773)

Groetjes,

Ilhan Olgun
[email protected]

Aasgier|07.04.11|21:18

Beste Menschen
Ik vind het ontzettend naar voor alle cursisten en medewerkers van Compact en hoop dat het nog zo goed mogelijk afloopt.

Maar wat ik wel ontzettend erg vind (understatement) zijn die bedrijven die, voordat er ook maar iets bekend was, de leerlingen al naar zich toe probeerden te trekken.
Onder het mum van “zal jullie wel helpen” als ik d’r maar beter van wordt.

Hulde voor de mensen die echt helpen door het beschikbaar stellen van hun auto of leerling.

Sterkte allemaal

Aasgier|07.04.11|21:25

O ja… LesGo is een francise gebeuren. Daarvoor moet je dus een contract ondertekenen.
Ik bedoel daar ben je zelf bij.
Dus ik heb daar geen medelijden mee of wat dan ook.
En check de KvK maar even en zul je zien dat er niet hetzelfde adres gevoerd wordt.
Heeft trouwens ook een heel andere directeur.
Enig overeenkomst is dat die directeur bij Compact gewerkt heeft.
….
Nog één dingetje “Wie met modder gooit, verliest grond”

ex-medewerker LESGO|08.04.11|00:06

mensen vergis je er niet in LESGO is ook van hem het word alleen door iemand anders gerunt!
ik heb er gewerkt en weet hoe het daar zit dus trap er niet in en ga dus niet naar LESGO!

Anoniem|08.04.11|01:52

Ik wens alle docente sterkte!!!!!

Jullie zijn toppertjes!!!

michael|08.04.11|07:59

Logisch gevolg in een markt waar veel te veel zelfstandige zijn, stage bieden aan iemand die je later het leven zuur maakt met lesprijzen die 10 euro lager ligt. Uvw schuld, nee de opleiders, want die blijven roepen ” genoeg werk” ik pleit voor ondernemers diploma. Grote rijscholen de schuld, ook nee, die hebben gewoon niet meer marge om beter te betalen, oorzaak de slechte ondenemers. Regering schuld, ja die promoten ondernemersschap, en dat is niet voor iedereen weggelegd. Compact schuld, ja

Patrick|08.04.11|08:13

Misschien hebben niet álle opleiders slechte, inhalige bedoelingen, aasgier….
Er zijn ook opleiders, die gewoon eerlijk en hard werkend hun brood proberen te verdienen, met liefde voor het vak.
Regio Nijmegen, Eindhoven en Venlo: Op kleine schaal kunnen wij gedupeerden misschien helpen, bij de afronding van hun stage, of bij één van de andere vakken… Neem eens contact op met wrm-opleider ‘Brike Opleidingen.’ Kijk op http://www.brike.nl – mail naar [email protected], of bel: 085-2735126 / 06-24807740

Olof van Dongen|08.04.11|08:44

Beste leerlingen en docenten,
Ik wens alle docenten veel sterkte toe in deze moeilijke tijd,
Mochten er leerlingen zijn die stage moeten lopen of het laatste gedeelte van hun opleiding moeten afronden, ben ik bereid te helpen.
Ik heb meer dan 15 jaar ervaring in de opleidingen tot rijinstructeur.
Bel mij op: 06-49051585 of 076-5221455. of mail mij: [email protected]

anoniem|08.04.11|09:25

Hallo, en hoe moet dat nu met mijn zoon, en al die jonge mensen die hard werken om hun rijbewijs lessen te kunnen betalen. Al betaald voor het rijexamen maar nog iet aangevraagd. Dat is 200 euro. Wij zijn hier ook niet blij mee.

Vic van Koningsbruggen|08.04.11|10:10

I. Heb alle berichten eens kunnen herkauwen. Even relativeren. Een doorstart zit er misschien in, maar dan met een lege kas aan het begin. Hoe wil Dhr. Sarneel waarmaken dat zelf betalende leerlingen hem aan het hart gaan?? Dat hij zich daarvoor wil inzetten? Zeker wel opnieuw betalen?

