Roger Keijbeck, rijschoolhouder, voorzitter Bovag Rijscholen

Roger Keijbeck herkozen als voorzitter Bovag Rijscholen

Roger Keijbeck, rijschoolhouder, voorzitter Bovag Rijscholen

Roger Keijbeck is voor drie jaar herkozen als voorzitter van Bovag Rijscholen. Dat is maandag besloten tijdens het Bovag Rijscholen congres in het Louwman Automobielmuseum in Den Haag. Er hadden zich geen tegenkandidaten gemeld.

De rijschoolhouder uit het Zuid-Limburgse Susteren begint hiermee aan zijn tweede ambtstermijn van drie jaar.

Bestuur Bovag Rijscholen

Het bestuur van Bovag Rijscholen heeft zich voltallig en unaniem achter verlenging van de ambtstermijn van Keijbeck geschaard. Ook de aanwezige Bovag-rijscholen op het congres bekrachtigden verlenging met een luid aplaus. Dit wordt waarschijnlijk de laatste termijn van Keijbeck. Volgens de Bovag-statuten mag een voorzitter maximaal twee termijnen van drie jaar in functie zijn.

Zoals gebruikelijk blikte Keijbeck tijdens het congres terug op zijn activiteiten van het afgelopen jaar. Hierbij zijn enkele wapenfeiten het terugdringen van de CBR-reserveringstermijnen en het nieuwe btw-regime voor de C/D-rijscholen.

Aanpassing WRM

Keijbeck beloofde de ongeveer 500 aanwezigen zich de komende tijd vol in te zetten voor aanpassingen van de WRM. Binnenkort treedt hij in overleg met het ministerie waarbij vooral over de stage en de praktijkbegeleiding wordt gesproken.

Verder is Bovag Rijscholen voor het eerst het officiële ledenaantal van 1.000 gepasseerd. Het aantal aangesloten rijscholen bedraagt 1.007 per 14 mei 2011.

Koninklijke onderscheiding

Ook werd er luid geappludiseerd voor Doris van Kampen van Autorijschool Margreth. Op vrijdag 29 april heeft de burgemeester van Noordwijkerhout haar een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. Doris zet zich gedurende vele jaren vrijwillig in voor diverse projecten op het gebied van verkeer en verkeersveiligheid.

Verder gaf Sjoerd Boot van Infrastructuur en Milieu de laatste stand van zaken Begeleid Rijden en praatte Bas Luichjes van Innovam de rijscholen bij over Social Media. Ook gaf museumdirecteur Ronald Kooyman een impressie van het Louwman Nationaal Automobielmuseum.

Bedrijvenmarkt

Uiteraard was er ook dit jaar weer een Bedrijvenmarkt. Hierbij informeren toeleveranciers in de rijschoolbranche, zoals Lesautoverhuur.nl en Dation en de rijschoolhouders over hun producten. Ook waren er workshops ‘Geld verdienen met BTW’ en ‘In therapie voor klachtenfobie’. Aan het einde van de dag gaf topcoureur Tom Coronel een sessie over ‘Racen en ondernemen’.

Bart Pals

Bovag Rijscholen Congres, Louwman automuseum, Den Haag

Lees ook: Invoering Begeleid Rijden november indien parlement zwijgt

Auteur: Bart Pals

6 reacties op “Roger Keijbeck herkozen als voorzitter Bovag Rijscholen”

Bert de Weerd|17.05.11|21:29

Keijbeck beloofd “zich de komende tijd vol in te zetten voor aanpassingen van de WRM”

Betekend dit nu dat de Bovag ook de sanctie zoals deze in de huidige WRM zit er af wil hebben? Dit kan ik namelijk niet uit het artikel halen!

Johan|17.05.11|22:27

Nou Roger, maak het dan nu maar waar. Ga je inzetten voor de belangen van de rijschoolhouders (ook de “kleine” zelfstandigen) en wellicht zal ik dan in de toekomst ook Bovag lid worden, want nu heb ik daar geen enkel belang bij ! Veel succes !.

John|17.05.11|22:54

Ja Roger,

Jullie hebben bij die onderhandelingen gezeten toch? En ga als EERSTE punt op de agenda zetten: HET AFSCHAFFEN VAN DIE BELACHELIJKE SANCTIE en daarna de praktijkbegeleiding en de stage.

John|18.05.11|17:25

Het aantal aangesloten rijscholen is de 1000 gepasseerd. Hahahaha. Ik sprak pas 2 collega’s die zich, omdat de Bovag niets voor ze deed, hebben afgemeld. Dit is inmiddels een half jaar geleden. Op de Bovag site staan ze nog gewoon als lid. Ja zo kan ik ook aan een hoog ledenaantal komen. Is niet zo erg dat deze rijscholen weg gaan bij de Bovag. Bruinsma zou niet anders gewild hebben.

nic|19.05.11|18:00

Mensen elke nieuweling valt voor de bovag en komen er na een jaar van terug
hoge contributie en weinig activiteiten maar wel zich zelf op de borst slaan over wapenfeiten die eigenlijk het daglicht niet verdragen
1000 leden??? denk ik idd niet overigens wel raar dat zij wel zo’n dikke vinger in de pap hebben terwijl branche organisaties die meer leden hebben niet gehoord worden

eric|19.05.11|20:07

Beste mensen, de bovag belazert jullie gewoon. Bruinsma heeft er niet voor niets een dikke viner in de pap. Maar dat zal niet lang meer duren………….

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.