onderzoek, vragenlijst

CBR gaat jaarlijks kwaliteit van geleverde diensten meten

onderzoek, vragenlijst

RIJSWIJK – Het CBR laat in april en mei tevredenheidonderzoeken uitvoeren bij al zijn klantgroepen; examenkandidaten, rijscholen en aanvragers van een medische verklaring voor het rijbewijs. Daarnaast vinden diepte-interviews plaats met gemeenten, RDW, politie, patiëntenorganisaties en de rijschoolbranche. Hiermee wil het CBR de kwaliteit van zijn dienstverlening structureel verbeteren.

De klanttevredenheid onderzoeken worden voortaan jaarlijks  gehouden. Dit past binnen het Verbeterprogramma 2011-2014 dat de directie van het CBR heeft opgesteld. Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu heeft onlangs in de Tweede Kamer haar vertrouwen uitgesproken in dit programma.

In de afgelopen jaren hield het CBR regelmatig incidentele onderzoeken op deelgebieden. “Zo vonden enquêtes plaats over het vernieuwde rijexamen, het faalangstexamen, het bromfietspraktijkexamen en andere nieuwe producten. Ook kregen rijscholen enkele keren een vragenlijst voorgelegd over de nieuwe reserveringsmethodiek”, licht het CBR toe.

“Deze methodiek leidde ertoe dat de examen-reserveringstermijnen nu al twee jaar binnen de vastgestelde norm vallen: maximaal 5 weken voor herexamens B en maximaal 7 weken voor de overige examens”, aldus het CBR.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

13 reacties op “CBR gaat jaarlijks kwaliteit van geleverde diensten meten”

TheoLemm|19.04.11|16:17

Nou, kom maar op met die vragenlijst. Hier in Eindhoven is de wachttijd inmiddels 6 weken.
Ik ben benieuwd of dat ergens anders ook zo is.

Dennie|19.04.11|19:43

@Theolemm,

6 weken? oh dat valt nog mee joh!
hier in Rijswijk inmiddels zo`n 8 a 9 weken :S

nic|19.04.11|23:15

Hahahahha klanttevredenheidsonderzoek pfpfppffp
Het CBR stelt de vragen toch zo dat de antwoorden altijd voor meerderlei uitleg vatbaar is zodat ze altijd een positief resultaat kunnen neerzetten
Uitleg van examinator hier dat de capaciteit pas bijgeplaats wordt als alle plaatsen zijn opgevuld ook die op onmogelijke tijden en zo niet heeft er weer iemand een dagje vrij en loopt de reserveringstermijn op maar is dan schuld van de rijscholen omdat die de capaciteit niet ten volle benutten

lampie|20.04.11|23:12

Inderdaad Nic, helemaal mee eens! Het cbr blijft toch altijd in hun eigen straatje lullen. Hoe kan het dat het slagingspercentage landelijk altijd tussen de 40 en 45 procent uitkomt terwijl geen enkele instructeur datzelfde heeft?? Wij zaten vrij hoog de laatste tijd, leerlingen slagen met een ingreep. zakt er van de week eentje omdat ie te hard over twee drempels reed volgens examinator. Wordt gewoon kunstmatig op een bepaald nivo gehouden. Wachttijd hier (regio utrecht) valt wel mee.

nic|20.04.11|23:31

Gem. landelijk slagingspercentage van rond de 47/49 % Blijft een raar gegeven.
Rijscholen die jaar hoog scoren en daarna zonder verandering in personele bezetting ineens vreselijk stijgen om daarna tot een dramatisch diepte punt te komen?? Rijprocedure? CBR maakt hem zelf naar inzicht!
Tevredenheidsonderzoek over reserveringstermijnen is alleen wat CBR uit de uitslagen filtreert om zich zelf in goed daglicht te stellen.
Minder CBR examens en reserveringstermijn blijft onveranderd hoog???

nico|21.04.11|08:25

Kom op mensen we weten dat er een nieuw bestuur zit laat ze nu eerst maar zien dat het beter zal gaan geef ze een kans. Dat het slagingspercentage landelijk altijd tussen de 40 en 45 procent uitkomt is bij mijn ook een raadsel, en de klanttevredenheidsonderzoek zal wel weer een hoog zijver hebben MAAAR HET ZAL BETER GAAN dat heefd de minister ook beloofd dus nu gaan we met ze alle kijken wat daar allemaal van terecht komt !!!

