CBR Gebouw

Vakbondsleden gaan akkoord met nieuwe cao voor CBR

CBR Gebouw

De stemming over het principeakkoord voor een nieuwe cao van het CBR en de aanpassingen van de pensioenregeling per 1 januari 2012 is door het overgrote deel van de leden aanvaard. Dat meldt vakbond De Unie. Meer dan 80% van de uitgebrachte stemmen was akkoord.

De nieuwe cao heeft een looptijd van 1 maart 2010 t/m 31 mei 2012. De Unie heeft wel een kanttekening geplaatst bij het akkoord.

Inconvenientenvergoeding AM2

“De Unie gaat er wel van uit dat de inconvenientenvergoeding voor AM2-examinatoren op gelijke hoogte komt als die voor A-examinatoren. Dit is 12,50 euro per dagdeel. En niet zoals in de tekst van het principeakkoord staat: 7,50 euro per dagdeel”, licht Maarten Hoelscher van De Unie toe.

Wat betekent het cao-akkoord?

  • Verhoging van 0,75% structureel van de salarissen en salarisschalen per 1 januari 2012
  • Overgang naar de pensioenregeling van het ABP per 1 januari 2012. De opgebouwde rechten blijven bij Nationale Nederlanden
  • Introductie inconvenientenvergoeding AM2 examinatoren
  • Het in twee stappen van 1% verhogen van de eindejaarsuitkering naar een volledige dertiende maand voor diegenen voor wie deze nu nog 6,33% is
  • Per 1 januari 2011 wordt de werkgeversbijdrage in de ziektekostenverzekeringspremie met 10 euro verhoogd naar 40 euro per maand
  • De verjaringstermijn van vakantiedagen blijft 5 jaar.

De tekst van het protocol zal zo spoedig mogelijk ondertekend worden. Kort daarna is een geactualiseerde tekst van de cao beschikbaar.

Toekomst

Hoelscher: “Vervolgens kunnen wij ons gaan richten op de toekomst: het moderniseren van de cao waarin werknemers in staat gesteld worden keuzes te maken die het mogelijk maken om hun werk en privé-leven optimaal op elkaar af te stemmen. Maar ook te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling.”

De werknemers van het CBR hebben met het aanvaarden van het principeakkoord een grote bijdrage geleverd aan het financieel gezond maken van het CBR, zo meldt de vakbond.

“We zijn trots op het verantwoordelijkheidsgevoel van onze leden. Het is nu verder aan de directie, samen met al het menselijke kapitaal dat binnen het CR voorhanden is, een gezonde toekomst voor het CBR te realiseren”, vindt Hoelscher.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.