CBR, examen

‘Vrijwel nooit dezelfde CBR-examinator bij Nader Onderzoek’

CBR, examen

Een kandidaat die herexamen doet via een nader onderzoek (het oude BNOR), kan alleen in een zeldzaam geval dezelfde examinator krijgen als tijdens zijn reguliere B-examen. Als deze rijvaardigheidsadviseurs een regulier B-examen afnemen, doen zij dat vooral in ‘vreemde’ plaatsen, zo meldt het CBR.

Op dit moment worden rijvaardigheidsadviseurs van het CBR naast nader onderzoeken ook ingezet voor faalangstexamens. Om, indien noodzakelijk, de nodige flexibiliteit te kunnen bieden worden ze soms ook ingezet voor reguliere B-examens.

Nader Onderzoek

“In deze gevallen worden ze voornamelijk ingezet in examenplaatsen waar ze normaliter geen nader onderzoeken afnemen”, legt CBR-woordvoerder Coen Sleddering uit.

“Alleen in noodgevallen kan het desondanks voorkomen dat men in dezelfde examenplaats wordt ingezet, maar dan nog is de kans erg klein dat men dezelfde kandidaat krijgt voor een nader onderzoek die men eerder heeft geëxamineerd in het reguliere traject.”

Rijvaardigheidsadviseur

“Ik weet dat kandidaten het soms anders ervaren maar in principe gaat het in deze zaak niet zozeer om de examinator of rijvaardigheidsadviseur, maar om de dienst die er door de medewerker van het CBR geleverd wordt. En die is bij een nader onderzoek anders dan bij een regulier examen en daar gaat het om”, aldus Sleddering.

De term BNOR is sinds vorig jaar mei komen te vervallen omdat de Rijvaardigheidsadviseurs zijn geïntegreerd in de divisie Rijvaardigheid van het CBR.

Bart Pals

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “‘Vrijwel nooit dezelfde CBR-examinator bij Nader Onderzoek’”

Marcel|04.11.11|07:57

In Oude Pekela heb ik altijd de zelfde!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.