VerkeersPro.nl Regiodag, Utrecht, De Meern

VerkeersPro.nl Regiodag Utrecht inspirerend voor rijscholen

VerkeersPro.nl bedankt alle aanwezigen op de eerste VerkeersPro.nl Regiodag, Provincie Utrecht. Maar liefst 54 verschillende rijscholen uit de regio kwamen naar het evenement op 20 april bij Volkswagen-dealer Auto Muntstad in De Meern.

Tijdens de workshops werd dieper ingegaan op Begeleid Rijden, Internet Marketing voor rijscholen, Lesprijs opbouw en Rijschool software. Tussen de bedrijven door werd er informeel met elkaar bijgepraat door de aanwezige rijinstructeurs uit de provincie Utrecht.

Begeleid Rijden

Dick van Laar, docent bij Jongepier Opleidingen legde nog eens goed uit hoe de proef Begeleid Rijden eruit gaat zien. En net zo belangrijk: wat het verschil is tussen lesgeven aan 18-jarigen en 16,5-jarigen.

Zo is een 16,5-jarige emotioneel veel minder ver dan de huidige leerling. Dit vereist een iets andere aanpak, waarbij de kandidaat lerend moet leren. Net als het kleine jongetje dat voor de eerste keer struikelt over een drempel. De volgende keer weet hij dat hij moet opletten voor een drempel als hij door een deur rent.

Ook werden de resultaten van de VerkeersPro.nl enquete over het Begeleid Rijden gepresenteerd. Het blijkt dat er nog veel behoefte aan informatie en cursussen is over de proef. Maar het biedt ook nieuwe kansen aan de rijschoolbranche. Zo verdwijnt de tijdsdruk voor een examen; 16,5-jarigen kunnen immers pas na minimaal zes maanden rijopleiding praktijkexamen doen.

Internet Marketing

Niels Buijs van Yonego Internet Marketing gaf de aanwezige rijinstructeurs inzicht in de werking van Google en hoe leerlingen de zoekmachine gebruiken. Maar vooral: hoe rijscholen daar op een gratis manier hun voordeel mee kunnen doen. Bijvoorbeeld door links te ruilen met andere websites, zoals VerkeersPro.nl.

Hij drukte de rijinstructeurs op het hart vooral kritisch te kijken naar de eigen website. En de leerlingen te vragen wat zij ervan vinden. Een eenvoudige manier om gratis bovenaan te kunnen komen bij de Google zoekresultaten: maak een gratis account aan op Google Places.

Lesprijs

Roy van de Blaak, voorzitter Stichting Rijschool Belang (SRB) legde met de lesprijscalculator uit welke kosten een rijschool moet doorberekenen aan de klant om zijn bedrijf professioneel te kunnen runnen. Want zoals iedereeen weet; de lesprijs wordt door veel meer zaken bepaald dan alleen een uurtarief en kosten voor de lesauto.

Dat veel rijscholen met de huidige lesprijzen het hoofd met hangen en wurgen boven water kunnen houden, dat heeft de hele rijschoolbranche in de gaten. Maar daar kunnen we allemaal iets aan doen, vertelde Van de Blaak de aanwezigen. Als iedereen begint met de werkelijke kosten door te berekenen, wordt deze branche een stuk gezonder. Een reeële lesprijs komt neer op 62,50 euro per uur, inclusief 19% btw.

Rijschool software

Wouter Eijkelenkamp van Dation legde uit wat rijscholen allemaal kunnen doen met rijschoolsoftware, bijvoorbeeld als het gaat om planning, facturatie en kilometerregistratie. Een stukje relatief goedkope automatisering kan tot een mooie tijdsbesparing leiden.

Omdat het idee van de VerkeersPro.nl Regiodag is geïniteerd door de Dation Klantendag, gaf Hans Schaap van Dation een workshop aan zijn klanten waarin hij alle vernieuwingen en wijzingen van de laatste update uitlegde. Naast de tips&tricks konden de rijscholen die Dation gebruiken al hun vragen stellen over het gebruik van de software. En feedback geven op de werking ervan.

Buffet

De showroom van Volkswagen-dealer Auto Muntstad was in twee ‘zaaltjes’ verdeeld voor de workshops. Na na afloop had de Volkswagen-dealer een volledig verzorgd buffet laten aanrukken. Waarvoor dank!

Alle rijinstructeurs konden meedoen aan de competitie met de theorie-test applicatie van Lens Media op de iPad. Hierbij moesten de deelnemers 10 theorievragen in zo kort mogelijke tijd goed beantwoorden. Winnaar is geworden Sophia Bakker van Verkeersschoolschool Bakker. Zij had als enige van alle rijinstructeurs 9 van de 10 gestelde vragen goed en won hiermee de Gouden Duim.

Bart Pals

VerkeersPro.nl bedankt al haar partners die de Regiodag mogelijk hebben gemaakt:

Met bijdragen van:

  • Jongepier Opleidingen
  • Lens Media
  • Yonego Internet Marketing

Houd VerkeersPro.nl in de gaten voor de volgende editie. Alle bezoekers van woensdag krijgen een formulier toegestuurd om aan te geven welke zaken volgende keer nog beter geregeld kunnen worden.

VerkeersPro.nl Regiodag, Utrecht, De Meern

VerkeersPro.nl Regiodag, Utrecht, De Meern

VerkeersPro.nl Regiodag, Utrecht, De Meern

VerkeersPro.nl Regiodag, Utrecht, De Meern

VerkeersPro.nl Regiodag, Utrecht, De Meern

VerkeersPro.nl Regiodag, Utrecht, De Meern

VerkeersPro.nl Regiodag, Utrecht, De Meern

VerkeersPro.nl Regiodag, Utrecht, De Meern

VerkeersPro.nl Regiodag, Utrecht, De Meern

VerkeersPro.nl Regiodag, Utrecht, De Meern

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “VerkeersPro.nl Regiodag Utrecht inspirerend voor rijscholen”

JvM|21.04.11|12:33

Ben benieuwd of men ook in Noord-Holland komt

Bert|21.04.11|14:59

En Gelderland….

nic|29.04.11|22:12

bericht in navolging van ander topic graag reactie

Beste allemaal:

Lees en reageer ook eens even op het meest gelezen artikel van. Verkeerspro.

SLAGINGSPERCENTAGE WRM PRAKTIJKBEGELEIDING IBKI 87%

Want hoe meer reacties des te beter het kan worden.

Met meerdere meer mans. Toch??

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.