Vic van Koningsbruggen|08.04.11|10:13

Trouwens, UWV leerlingen hebben ook hun rekeningen (ik heb getekend voor € 6.999,-) betaald gekregen. Daar doet ‘ie niks voor? Al die gelden zitten straks vast in zijn faillissement. Eerst belastingen, dan personeel, dan schuldeisers, dan zijn betaalde lesgelden allang op! Gaat hij ze dan gratis opleiden? Dacht het niet. Mooie verhaaltjes, ik geloof er geen zier van!

De zoveelste|08.04.11|10:52

Ik ben zelf Cursist, maar weet je waar ik NOG meer moeite mee heb? Met die jongens en meisjes die voor hun RIJBEWIJS kwamen lessen bij ons! “Ik” (als cursist die zelf nog eens moet kijken hoe hij zijn stage beoordeling voor elkaar moet gaan krijgen) heb 3 van mijn leerlingen GELUKKIG weten onder te brengen bij een andere rijschool, waarmee ik een betalingsafspraak heb kunnen maken, zodat die jongens en dat meisje ALSNOG op hun examen kunnen, ookal kost mij dat geld!

M.Uarghe|08.04.11|11:53

Dag ,
Ik ben zelf cursist en Gedupeerd door Compact opleidingen, Ik heb examen betaald aan Compact opleidngen, Van ibki is dat geannuleerd? niet betaald door Compact opleidingen
Weet niet wat ik moet doen, Ik moet alles zelf regelen en opnieuw betalen.

kamal|08.04.11|14:18

Jaja, Meneer Schouten

Beste Mensen, al die jaren dat deze instanties hun geld kregen vooruit betaald was er niks aan de hand.En nu het minder is sterker nog zeer slecht in de rijbranche omdat UWV de stekker eruit heeft gehaald.duperen ze maar de leerlingen in opleiding.
De vraag is ? Waarom zijn deze Leerlingen de dupe geworden?Omdat IBKI voorheen wel garantie kreeg van de opleiders of omdat de garantie van UWV verzekerd was?
weer een bevestiging dat het allemaal” goed geregeld is” !!??

AZR|08.04.11|16:23

Wat een barmhartige gebaren allemaal op dit forum. De helft van iedereen wil graag de gedupeerde cursisten helpen, allemaal gratis en voor niets zeker en de andere helft loopt allemaal te klagen wat een oplichters het allemaal wel niet zijn bij Compact, volgens mij komt bij velen gewoon uit jaloezie en frustratie. Hoe durven veel mensen kritiek te geven terwijl ie never van z’n leven een onderneming zoals Compact zou kunnen ontwikkelen!…zie volgend bericht.

AZR|08.04.11|16:51

…vervolg van hierboven: en iedereen die loopt te huilen dat ze allemaal geld kwijt zijn en gelijk met de vinger wijzen naar Sarneel die begrijpen het hele onderming runnen spelletje niet. Kijk naar DSB-affaire, kijk naar Fokker, kijk naar tig andere faillissementen. Dat risico is aanwezig en als er wat fout gaat dan ben je het geld gewoon kwijt, punt! Heel vervelend, maar zeer triest om dan met vingertjes te lopen wijzen naar een jaren geleden aangeschafte Porsche.

Jacco Hulsbos|08.04.11|17:49

En zijn de aanhangende bedrijven van Compact Opleidingen nu natuurlijk ook in gevaar, of niet soms?
Ik heb het hierbij over Stageverkeersschool.nl en Compact Carrièremakers

ron|08.04.11|19:22

klasse sjoerd dat je toch 125 mensen aan de vreet hebt gehouden die je nu allemaal afzeiken ook cursisten die allemaal toch een baan hebben gevonden ik heb er hier in loop van de jaren veel voorbij zien komen dus ik kan me niet indenken dat je het voor iedereen slecht hebt gedaan en die porsche van 4 jaar oud valt iedereen op je had gewoon een nieuwe mercedes moeten kopen of een lexus dan had niemand wat opgevallen voor de cursisten hoop ik het beste grtz fron

