theorievraag, theorie-examen, cbr, oefenexamen, rijles, rijbewijs

Leerlingen dwingen niet meteen oefenexamens te maken

Leerlingen moeten eigenlijk eerst de theoriestof beheersen, voordat ze aan de oefenexamens voor het CBR theorie-examen beginnen. Maar veel cursisten beginnen vaak meteen aan de proefexamens. Leren doen ze liever niet. Om ze toch hiertoe aan te zetten heeft Lens Media de cursus iTheorie ontwikkeld.

“Via deze digitale cursus worden leerlingen gedwongen alle stof te doorlopen en kunnen ze pas verder nadat ze de voorgaande stof bestudeerd hebben”, legt Peter Somers van Lens Media uit.

CBR Oefen-examen

Cursisten moeten hoofdstukken uit het boek lezen en na elk hoofdstuk tussen de 25 en 50 oefenvragen foutloos beantwoorden. Fout beantwoorde vragen worden telkens aan het einde van de toets weer gesteld. Na elke toets met goed gevolg te hebben afgelegd, kunnen ze pas verder, dus: hoofdstuk A, toets A, hoofdstuk B, toets B, etc.

Hoe meer de cursist leert, hoe meer oefenexamens er vrijkomen om te maken. Nadat een aantal toetsen zijn gedaan en hij bijvoorbeeld bij hoofdstuk E is, komen er weer een paar examens vrij.

Gevaarherkenning

Daarnaast heeft iTheorie nog een speciale gevaarherkenningstraining met geanimeerde video’s om de gevaarherkenning te leren begrijpen en rijprocedure films als voorbereiding op de praktijk.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Leerlingen dwingen niet meteen oefenexamens te maken”

Rob|06.05.11|10:43

Dus eigenlijk hetzelfde wat Volkswagen rijbewijs ook gebruikt, slimme jongens daar bij Lens media :).
Verder is het goed spul, slaat hier goed aan in het noorden van het land.

Harold|08.05.11|09:48

Het zal m.i. een probleem blijven: waarom leren als je met wat gokken ook je theorie kunt halen, en dan ook nog eens voor minder geld?
Welke instructeur geeft nog regelkennis aan leerlingen, wie staat er nog voor de klas zoals bij de instructeursopleiding geëxamineerd?
Deze opleidingen en examens zijn toch zo op de dagelijkse praktijk afgestemd?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.