IMKO Opleidingen

IMKO neemt verplichtingen Compact aan cursisten over

IMKO Opleidingen neemt alle bestaande contracten over van de cursisten van Compact Opleidingen. “Zij mogen niet de dupe worden van het faillissement. Met de contracten nemen wij ook alle verplichtingen van Compact Opleidingen aan de cursisten over”, belooft IMKO-directeur Aad Korthout.

Het gaat hierbij om alle zelfbetalende cursisten in de opleiding tot rijinstructeur en alle kandidaten die via Compact (Stageverkeersschool) hun CBR-examen wilden halen.

Theorieles

Met de overname wil vakopleider IMKO haar portfolio uitbreiden. “Wij gaan deze uitdaging aan voor de lange termijn”, licht Korthout toe. “Daarom vinden we het belangrijk dat er een goede oplossing komt voor iedereen. Als mensen nog theorielessen of rijlessen tegoed hebben, dan krijgen ze die.”

De ongeveer 200 ‘zelfstandige cursisten’ (die niet via partijen als het UWV binnen zijn gekomen) en de CBR-leerlingen krijgen allemaal binnen 14 dagen individueel bericht over hun persoonlijke situatie, zo belooft Korthout.

Afspraken

“We doen ons best om snel alle gegevens en afspraken correct te krijgen. Omdat het in het begin voor sommigen misschien wat rommelig kan verlopen, hoop ik op begrip.”

Waar de lessen straks gegeven worden is nog niet helemaal duidelijk. IMKO heeft vestigingen door heel Nederland. “Het streven is natuurlijk om onze eigen theorielokalen te gaan gebruiken”, vertelt Korthout. “Zodra het bestand met leerlingen geactualiseerd is, kunnen we daar meer duidelijkheid over scheppen.”

UWV

Hij ontkent dat er bij deze overname enige vorm van samenwerking is met Alexander Calder. IMKO valt onder dezelfde eigenaar als het reïntegratiebureau, die veel zaken deed met Compact Opleidingen. Korthout: “IMKO heeft geen projecten van Compact Opleidingen overgenomen, zoals UWV-trajecten. Wij hebben alleen de naam en de activiteiten met betrekking tot de rechtstreekse cursisten overgenomen.”

Om ervoor te zorgen dat de lessen aan de cursisten zo snel mogelijk opgestart kunnen worden, wil IMKO graag een deel van de docenten en het ondersteunend personeel in dienst nemen. Zij kunnen zich melden via [email protected] of 0800-0203045.

Bart Pals

Lees ook: IMKO Opleidingen nieuwe eigenaar Compact Opleidingen

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

9 reacties op “IMKO neemt verplichtingen Compact aan cursisten over”

Kleine Kanttekening|12.05.11|15:57

Klinkt als een overname wat een strikje verdiend. Vooralsnog de complimenten aan de heer Korthout.

Wim|16.05.11|21:04

Compact 3 miljoen laten ontvangen van het UWV vervolgens de zaak met 400.000 failliet laten gaan en dan voor 200.000 kopen?

Wow nice deal zeker als je weet dat heel veel leerlingen van Compact die via het UWV kwamen ook door IMKO zijn aangeleverd.

Maar die leerlingen vallen nu buiten de boot, ach dat zijn toch moetjes en willen niet eens rijinstructeur worden

H.sobat|17.05.11|16:19

geachte heer /Mw

mijn zoon heeft een opleiding voor rijinstructeur gehald bij Compact en nu wachten we op verplichte Stage periode .
ik heb voor hem de kosten bijna 7000 euro betaald ,
nu ben ik echt benieuwd wat met ons geld gaat gebeuren, of opleiding of geld terug met groeten

H.Sobat

keesfoks|17.05.11|18:41

Het gaat bij veel opleidingsinstituuten alleen om zoveel mogelijk leerlingen binnen te halen want er is door mij bewezen geen enkel tekort aan rij instructeurs. wie de gouden bergen geloofd van deze opleidingen moet niet klagen als hij vervolgens zn geld kwijt is hetzij tijdens de opleiding of daarna als je geen werk kunt vinden danwel voor het minimumloon aan de slag kan om vervolgens weer ontslagen te worden als je boven de 30 komt

oplettende|23.05.11|15:40

Zo zie je maar weer eind goed al goed IMKO neemt Compact-Opleidingen over , En Sjoerd Sarneel van Compact -Opleidingen Les-GO en ex werknemers Larissa en een zekere Bart als zogenaamde directie van dit Les-GO verhaal , want de voorgaande directrice Judith Maas is plotseling na de faillisement vertrokken , vreemd allemaal maar toch.??????

oplettende|04.07.11|21:09

Imko slaat een grote flater , wanneer je IMKO opleidingen opent kom je medio Juli nog steeds op de site van Compact opleidingen uit , hoe professioneel kun je zijn om zelf geen frisse site er van te maken van je eigen toko , in ieder geval blijven we lachen over de opvolgers van Compact opleidingen zo ook met OTO opeidingen en Lesgo de nieuwe zaken van de ex eigenaar van Compact opleidingen .
we blijven ze volgen.

Toni|12.08.11|13:20

Ik ben mijn opleiding bij compact begonnen en iedereen weet hier wat daarmee is gebeurd.
Nu neemt imko het over en wilt graag de opleiding met mij afmaken, zelf zie ik dat niet zo zitten aangezien bepaalde examens ook al verlopen zijn. Ik heb alles wat ik heb gekregen betaald en er staat nog 2000 euro open die imko wilt incaseren, dat bedrag staat gelijk aan de stage en stagebeoordeling die ik niet heb gehad en ook niet zal krijgen dus,Ben ik verplicht die 2000 euro te betalen? alvast bedankt!

paul selhorst|21.11.11|19:25

Hallo,
Ik zag met genoegen dat U de verplichtingen van Compact overneemt.Drie jaar geleden
heeft compact mij eenzijdig van de opleiding gegooid. Ondanks kontrakt, alle theorie zoals
onderwijskunde, RVV,EHBO,slipursus,verkeersinzicht, gehaald. voor de eerste keer!
Ik wacht even af of U een oplossing heeft.Het afrijden net niet met 55 punten. MIjn schade is
zeer groot en ik overweeg aangifte wegens kontraktbreuk.Er is dus een kontrakt en een
aangetekende brief.

paul selhorst|21.11.11|19:31

Hallo, Ik zag dat ude verplichtingen van compact overneemt.Ze hebben kontraktbreuk
gepleegd en me zonder noodzaak van de opleiding gezet.Er is een aangetekende brief
waarin ik compact voor alle schade aansprakelijk houdt. IK wacht nog even
uw reaktie af. groet van paul selhorst.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.