johan|08.04.11|21:24

is allemaal heel erg wat er gebeurd bij compact vooral voor de cursisten.
Ik ben zelf Lesgo ondernemer en heb niets te maken met compact of Sjoerd Sarneel.
Ik ben gewoon een hardwerkende instructeur met hart voor de leerlingen,Vind het niet echt prettig dat Lesgo zwart wordt gemaakt wij zijn allen zelfstandig ondernemer en dus niet in dienst bij compact.
Het blijkt dat sommige collega,s wel in loondienst waren bij compact en klaarblijkelijk zijn ontslagen heel jammer voor hun.

C.Cetin|08.04.11|21:46

Hallo, Compact,

Betreft e-mail van jullie update1 daarin staat dat de zelf betalende leerling niet in problemen moet komen, ik wil met dit bericht een ding duidelijk maken. ik ben nu werkzaam bij defensie. ik heb heel hard moeten werken in verschillende oorlog omstandig heden in verschillende landen zoals 1x Irak en 2x Afghanistan.

C.Cetin|08.04.11|21:54

vervolg boven

wat ik wil zeggen is, ik heb deze opleiding niet gekregen maar tot laatste druppel verdiend ik ben door de oog van de naald geweest voor mijn toekomst. als jullie onderscheid maken tussen doelgroepen formuleer het volgende keer zorgvuldig. dat Julie niemand kwetsen, ook al zijn het slechte dagen voor en iedere die z’n toekomst had gevestigd op een rechtvaardig opleiding en carrière.

met vriendelijke groeten,

C.Cetin

johan|08.04.11|22:05

Hoi ex medewerker

Ik ben nogal in de war op het moment mij is namelijk bij aanvang verteld dat lesgo niks te maken heeft met Compact en ben dus heel benieuwd wat dat voor gevolgen heeft
Ik ben gelukkig zelfstandig en kan altijd nog zonder Lesgo verder.

David|09.04.11|23:13

Reactie op Jacco Hulsbos…
De stageverkeersschool draait nu nog door voorlopig, maar is al niet meer bereikbaar, dus zekerheid over welke lessen wel en niet door gaan is er niet.
Ik heb afgelopen vrijdag ook gelukkig mijn stage af kunnen maken.
Vele leerlingen hebben nog een planning staan, of misschien afgezegd, leerlingen die ergens voor betaald hebben, maar niets meer horen, ook zijn er weinig mentoren meer aanwezig, de meeste zijn al ontslagen.

De zoveelste|10.04.11|02:08

Ik zeg mijn planning in ieder geval nog niet op, want niemand weet precies wie nu wel/niet ontslagen zijn, en hoe het e.e.a komende week zal verlopen. Ik heb nog 1 les op staan dinsdag, dus ik wacht gewoon af tot maandag…dan weet ik meer. (ik zeg dit, omdat ik begrepen heb van mijn mentor dat hij gewoon nog in dienst is, maar dat hij zelf even zeker wilde weten na maandag hoe het allemaal zou gaan lopen).

De zoveelste|10.04.11|21:56

Nou ja..wat zei ik net ? Ik zeg de planning dus op..want Fase 3 is Over en Sluiten.

ex medewerker 2|11.04.11|10:48

Ik weet het ook zeker Johan…Lesgo is mede van Sjoerd.
Maar ook daar neemt niemand meer op en lopen leerlingen te klagen dat er geen les wordt gegeven en jij kan wel zelfstandige zijn maar je heb wel een duur contract ondertekend bij Lesgo waar je aan vast zit. Hoop dat je onder de dure Fee en auto onderuit kan joh!
Sterkte ermee

