Bovag, kantoor

Bovag stuurt 100.000 jongeren van 16 jaar brief over 2toDrive

Branchevereniging Bovag schrijft volgende week honderdduizend 16-jarigen aan om met 2toDrive te starten bij een Bovag-rijschool. In een brief van directeur Koos Burgman worden de ouders van de jongeren geattendeerd op de nieuwe regels, krijgen ze korte uitleg over 2toDrive en worden ze doorverwezen naar een Bovag-rijschool in de buurt.

Een overzicht van alle leden van Bovag per provincie, inclusief telefoonnummers, is bij de brief gevoegd. Bovag hoopt hiermee veel nieuwe leerlingen te werven voor haar leden.

2toDrive

“Belangrijk is dat we op allerlei manieren aandacht genereren voor 2toDrive, de rol van de professionele Bovag-rijschool en het voordeel van kiezen voor een Bovag-rijschool. Juist ook bij Begeleid Rijden”, licht woordvoerder Paul de Waal toe. “Deze brief is een van de vele middelen die we gaan inzetten.”

De oproep verwijst ook naar Facebook voor meer informatie, om vragen te stellen èn om mooie prijzen te winnen. Iedereen die Bovag daar ‘liket’ maakt kans op gratis rijlessen, waardebonnen voor karten bij Bleekemolens Race Planet, goodies en zelfs een complete rijopleiding.

Aangesloten rijscholen

“Groot voordeel van deze communicatie in briefvorm is de hoge attentiewaarde, zowel voor de jongeren als voor hun ouders. Bovendien wordt er direct een koppeling gemaakt naar de aangesloten rijscholen in de betreffende regio”, meldt de brancheorganisatie.

Via Facebook is het de bedoeling dat de doelgroep voor lange tijd verbonden blijft aan Bovag, ook wanneer men straks op zoek gaat naar een eigen auto of een motorrijopleiding wil gaan volgen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

32 reacties op “Bovag stuurt 100.000 jongeren van 16 jaar brief over 2toDrive”

John|29.10.11|16:36

Ik hoop dat ze hiermee niet de wet op persoonsregistratie schenden. Als mijn nichtje zo’n brief krijgt wil ik dat wel even controleren.

ss|30.10.11|13:01

Mijn dochter zal dan ook zo’n brief krijgen.
Ik heb geen brief ontvangen van de gemeente voor een toestemming.
Dus ieder willekeurig bedrijf kan zomaar bij de Gemeente aankloppen voor de persoonsgegevens. Belachelijk.
Indien mijn dochter een brief krijgt ga ik zeker een bezwaarschrift indienen bij de Gemeente.

Aad|31.10.11|08:40

Waarom maakt de Bovag reclame voor de bij hun aangesloten Rijscholen, dit is puur discrimineren, het komt dan net over of de andere Autorijscholen in Nederland minder Kwaliteit leveren. Terwijl deze de zelfde Opleidingen hebben moeten ondergaan als de Autorijscholen die aangesloten zijn bij de Bovag. Ik wil niemand te kort doen maar als je niet aangesloten bent bij een organisatie dan schijn je niet te deugen in deze branche.
Mvg
Aad

Michael|31.10.11|23:09

@Aad Waarom? ik sanp je niet helemaal? Misschien omdat leden de contributie betalen waarvan de Bovag dit kan doen. Bovendien wordt de Bovag hier vaak zat afgebrand op dit forum, maak blijkbaar doen ze toch wel iets goeds voor hun leden.

RijbewijsExpress|01.11.11|01:05

@Aad: Het is toch logisch dat de BOVAG alleen de bij haar aangesloten rijscholen promoot. De ANWB zal toch ook alleen haar eigen rijscholen promoten in de brieven die ongetwijfeld naar alle leden worden gestuurd.

