lesauto, LesGo, rijschool, franchise, rijinstructeur

Rijschool Lesgo: ‘Wij staan los van Compact Opleidingen’

lesauto, LesGo, rijschool, franchise, rijinstructeur

Franchiseformule Rijschool Lesgo, die tot vorige week gehuisvest was in het pand van Compact Opleidingen, ondervindt geen nadelige gevolgen van een eventueel faillissement van rijinstructeur-opleider Compact. Dat zegt Lesgo-directrice Judith Maas.

“Helaas moesten wij door alle perikelen vorige week het bedrijfspand verlaten. We zijn druk op zoek naar nieuwe kantoorruimte”, vertelt Maas. “Daarom is ons vaste nummer nu even tijdelijk buiten gebruik.”

Curator

Maas, die in het verleden voor Compact heeft gewerkt als Account Manager, zegt voor de volle 100% eigenaar te zijn van Lesgo BV. Dat wordt bevestigd door de Kamer van Koophandel. “Er is geen mogelijkheid dat een curator van Compact Opleidingen bij ons aanklopt”, zegt ze. “Ook al huurden wij kantoorruimte in het pand van Compact Opleidingen, er zit geen geld van hen in Lesgo.”

“We zijn een gezond bedrijf en staan op eigen benen. Er zijn alleen een paar rijinstructeurs van Compact gedetacheerd bij ons. De arbeidscontracten van zes maanden lopen binnenkort af. Zij kunnen op franchisebasis verder gaan. Wel moeten ze wachten tot ze hun salaris van Compact krijgen, wat wij ook zeer betreuren. Ook heeft LesGo een aantal promotiewerkers via Compact gedetacheerd gekregen, net zoals andere rijscholen”, vertelt Maas.

Franchiseformule Lesgo is op 1 september 2010 gestart door Maas. Er rijden nu in totaal 11 franchise-rijschoolhouders rond en er werken drie mensen op kantoor.

Bart Pals

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.