David|11.04.11|20:55

Wie nog een betaling moet doen aan compact, kan de volgende brief hebben ontvangen.
1=https://docs.google.com/leaf?id=0B3-nYx5qjXxaOGNhYzk5OGEtNjFkYS00ODE1LTgyNjctMDkxMmI4YTc5NzVh&hl=en
2=https://docs.google.com/leaf?id=0B3-nYx5qjXxaZDRhMzMzZDgtODY1ZC00ZTRmLTk1YzQtMmM1NTFjNzIzZjMx&hl=en
Milk strategy & Finance is geen curator maar is een BEDRIJFSFINANCIERING, hier heeft compact ook schulden, deze heeft een pandrecht op debiteuren, zoals ik dus.
(Deel1)

David|11.04.11|21:03

(Deel2)
Ik ga geen advies geven, maar als je compact nog gaat betalen, ook milk geld probeert te vorderen, bij compact lukt dat namelijk niet. Als je milk betaald kan je dus fluiten naar het geld, je krijgt hier ook niks voor terug, zij hebben pandrecht om bij debiteuren te innen. Als er een curator opduikt die geld wil innen beroep je dan op ART.37 faillissement recht, curator moet kunnen leveren wat compact niet zou kunnen. Ook al wil Sjoerd verder, grote kans dat curator hier niet voor kiest.

Instructeur (ice) M/V|12.04.11|20:33

Nou daar zitten we dan. hebben een poosje terug de auto moeten inleveren. En nog steeds een loon achterstand.
[b]Ik denk dat wij zelf maar faillissement moeten aanvragen[b], uit naam van het personeel.
Ik raad aan voor de zelf betalende cursisten eerst keiharde toezeggingen oftewel een bevestiging van het IBKI dat er examen kan worden gedaan, alvorens nog meer geld in de put te storten. Maar met een achterstand van 3 ton lijkt mij dat niet direkt reëel.

das raar|13.04.11|22:40

Zie ik dat je niet meer kunt reageren op het stukje van LesGo.
Maar Barrie heeft gelijk we kunnen het beter samen doen ik zou zeggen even een belletje richting het bovenstaande adres.

Roger|14.04.11|09:21

Ik wens alle gedupeerden heel veel succes. Werkgevers beseffen vaak niet wie ze allemaal meetrekken in faillissementen. Zijn handel was niet zo goed blijkbaar. Het leven is onzeker.
Maar blijf sterk mensen. Denk aan de Boeddha. Er is iedere morgen weer een dag …net zolang tot het stopt. Zo eenvoudig is het leven uiteindelijk. Op naar nieuwe kansen, doe wat je kunt, meer is niet mogelijk. Succes succes succes.

Eric Hurink|14.04.11|14:56

Logisch dat het Ibki de examens blokkeert. Daar waar een cursist voor rijles geen examengeld betaald boek je hem toch ook niet. En het UWV. Prima dat ze eindelijk zien dat eindeloos rij-instructeurs kweken geen zin heeft. In een markt die met 10% gekelderd is ga je toch geen “kansloze” instructeurs zetten. Opleiden met als vooruitzicht een uitkering is toch geen optie?

Eric Hurink|14.04.11|14:56

vervolg

Oja baangarantie wordt gegeven. Vast een 0 – uren contract! Geen werk… Geen kosten. en voor de instructeur geen inkomen.
Het UWV had 10 jaar geleden er al mee moeten stoppen.

Roger|14.04.11|17:21

Helemaal mee eens Eric Hurink,
Zelf ga ik maar weer eens een carrièremove maken. Dat is deftig voor ander werk zoeken.
Hier wordt ik niet gepensioneerd van.

Saskia|14.04.11|20:14

Hallo, weet iemand hier of Lesgo betrouwbaar is? wij hebben interesse om een franchise te beginnen en kwamen ook bij Lesgo uit.
Maar ik ben erg wantrouwig en kijk eerst alles goed na…fijn dat GOOGLE bestaat!!
Maar wie weet hier iets van?
Alvast bedankt!!!!