John|01.11.11|07:51

Bij de brief zit een lijst van alle Bovagrijscholen in de provincie. Men spreekt van rijscholen die “kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan” Dat komt natuurlijk door die hele strenge Bovag eis dat een rijschool een slagingspercentage moet hebben van minimaal 25 %. Jammer dat de Bovag niet verwijst naar rijschoolgegevens.nl. Dan zouden de meeste leerlingen n.l. een niet Bovag rijschool kiezen.

oplettende|01.11.11|15:27

Hierbij geef ik Aad en John helemaal gelijk , er zijn namelijk genoeg rijscholen die Bovag gecertificeerd zijn , maar er zijn ook genoeg andere rijscholen die elders bij aangesloten zijn , en deze zijn net zo goed , ik vind Bovag hiermee erg opdringerig bezig zijn naar de klanten toe.met andere woorden alles is voor Bovag en voor niemand anders , verder weten vaak de mensen niet ééns wat het inhoud , dat zijn precies de zelfde conditie’s wat bij andere organisatie’s ook word verstrekt.

AZR|01.11.11|19:36

Hetzelfde als de ISO norm, geeft alleen aan dat er constante kwaliteit wordt geleverd. Of die hoog of laag is, zegt men niks over.

michael|01.11.11|19:59

Jullie slaan de plank helemaal mis, je start toch ook geen reisburo zonder ANVR/SGR label, en dat label zegt niks over je reiservaring.
Bovag lid ben je voor je klant, je klant weet dan dat het vertrouwd is::
Garantieregeling, geschillencommissie, deugende lesovereenkomsten en verzekeringen.
Bij een niet Bovag rijschool kan je met lege handen staan als rijschool failliet gaat of er een geschil is. De ANVR adverteerd ook niet voor niet aangesloten reisburo’s.
Auto koop je met Bovag garantie toch

michael|01.11.11|20:07

Het rijschoolwereldje is heel bekrompen, uit protest geen lid, de lui die het hardst klagen zijn geen lid vanwege contributie, en de paktijkbegeleiding die schuld van de Bovag zou zijn.
Ik ben het lang niet altijd eens met de Bovag, maar logisch lijkt het me wel dat Bovag wil roepen dat klanten bij hun bedrijven het beste af zijn. Als je geen lid wil zijn moet je ook niet zeuren.

Aad|01.11.11|21:12

Michael, ik klaag niet hoor als je in Maart 2011 voor jezelf bent gestart en je heb dan 41 Leerlingen, dan doe je het helemaal niet slecht. tevens heb ik 3 leerlingen die geslaagd zijn met 30 rijlessen en 36 rijlessen, maar ik vindt dat je ook andere autorijscholen niet de nek moet omdraaien door alleen te vermelden dat de Bovag zo goed is. Ik ken ook een paar Rijschoolhouders die lid zijn van de Bovag, waar de Leerlingen bij zijn weggelopen omdat de geleverde kwaliteit te wensen over laat

John|01.11.11|22:19

@ Michael,
Het staat iedere burger vrij naar de rechter te stappen bij een geschil met een rijschool. Dat kan als je naar een geschillencomissie gaat niet. Goede lesovereenkomsten zijn overal te kriijgen dus daar heeft men de Bovag niet voor nodig. Ik geef de service dat leerlingen bij mij een heel pakket achteraf kunnen betalen. Dus garantiefonds overbodig. Ik ben meer dan 10 jaar Bovag lid geweest en ze hebben voor mij NIETS gedaan. >>

John|01.11.11|22:22

>>De door jouw genoemde verzekeringen werden niet gecontroleerd. Sterker nog waar je dat vandaan haalt is mij een raadsel. En er komen steeds meer afmeldingen bij Bovag. Terecht!

michael|01.11.11|22:34

@john
ik zou mijn vakantie niet boeken bij een reisburo die niet aangesloten is bij ANVR/SGR.
Ik denk de meeste van ons niet.
Bij de screening voor het 3 sterren lidmaatschap, wordt wel degelijk gekeken of je inzittende/opzittende verzekering hebt, je wagenpark op winterbanden rijd etc.
Ik ben met je eens dat ze soms tegenstrijdige belangen hebben, de comsument kijkt er wel na (naar mijn mening nog te weinig). je kan je als rijschool onderscheiden van de louche rijscholen. daarom ben je lid

AZR|01.11.11|22:55

@ Michael
Mee eens dat je het voornamelijk voor de klant doet, maar het beeld dat de gemiddelde consument van BOVAG heeft is niet correct! Men denkt dat als je bij BOVAG zit, dat alles dan wel goed is en dat is natuurlijk onzin, daar gaat het o.m. de meeste die ‘klagen’ om.

