rijles

Australiër rijdt eigen moeder aan tijdens rijexamen

AUSTRALIË – Een 17-jarige Australiër heeft tijdens het rijexamen zijn moeder aangereden. De moeder zat op een bankje bij de uitgang van het examencentrum. Ze is zwaargewond afgevoerd naar een ziekenhuis.

De kandidaat mocht de weg op voor zijn finale rijtest in het Australische Zillmere, in de buurt van de stad Brisbane. Een Australisch examenvoertuig hoeft niet over dubbele bediening te beschikken.

Gaspedaal

Bij het opdraaien van de weg ging het al mis en duwde de 17-jarige te hard het gaspedaal in en ramde de bank waarop zijn moeder zat. De 46-jarige vrouw werd met zware beenblessures naar een ziekenhuis gebracht waar dokters een poging ondernemen om een been van de vrouw te redden. Haar zoon was in shock.

Australiërs die hun rijbewijs willen halen moeten eerst hun ‘P-Plates’ krijgen. Met deze oefenvergunning moeten vervolgens 120 oefenuren gemaakt worden, onder begeleiding van een volwassene, meestal de vader of moeder. Pas ná deze 120 uur mag iemand in het eigen voertuig op voor het rijexamen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Australiër rijdt eigen moeder aan tijdens rijexamen”

Vincent|11.08.11|21:19

Lekker handig dit allemaal, en hier in Nederland willen ze ook gaan instellen dat je onder begeleiding van je ouders mag gaan rijden.

Lees net dit stuk, en over die belgische jongen die z’n moeder heeft dood gereden.
Twee weken geleden al dat meisje wat in Engeland haar moeder heeft doodgereden omdat moeders achter de auto stond terwijl die haar dochter les aan het geven was met fileparkeren.

Wat moet er in Nederland gebeuren voordat ze inzien dat het een stom besluit is??

John|12.08.11|09:51

Het enige verschil is natuurlijk wel Vincent dat de leerling die in Nederland onder begeleiding gaat rijden al geslaagd moet zijn voor het rij examen en dus in het bezit is van een rijbewijs. Die heeft dan al en gedegen rijopleiding achter de rug.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.