rijles, elektrische lesauto, Nissan Leaf, EigenWegWijs, Gert-Jan van Ark, Kim Taylor, The New Motion

Rijles in een elektrische lesauto bij rijschool EigenWegWijs

rijles, elektrische lesauto, Nissan Leaf, EigenWegWijs, Gert-Jan van Ark, Kim Taylor, The New Motion

VIDEO – Rijschool EigenWegWijs heeft de eerste elektrische lesauto van Nederland in gebruik genomen. De groene rijschool van rijinstructeur Gert-Jan van Ark, die ook de eerste was met een lesauto op GroenGas, is hiervoor een samenwerking aangegaan met The New Motion.

“Het gaat om een proef”, vertelt Van Ark. “Op deze manier kunnen we samen bekijken wat rijles geven in een elektrische lesauto betekent. Omdat de Nissan Leaf door het CBR is goedgekeurd als automaat-examenauto, kan hij ook gebruikt worden voor het praktijkexamen.”

Rijles in een elektrische auto

De elektrische auto is geleased door The New Motion, een bedrijf die het elektrische rijden bevordert. Van Ark mag de auto op regelmatige tijden gebruiken om elektrisch rijles in te geven. De dubbele bediening is ingebouwd door Autobedrijf Franken in Elspeet.

Bekijk hierboven de reportage van VerkeersProTV

Bart Pals

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.