John|01.11.11|23:09

@ Michael,

Ik ken heel wat louche rijscholen die lid zijn van de Bovag hoor. En nu zeg je er wel iets bij: Bij 3 sterren Bovag rijscholen kijken ze daar naar. Maar DAT zijn de meeste Bovagrijscholen NIET. En Bovag label geeft de klant GEEN ENKELE kwaliteitsgarantie. Ik zou overigens mijn vakantie gewoon boeken bij een reisorganisatie die niet ANVR/SGR aangesloten is. Al gaat de vergelijking met de Bovag en de ANVR natuurlijk volledig scheef.

John|01.11.11|23:20

En 3 sterren doet de Bovag toch al jaren niet meer aan?? Op hun site is er al niets meer over te vinden!

oplettende|02.11.11|18:37

Of je het geloven wilt of niet Michael , maar ook ik krijg wel ’s mensen die overstappen vanuit Bovagrijscholen ,het maakt mij ook niet veel uit met wat voor redenen maar je ziet wel dat er blijkbaar ook bij de Bovaggarantie niet alles koek en ei is , verder lijk je mij een hele goede reisorganisator te zijn .

Ingeborg|03.11.11|11:38

Ik snap heel goed dat de Bovag voor zichzelf reclame maakt, dat doe ik ook. Maar deze brief insinueert inderdaad dat je alleen de Bovag aan 16-17 jarigen les geeft en dat alleen Bovag goed les geeft. De brief wordt overigens niet aan de jongeren gestuurd, maar aan (beide) ouders. Ik kreeg er gisteren 2 binnen, 1 voor mij, 1 voor mijn man.

Ingeborg|03.11.11|11:40

@anjo Joostens
Hier reageren vooral rijschoolhouders die niet lid zijn van de Bovag. Logisch dat zij verbolgen zijn over deze brief. :)

Anjo Joostens|03.11.11|16:12

@ ingeborg, Ik begrijp je opmerking niet zo goed.
Wat heeft een forse wettelijke overtreding te maken met mijn lidmaatschap ergens van. En wie zegt dat ik een rijschool heb.
Mag ik jou adres even Ingeborg?

Japie Krekel|03.11.11|19:04

En het ergste is ook nog dat de Bovag eerst het UWV aanspoort om de markt te overspoelen met nieuwe instructeurs waarna er geen droog brood meer is te verdienen.
Vervolgens gaan ze niet bovag rijscholen indirect zwart maken en simpelweg de toch al schaarse klanten valselijk voorlichten op ongegronde redenen.
Ik ben geen bovag lid meer omdat ze niets voor mij deden muv geld vangen.
Mijn slagingspercentage ligt gem. op 70%, maar omdat ik geen bovag lid ben deug ik niet meer…
Diep triest is bovag

michael|03.11.11|21:03

ik ben intussen wel heel nieuwsgierig naar die brief. @anjo waarom zouden Bovag leden hun lidmaatschap opzeggen, deze zijn er toch bij gebaat. ik krijg ook brieven van postcodeloterij en dergelijke, ik weet niet waarom ik mij daar druk om zou maken. Ingeborg heeft gelijk, ik denk dat vooral niet bovag leden balen dat bovag rijscholen een streepje voor hebben, vooral bij de ouders die gaan betalen. gemiddeld zijn bovag rijscholen beter dan de niet bovag rijscholen. http://www.rijschoolgegevens.nl

michael|03.11.11|21:04

voordat sommige zich meteen aangesproken voelen, ik schreef gemiddeld he, niet alrijd en iedereen