Johan|14.04.11|23:00

Saskia,
Bij iedere franchise organisatie zit een addertje onder het gras (all in solo, rijbewijsconcurent, lesgo e.d.) Ze beloven heel veel maar je zit uiteindelijk wel aan een contract vast waar je niet snel vanaf komt. Gewoon je eigen rijschool beginnen en klanten opbouwen is veel beter. Dit gaat echt wel een aantal jaren duren maar als je serieus met je vak bezig bent ga je het in deze branche redden !! ( ik ben 20 jaar geleden ook met niets begonnen.)

Saskia|15.04.11|17:35

Beste Johan,

Bedankt voor je reactie en je hebt gelijk, ik denk er ook over om gewoon voor mezelf te beginnen en het op een eerlijke manier ! Als jij het al 20 jaar doet! zal jij ook 1 van de betrouwbare zijn want ik merk dat er veel onbetrouwbare rijscholen zijn.
Ik zag ook dat de eigenaar van Lesgo dezelfde is als van Compact…vreemd, ik ben gebeld door een 06 nummer en ze willen een gesprek met me in Zwolle.
Niet op een kantoor ofzo maar bij van de Valk.
Groetjes van Saskia

Kwakoe|15.04.11|20:17

Ach, kom op zeg wat een gezeur. IBKI heeft gelijk, UWV heeft gelijk. Slecht management.dat is waar. Maar de directie zal het ook niet leuk vinden, weg vette overheidsubsidie
Cursisten moeten nu zelf betalen. Terecht wat een flauwekul dat de belastingbetaler voor je moet betalen. Wat te denken van het personeel van bedrijven die failliet zijn gegaan. Die kunnen balen, maar julie toch niet. Kosten pedalen 550 euro. Spiegels 100 euro Dit zijn de kosten. Zelf betalen meer gemotiveerd

Jacob|15.04.11|20:30

Tsja,en zeker niet onbelangrijk:een auto,5 deurs ,moet er tóch aardig uitzien,dus geen ouwe rommel,verzekering,reklame,CBR aanmelding,boekhouder enz,enz.
Tsja als het niet kán houdt het op,helaas!
Ik was ook werkloos maar moest opleiding wél zelf ophoesten,niks geen UWV,da’s ook niet eerlijk,’t is lullig allemaal,absoluut ,maar het leven is hard en dat wordt alleen maar harder in de toekomst,let maar op!

Dus..|15.04.11|21:00

Ik durf het niet hardop te roepen, maar ik doe het toch; Ik ben het met mijn voorgangers eens. Punt.

edwin|21.04.11|15:25

wie het nog niet wist, het is beter om met zijn allen een blok te vormen, dus ben je nog niet aangemeld kom naar onderstaande website en meld je aan, tot ziens aldaar!
http://www.compactopleiding.is-gone.com/

Dennie|24.04.11|11:21

Wat zie ik nou!
Doen we nu hier ook al aan censuur!
Naast mijn uitnodiging aan de heer Schouten (directeur IBKI) om te reageren op deze en aanverwante artikelen, zie ik dat er meerdere reactie`s zijn verwijderd! WAAROM?!
Tevens viel het mij op dat er bij het artikel over LES GO ook reactie`s zijn verwijderd waarna er niet meer gerageerd kon worden. Dit is toch een open forum.
PS de berichten die zijn verwijderd waren NIET beledigend! Heel jammer Bart!

Dennie|24.04.11|11:52

CORRECTIE, ik maar zojuist zelf een GROTE fout! het bericht over het verwijderen van mijn bericht en dat van anderen (op het topic over LESGO na dan) is ONJUIST! ik haal zelf een aantal topics door elkaar heen:$ SCHAAM, Sorry Bart!!

M.H.|29.04.11|19:59

Beste allemaal:

Lees en reageer ook eens op het meest gelezen artikel van Verkeerspro.

SLAGINGSPERCENTAGE WRM PRAKTIJK BEGELEIDING IBKI 87 %

Want ze zeggen altijd:
Samen meer mans.
Hoe meer zielen Hoe meer vreugd.
Nooit geschoten is altijd mis. Niet dan?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.