Westerscheldetunnel

Rijden in Westerscheldetunnel als onderdeel van rijopleiding

TERNEUZEN – Rijscholen uit de omgeving van de Westerschelde krijgen van de Westerscheldetunnel NV bonnen voor gratis passages. Op deze manier kunnen leerlingen ervaring opdoen met het rijden in de tunnel.

Uit onderzoek en ervaring van Westerscheldetunnel NV blijkt dat er nog steeds mensen zijn die een onprettig gevoel hebben in de tunnel.

Rijervaring

“De beleving in de tunnel is anders dan op een gewone weg. Dat heeft met gebrek aan rijervaring door en kennis over de tunnel te maken. Dat is niet goed, want onzeker rijden heeft invloed op de veiligheid. Het geeft meer onrust.”, zegt Ingo de Moor, woordvoerder van de Westerscheldetunnel.

Om de rijscholen en daarmee vooral leerlingen goed voor te bereiden op het rijden in tunnels hebben ruim honderd rijscholen ‘passages’ ontvangen. Zij kunnen zo gratis door de tunnel tijdens een rijles. Nieuw in de maand mei is een tasje met folders, een veiligheidsspel en -hesje. Rijscholen kunnen die aan de geslaagden geven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.