Jan Nonnekes|21.04.11|14:31

Er zal best het een en ander mankeren bij het CBR maar de wachttijden in Eindhoven vallen mee , ik kan in drie weken klante boeken. Ja acht uur is ook een tijd.
Na meer dan 35 jaar les geven kan ik over het wel of niet slagen van een kandidaat alleen maar zeggen dat ik blij ben dat daar een examinator over gaat en niet ik. Want als ik zie hoe ze soms rijden met een examen dan hadden ze het van mij zo niet gekregen.
Slechts in 3 gevallen ben ik het met de negative uitslag niet eens geweest.

terence|24.04.11|17:05

cbr heeft nog nooit iets zinnigs gedaan met kritiek.
behalve haar alleenheerschappij verdedigen. politiek slaapt
allang tijd voor concurentie voor cbr.
cbr onderzoek naar cbr door cbr rapport geinterpreterd door cbr.
belediging voor denkende mens.
cbr is allang niet geloofwaardig meer.

lampie|26.04.11|00:22

Laat je niet om de tuin leiden mensen, het cbr heeft toch al zo vaak beterschap beloofd. Maar voor de rijscholen veranderd er niets. Als het bij het cbr maar goed gaat en de rijscholen zoeken het maar uit met hun leerlingen. Kijk maar naar de TTT, op het moment dat het weer goed gaat bij het cbr wordt het ineens net zo duur als een examen B. En jij mag het uitleggen aan je leerlingen. Jij mag hun straatje schoonvegen. Ik laat ze allemaal het cbr bellen voor uitleg.

nic|29.04.11|22:10

Beste allemaal:

Lees en reageer ook eens even op het meest gelezen artikel van. Verkeerspro.

SLAGINGSPERCENTAGE WRM PRAKTIJKBEGELEIDING IBKI 87%

Want hoe meer reacties des te beter het kan worden.

Met meerdere meer mans. Toch??

G.B.|05.05.11|20:13

Als het CBR meeleest dan is mijn vraag waarom de rijschoolgegevens van het eerste kwartaal 2011 nog steeds niet bijgewerkt zijn.
Normaal had dit op 29 of 30 april uiterlijk kunnen gebeuren nu is het 5 mei ?

nic|05.05.11|22:23

Dat is misschien wel de beterschap die het CBR beloofd want wat heeft een gefingeerd slagingspercentage te maken met het functioneren van een rijschool want het gaat alleen over eerste keer slagen of herexamens. Hoeveel lessen er genoten zijn en hoe de leerlingen hun examen hebben afgedwongen staat er niet bij

nic|05.05.11|22:24

Ook wordt er niet vermeld hoe de kandidaten zijn gezakt en wat het CBR er voor onzinnige reden bij heeft verzonnen om een negatief advies te geven of wat het CBR eraan heeft gedaan om een leerling die niet eens een rijbewijs verdiend heeft aan het fel begeerde kaartje heeft geholpen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

CBR gaat jaarlijks kwaliteit van geleverde diensten meten | RijschoolPro
onderzoek, vragenlijst

CBR gaat jaarlijks kwaliteit van geleverde diensten meten

RIJSWIJK – Het CBR laat in april en mei tevredenheidonderzoeken uitvoeren bij al zijn klantgroepen; examenkandidaten, rijscholen en aanvragers van een medische verklaring voor het rijbewijs. Daarnaast vinden diepte-interviews plaats met gemeenten, RDW, politie, patiëntenorganisaties en de rijschoolbranche. Hiermee wil het CBR de kwaliteit van zijn dienstverlening structureel verbeteren.

De klanttevredenheid onderzoeken worden voortaan jaarlijks  gehouden. Dit past binnen het Verbeterprogramma 2011-2014 dat de directie van het CBR heeft opgesteld. Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu heeft onlangs in de Tweede Kamer haar vertrouwen uitgesproken in dit programma.

In de afgelopen jaren hield het CBR regelmatig incidentele onderzoeken op deelgebieden. “Zo vonden enquêtes plaats over het vernieuwde rijexamen, het faalangstexamen, het bromfietspraktijkexamen en andere nieuwe producten. Ook kregen rijscholen enkele keren een vragenlijst voorgelegd over de nieuwe reserveringsmethodiek”, licht het CBR toe.

“Deze methodiek leidde ertoe dat de examen-reserveringstermijnen nu al twee jaar binnen de vastgestelde norm vallen: maximaal 5 weken voor herexamens B en maximaal 7 weken voor de overige examens”, aldus het CBR.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Bart Pals

13 reacties op “CBR gaat jaarlijks kwaliteit van geleverde diensten meten”

TheoLemm|19.04.11|16:17

Nou, kom maar op met die vragenlijst. Hier in Eindhoven is de wachttijd inmiddels 6 weken.
Ik ben benieuwd of dat ergens anders ook zo is.

