CBR, examen

Examenreservering 2toDrive is nu mogelijk bij CBR

Rijscholen kunnen vanaf maandag 24 oktober theorie-examens, toetsen en praktijkexamens reserveren voor kandidaten die in aanmerking komen voor 2toDrive. Dat meldt het CBR. Dit geldt voor data vanaf 1 november 2011, de startdatum van de proef met begeleid rijden voor 17-jarigen.

Vooruitlopend op de startdatum, heeft het CBR naar aanleiding van verzoeken uit de branche besloten om de reserveringsmogelijkheden voor 2toDrive al een week voor 1 november mogelijk te maken.

Rijschool machtigen

Sinds 13 oktober kunnen deelnemers aan 2toDrive hun rijschool al machtigen om vanaf 24 oktober praktijkexamens en toetsen voor hen te reserveren bij het CBR. Dat reserveren gaat op de gebruikelijke manier via TOP internet. Hiervoor zijn alle examenproducten voor de categorie B mogelijk, dus ook faalangstexamens.

In overleg met het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft het CBR een maximumaantal van 800 praktijkexamens en toetsen per week beschikbaar gesteld voor deelnemers aan 2toDrive. Dit om de reserveringstermijnen voor de achttienplussers niet te verstoren.

Rijscholen

Rijscholen kunnen op TOP internet zien of de grens van 800 is bereikt. In dat geval kunnen zij in een andere week terecht voor een praktijkexamen of toets.

Bij 2toDrive kunnen kandidaten vanaf 16 jaar theorie-examen doen. Slagen zij, dan blijft dat resultaat anderhalf jaar geldig. De verlengde geldigheidsduur geldt ook voor de kandidaten die niet meedoen aan 2toDrive (categorie auto) en voor de kandidaten in de categorieën motor en bromfiets. Verder geldt het voor de kandidaten die vóór 1 november zijn geslaagd voor hun theorie-examen auto, motor en bromfiets.

Rijles

Vanaf 16,5 jaar mogen kandidaten rijlessen nemen als zij onder de proef 2toDrive vallen. Als zij op of na 1 november 17 jaar worden, mogen zij praktijkexamen doen. Ze kunnen dan ook een tussentijdse toets of RIS-toets afleggen. Een toets is ook mogelijk als zij op of na 1 november 16,5 jaar worden, of als zij op deze datum tussen 16,5 en 17 jaar zijn.

Dat betekent dat deelnemers aan de proef (geboren op of na 1 november 1994) voortaan op 16,5-jarige leeftijd een TTT- of RIS-toets mogen afleggen. Kandidaten die op 1 november al 17 jaar zijn, kunnen niet meedoen met 2toDrive. Wel mogen zij een theorie-examen afleggen en rijlessen nemen. Een praktijkexamen of toets is voor hen pas mogelijk vanaf hun 18e.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Examenreservering 2toDrive is nu mogelijk bij CBR | RijschoolPro
CBR, examen

Examenreservering 2toDrive is nu mogelijk bij CBR

Rijscholen kunnen vanaf maandag 24 oktober theorie-examens, toetsen en praktijkexamens reserveren voor kandidaten die in aanmerking komen voor 2toDrive. Dat meldt het CBR. Dit geldt voor data vanaf 1 november 2011, de startdatum van de proef met begeleid rijden voor 17-jarigen.

Vooruitlopend op de startdatum, heeft het CBR naar aanleiding van verzoeken uit de branche besloten om de reserveringsmogelijkheden voor 2toDrive al een week voor 1 november mogelijk te maken.

Rijschool machtigen

Sinds 13 oktober kunnen deelnemers aan 2toDrive hun rijschool al machtigen om vanaf 24 oktober praktijkexamens en toetsen voor hen te reserveren bij het CBR. Dat reserveren gaat op de gebruikelijke manier via TOP internet. Hiervoor zijn alle examenproducten voor de categorie B mogelijk, dus ook faalangstexamens.

In overleg met het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft het CBR een maximumaantal van 800 praktijkexamens en toetsen per week beschikbaar gesteld voor deelnemers aan 2toDrive. Dit om de reserveringstermijnen voor de achttienplussers niet te verstoren.

Rijscholen

Rijscholen kunnen op TOP internet zien of de grens van 800 is bereikt. In dat geval kunnen zij in een andere week terecht voor een praktijkexamen of toets.

Bij 2toDrive kunnen kandidaten vanaf 16 jaar theorie-examen doen. Slagen zij, dan blijft dat resultaat anderhalf jaar geldig. De verlengde geldigheidsduur geldt ook voor de kandidaten die niet meedoen aan 2toDrive (categorie auto) en voor de kandidaten in de categorieën motor en bromfiets. Verder geldt het voor de kandidaten die vóór 1 november zijn geslaagd voor hun theorie-examen auto, motor en bromfiets.

Rijles

Vanaf 16,5 jaar mogen kandidaten rijlessen nemen als zij onder de proef 2toDrive vallen. Als zij op of na 1 november 17 jaar worden, mogen zij praktijkexamen doen. Ze kunnen dan ook een tussentijdse toets of RIS-toets afleggen. Een toets is ook mogelijk als zij op of na 1 november 16,5 jaar worden, of als zij op deze datum tussen 16,5 en 17 jaar zijn.

Dat betekent dat deelnemers aan de proef (geboren op of na 1 november 1994) voortaan op 16,5-jarige leeftijd een TTT- of RIS-toets mogen afleggen. Kandidaten die op 1 november al 17 jaar zijn, kunnen niet meedoen met 2toDrive. Wel mogen zij een theorie-examen afleggen en rijlessen nemen. Een praktijkexamen of toets is voor hen pas mogelijk vanaf hun 18e.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.