Oxx-houder, opzetspiegel, lesauto, Fazub

Oxx-houder voor bevestiging opzetspiegel zonder bandjes (lees de update!)

Oxx-houder, opzetspiegel, lesauto, Fazub

LEES DE UPDATE – Oxx Mirrors introduceert de Oxx-houder. Hierbij is het mogelijk om bijvoorbeeld de Fazub-spiegel deugdelijk en trillingsvrij op de originele spiegel te bevestigen, zonder de bijgeleverde bandjes te hoeven gebruiken.

“Deze houder biedt een hoop voordelen ten opzichte van de bevestiging met de bandjes”, vertelt Adriaan van Dooren van Oxx Mirrors.

Diefstal

“Zo werkt het preventief tegen diefstal van de spiegel, hij kan alleen losgedraaid worden met de juiste maat inbussleutel. Ook kun je er gewoon mee door de wasstraat rijden.”

Oxx Mirrors geeft de rijschool 5 jaar garantie op het product. De houder kost 32,50 euro (incl. btw) en is universeel, vertelt van Dooren. “Je kunt hem bij ieder model lesauto gebruiken.”

Verstellen

“De houder is makkelijk te verstellen. Hij biedt 360˚ draaimogelijkheid. Verder is hij UV-straling-bestendig. De houder is te gebruiken voor diverse spiegels, zoals Fazub (omgedraaid, red.) en Spoxx.”

Navraag bij het CBR leert een Europese goedgekeurde spiegel houder gebruikt mag worden tijdens het rijexamen, indien bijvoorbeeld de goedgekeurde Fazub-spiegel ermee ‘deugdelijk en trillingsvrij is bevestigd’.

Update 6-4-11 13:40 uur:

CBR laat weten dat bovenstaande opstelling toch niet toegestaan is tijdens een examen. Volgens CBR-woordvoerder Wim ten Buren wordt de spiegel inclusief de bevestiging Europees gekeurd. “Het is niet toegestaan hieraan iets te wijzigen.”

Volgens het CBR is het ook niet toegestaan iets anders te gebruiken dan de originele bevestiging. Een spiegel bijvoorbeeld vastschroeven op de originele autospiegel mag dus ook niet. “Een examinator zal de lesauto in dat geval afkeuren voor het examen”, aldus Ten Buren.

Het CBR geeft aan zich niet meer te willen bezighouden met keuringen van autospiegels. “Daarom moet de spiegel in combinatie met de bevestiging Europees goedgekeurd zijn”, vertelt Ten Buren.

De reden dat in eerste instantie werd gezegd dat deze opstelling wel is toegestaan, is omdat CBR-woordvoerder Coen Sleddering had begrepen dat het om een algemene opstelling ging. “Daarbij moet de goedgekeurde opzetspiegel deugdelijk en trillingsvrij bevestigd zijn”, zegt Sleddering.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Oxx-houder voor bevestiging opzetspiegel zonder bandjes (lees de update!)”

charif|16.04.11|23:41

ik zou graag willen weten wat een komplete opzet spiegel bij u kost. inc.houder graag tot horens gr.charif

de Boer|17.04.11|00:19

Jammer dat het niet mag, dit lijkt me een mooiere en handigere manier van vastzetten dan de originele bandjes

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.