John|04.11.11|00:27

@ Michael,

De brieven van de Postcodeloterij zijn anders. Daarvoor is alleen een naam en adres nodig. Deze zijn gewoon uit b.v. het telefoonboek te halen. Leeftijden daarentegen zijn privegegevens die niet openbaar zijn. Raar dat de Bovag rijscholen die ik even heb nagekeken helemaal niet beter zijn dan de andere rijscholen. En ik heb er toch bijna 100 gecontroleerd. Ik heb destijds mijn Bovag lidmaatschap opgezegd omdat Bruinsma (toen voorzitter) af wilde van de kleine rijscholen. >>

John|04.11.11|00:29

>>Dat was (en is) een Bovag standpunt. Toch vreemd dat de Bovag het vooral van deze rijscholen moet hebben v.w.b. hun ledenbestand. Ik ben tegen de Bovagbrief omdat deze een inbreuk is op mijn privacy. Last heb ik er niet van. Mijn cijfers zijn beter dan de Bovagrijscholen bij mij in de regio. Want Bovaglid zijn stelt niets voor. Je moet enkel je contributie voldoen. Thats all.>>

John|04.11.11|00:29

>> En je schreef inderdaad gemiddeld, maar onderzoek a.u.b. in het vervolg voordat je iets schrijft. Want ook hier is de wens is de vader van de gedachte.

Marije|04.11.11|10:37

Ik vind het zeer kwalijk dat Bovag mij deze brief stuurt. Ik heb nooit mijn toestemming gegeven dat zij mij mogen mailen. Heb uberhaupt nog nooit contact met de Bovag gehad.

Bovag kan niet meer vertellen dat de adressen van een verzendhuis komen. Adres uit telefoonboek halen mag, maar ze weten dus dat ik een kind heb van 16. What’s next, een maliing van een biermerk om te melden dat mijn 16-arige zich vanaf nu klem mag zuipen? In de prullenbak met die brief!

Ingeborg|04.11.11|12:34

@Marije. Toen mijn kids kleiner waren kreeg ik telefoonntjes van de barbie-boeken-club. Het was dus bekend dat ik dochters had tussen de 5-8 jaar. Deze gegevens worden gewoon verkocht aan bedrijven die ze weer doorverkopen aan (in dit geval) de bovag.

@anjo. Ik viel je niet aan hoor. maar als je kijkt op http://www.access-rijopleidingen.nl (overigens geen bovag) dan heb je mijn adres. Kom je koffie halen? Boom opzetten? :)

michael|09.11.11|22:41

BOVAG heeft de gehele rijscholenbranche weer in kaart gebracht voor een nieuwe uitgave van Rijscholen in Cijfers. Daaruit blijkt onder meer dat het slagingspercentage bij BOVAG-rijscholen bijna 5,5 procentpunt hoger ligt dan bij niet-leden. (bron Bovag nieuwsbrief) Ik ga er van uit dat cijfers kloppen, anders hebben ze groot een probleem.

Verder heb ik de brief inmiddels gelezen, daar staat niks in wat echt niet kan. Maar ik snap wel dat niet leden hier niet blij mee zijn.

oplettende|10.11.11|07:01

Michael , als je een cursus volgt tot rijinstructeur ,en het maakt totaal niet uit waar, dan moet iederéén aan de eisen voldoen van het IBKI , ga je dan nu vertellen dat wanneer ik dus aan ga melden bij de Bovag ,ik de garantie heb met een hogere slagingspercentage’s dan dat ik bijv. naast je heb gezeten in de zelfde opleiding tot rijinstructeur en als ik niet ben aangesloten bij de Bovag dat ik dan een mindere slagingspercentage zou hebben , zou je deze gegevens op de site kunnen zetten aub.

Michael|10.11.11|09:37

@oplettende,
Ik beweer ten eerste niks, dit zijn cijfers uit de branche, wat jij schrijft is natuurlijk onzin.
Met een beetje nadenken zou je natuurlijk ook kunnen verzinnen dat vooral de serieuze rijscholen aangesloten zijn. bij de niet aangesloten zitten hele goede, maar ook veel louche.
Wanneer de goede zich aansluiten wordt het verschil alleen maar groter, en dat is goed voor de branche, en voor de aangesloten rijscholen, maar dit is een branche met mensen die het allemaal wel weten.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.