rijsimulator, Rozendom, rijles

Project met rijsimulator voor betere rijvaardigheid ouderen

BELGIË – Een Belgisch ziekenhuis en het Instituut voor Mobiliteit aan de Universiteit van Hasselt beginnen een project om de rijvaardigheid van senioren te onderzoeken en te verbeteren. Ouderen krijgen een test, bestaande uit een lichamelijk onderzoek,  kennistests en een rijsimulatortest.

Steeds meer senioren blijven langer zelfstandig met de auto rijden. Verkeersveiligheidscijfers tonen echter aan dat het aantal dodelijke ongevallen bij 70-plussers die met de auto rijden, beduidend hoger is dan voor het gemiddelde van alle leeftijden.

Rijsimulator

“We willen via dit onderzoek bereiken dat senioren langer en veiliger met de auto kunnen rijden”, zegt dokter MarkLutin, geriater van het JessaZiekenhuis in de Standaard.
 “Daarom onderzoeken we of de rijvaardigheid van senioren effectief kan worden verbeterd aan de hand van trainingen in de rijsimulator.’

De simulator laat toe om een verkeerssituatie te programmeren, waarvan bekend is dat ouderen er moeite mee hebben, zoals links afdraaien op een kruispunt of reageren op onverwachte situaties’, zegt professor TomBrijs van het Imob.

“Op termijn moet de rijsimulator een trainingsinstrument worden voor senioren om hun kennis opnieuw op te frissen.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Project met rijsimulator voor betere rijvaardigheid ouderen”

nico|27.06.11|14:35

Persoonlijk denk ik dat de rijsimulator een goede zaak (aanvulling) is maar daarnaarst denk aan de praktijk en dan zoals hier in nederland de BROEM ritten voor 55+ dat is in het kort een deel theorie 40 vragen met uitleg over de fouten vragen en een deel praktijk met een instructeur de kosten zijn plusminus € 27,50 dit alles heefd geen gevolgen voor het rijbewijs.
de mensen die er aan mee doen krijgen wel adviezen wat beter kan of is.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Project met rijsimulator voor betere rijvaardigheid ouderen | RijschoolPro
rijsimulator, Rozendom, rijles

Project met rijsimulator voor betere rijvaardigheid ouderen

BELGIË – Een Belgisch ziekenhuis en het Instituut voor Mobiliteit aan de Universiteit van Hasselt beginnen een project om de rijvaardigheid van senioren te onderzoeken en te verbeteren. Ouderen krijgen een test, bestaande uit een lichamelijk onderzoek,  kennistests en een rijsimulatortest.

Steeds meer senioren blijven langer zelfstandig met de auto rijden. Verkeersveiligheidscijfers tonen echter aan dat het aantal dodelijke ongevallen bij 70-plussers die met de auto rijden, beduidend hoger is dan voor het gemiddelde van alle leeftijden.

Rijsimulator

“We willen via dit onderzoek bereiken dat senioren langer en veiliger met de auto kunnen rijden”, zegt dokter MarkLutin, geriater van het JessaZiekenhuis in de Standaard.
 “Daarom onderzoeken we of de rijvaardigheid van senioren effectief kan worden verbeterd aan de hand van trainingen in de rijsimulator.’

De simulator laat toe om een verkeerssituatie te programmeren, waarvan bekend is dat ouderen er moeite mee hebben, zoals links afdraaien op een kruispunt of reageren op onverwachte situaties’, zegt professor TomBrijs van het Imob.

“Op termijn moet de rijsimulator een trainingsinstrument worden voor senioren om hun kennis opnieuw op te frissen.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Project met rijsimulator voor betere rijvaardigheid ouderen”

nico|27.06.11|14:35

Persoonlijk denk ik dat de rijsimulator een goede zaak (aanvulling) is maar daarnaarst denk aan de praktijk en dan zoals hier in nederland de BROEM ritten voor 55+ dat is in het kort een deel theorie 40 vragen met uitleg over de fouten vragen en een deel praktijk met een instructeur de kosten zijn plusminus € 27,50 dit alles heefd geen gevolgen voor het rijbewijs.
de mensen die er aan mee doen krijgen wel adviezen wat beter kan of is.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.