RijdenenLeren.nl moet personeelstekort vervoerssector aanpakken

SBK Advies & Training en BLOM transportopleidingen gaan samenwerken om het aankomende personeelstekort in de vervoerssector op te vangen. Onder de noemer RijdenenLeren.nl worden werkzoekenden gestimuleerd om te kiezen voor de vervoerssector. Deelnemers krijgen een baangarantie.

De komende 5 jaar zal de vervoerssector te kampen krijgen met een enorm verloop van arbeidskrachten vanwege de vergrijzing. De verwachting is dat in die periode in transport en personenvervoer 55.000 nieuwe arbeidskrachten nodig zijn.

1000 Euro

Om dit probleem voor te zijn hebben SBK en BLOM de handen ineen geslagen. Kevin Janssen van SBK: “We richten ons met name op beginners; mensen die nog geen groot rijbewijs hebben of andere ervaring met de vervoerssector. Ze krijgen van ons een opleiding en kunnen daarna meteen aan de slag bij een werkgever.”

Inzetbaar

Om de werkzoekenden aan het traject te binden wordt wel een investering van 1000 euro van elke deelnemer verwacht. “Dat is puur een investering in de toekomst. Zodra de kandidaat zijn opleiding succesvol heeft afgesloten wordt het bedrag teruggestort.”

De mbo opleiding volgen ze buiten werktijd waardoor men 5 dagen inzetbaar is. Na 1.5 tot 2 jr ontvangen de kandidaten hun mbo-diploma.Tevens hebben ze dan extra nascholing gehad voor de code 95 (verplichte bijscholing) zodat ze zijn vrijgesteld voor 2 periodes en dus nog beter inzetbaar zijn.

Vraag en aanbod

Vraag en aanbod komt samen op de website van RijdenenLeren.nl. Maar het samenwerkingsverband mag vooral geen uitzendbureau worden genoemd.

“Uitzendbureau’s willen zo snel mogelijk vacatures opvullen. Wij doen een investering in de diepte voor onze mensen en de branche”, aldus Janssen. Hij verwacht het eerste jaar tussen de 500 en 1000 kandidaten voor het project RijdenenLeren.nl.

Fred Kramer

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “RijdenenLeren.nl moet personeelstekort vervoerssector aanpakken”

Klokke van Steenwijk R.J.|06.09.11|22:41

Ik denk dat rijschool Blom op deze wijze net als de instituten voor de opleiding van rijinstructeurs in samenwerking met het UWV zijn omzet voor de toekomst over de ruggen van de potentieele vrachtautochauffeurs wil verzekeren.Vooral als ik al lees, ik siteer: Om de werkzoekenden aan het traject te binden wordt wel een investering van 1000 euro van elke deelnemer verwacht. We weten maar al te goed dat het volgen van bedoelde opleiding voor menige cursist onhaalbaar is. Weg dus die €1000,-

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.