Dennie|19.04.11|19:43

@Theolemm,

6 weken? oh dat valt nog mee joh!
hier in Rijswijk inmiddels zo`n 8 a 9 weken :S

nic|19.04.11|23:15

Hahahahha klanttevredenheidsonderzoek pfpfppffp
Het CBR stelt de vragen toch zo dat de antwoorden altijd voor meerderlei uitleg vatbaar is zodat ze altijd een positief resultaat kunnen neerzetten
Uitleg van examinator hier dat de capaciteit pas bijgeplaats wordt als alle plaatsen zijn opgevuld ook die op onmogelijke tijden en zo niet heeft er weer iemand een dagje vrij en loopt de reserveringstermijn op maar is dan schuld van de rijscholen omdat die de capaciteit niet ten volle benutten

lampie|20.04.11|23:12

Inderdaad Nic, helemaal mee eens! Het cbr blijft toch altijd in hun eigen straatje lullen. Hoe kan het dat het slagingspercentage landelijk altijd tussen de 40 en 45 procent uitkomt terwijl geen enkele instructeur datzelfde heeft?? Wij zaten vrij hoog de laatste tijd, leerlingen slagen met een ingreep. zakt er van de week eentje omdat ie te hard over twee drempels reed volgens examinator. Wordt gewoon kunstmatig op een bepaald nivo gehouden. Wachttijd hier (regio utrecht) valt wel mee.

nic|20.04.11|23:31

Gem. landelijk slagingspercentage van rond de 47/49 % Blijft een raar gegeven.
Rijscholen die jaar hoog scoren en daarna zonder verandering in personele bezetting ineens vreselijk stijgen om daarna tot een dramatisch diepte punt te komen?? Rijprocedure? CBR maakt hem zelf naar inzicht!
Tevredenheidsonderzoek over reserveringstermijnen is alleen wat CBR uit de uitslagen filtreert om zich zelf in goed daglicht te stellen.
Minder CBR examens en reserveringstermijn blijft onveranderd hoog???

nico|21.04.11|08:25

Kom op mensen we weten dat er een nieuw bestuur zit laat ze nu eerst maar zien dat het beter zal gaan geef ze een kans. Dat het slagingspercentage landelijk altijd tussen de 40 en 45 procent uitkomt is bij mijn ook een raadsel, en de klanttevredenheidsonderzoek zal wel weer een hoog zijver hebben MAAAR HET ZAL BETER GAAN dat heefd de minister ook beloofd dus nu gaan we met ze alle kijken wat daar allemaal van terecht komt !!!

Jan Nonnekes|21.04.11|14:31

Er zal best het een en ander mankeren bij het CBR maar de wachttijden in Eindhoven vallen mee , ik kan in drie weken klante boeken. Ja acht uur is ook een tijd.
Na meer dan 35 jaar les geven kan ik over het wel of niet slagen van een kandidaat alleen maar zeggen dat ik blij ben dat daar een examinator over gaat en niet ik. Want als ik zie hoe ze soms rijden met een examen dan hadden ze het van mij zo niet gekregen.
Slechts in 3 gevallen ben ik het met de negative uitslag niet eens geweest.

terence|24.04.11|17:05

cbr heeft nog nooit iets zinnigs gedaan met kritiek.
behalve haar alleenheerschappij verdedigen. politiek slaapt
allang tijd voor concurentie voor cbr.
cbr onderzoek naar cbr door cbr rapport geinterpreterd door cbr.
belediging voor denkende mens.
cbr is allang niet geloofwaardig meer.

lampie|26.04.11|00:22

Laat je niet om de tuin leiden mensen, het cbr heeft toch al zo vaak beterschap beloofd. Maar voor de rijscholen veranderd er niets. Als het bij het cbr maar goed gaat en de rijscholen zoeken het maar uit met hun leerlingen. Kijk maar naar de TTT, op het moment dat het weer goed gaat bij het cbr wordt het ineens net zo duur als een examen B. En jij mag het uitleggen aan je leerlingen. Jij mag hun straatje schoonvegen. Ik laat ze allemaal het cbr bellen voor uitleg.

nic|29.04.11|22:10

Beste allemaal:

Lees en reageer ook eens even op het meest gelezen artikel van. Verkeerspro.

SLAGINGSPERCENTAGE WRM PRAKTIJKBEGELEIDING IBKI 87%

Want hoe meer reacties des te beter het kan worden.

Met meerdere meer mans. Toch??

G.B.|05.05.11|20:13

Als het CBR meeleest dan is mijn vraag waarom de rijschoolgegevens van het eerste kwartaal 2011 nog steeds niet bijgewerkt zijn.
Normaal had dit op 29 of 30 april uiterlijk kunnen gebeuren nu is het 5 mei ?

nic|05.05.11|22:23

Dat is misschien wel de beterschap die het CBR beloofd want wat heeft een gefingeerd slagingspercentage te maken met het functioneren van een rijschool want het gaat alleen over eerste keer slagen of herexamens. Hoeveel lessen er genoten zijn en hoe de leerlingen hun examen hebben afgedwongen staat er niet bij

nic|05.05.11|22:24

Ook wordt er niet vermeld hoe de kandidaten zijn gezakt en wat het CBR er voor onzinnige reden bij heeft verzonnen om een negatief advies te geven of wat het CBR eraan heeft gedaan om een leerling die niet eens een rijbewijs verdiend heeft aan het fel begeerde kaartje heeft geholpen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.