Rijsimulator, Green Dino, rijschool, Oegema

Green Dino levert 100ste rijsimulator aan Rijschool Oegema

Rijsimulatorproducent Green Dino heeft haar 100ste rijsimulator afgeleverd bij Rijschool Oegema uit Ochten. De rijsimulator wordt geïntegreerd met de bestaande rijopleiding. Iedere leerling start vanaf  januari 2012 op de rijsimulator.

In 2003 werd de eerste rijsimulator van Green Dino geplaatst bij Verkeersschool Veronica in Utrecht.  Deze eerste rijsimulator, de Classic, was van metaal en werkte met beamers. De Classic was heel robuust, maar daardoor ook duur.

Rijsimulator

Rijschool Oegema heeft gekozen voor de Classic LT (Light). Deze simulator is van gespoten MDF gemaakt en werkt met 3D LCD TV’s. Hierdoor is de Classic LT eens stuk goedkoper. Rick Oegema is zeer te spreken over de ‘Apple look’. De strakke vormgeving gecombineerd met wit als basiskleur en zwart dashboard en metalic accenten oogt modern en spreekt de jeugd aan.

Rick had al lang de rijsimulator op zijn wensenlijstje staan. In 2005 was het eerste contact gelegd met Rijschool Oegema. Vader Simon Oegema vond het tot nu toe echter te duur. Voor hem was de prijs van de Classic LT en de kijkregistratie doorslaggevend om tot aanschaf over te gaan.

Leerling

De Oegema’s merken dat leerlingen steeds minder gevoel krijgen voor de motoriek. Leerlingen zitten dag en nacht achter de pc waar de informatie naar hun toekomt terwijl ze in de lesauto de informatie zelf moeten gaan “halen”. Om deze overgang van pc naar lesauto te versoepelen is de rijsimulator volgens Oegema een prima hulpmiddel.

Rijschool Oegema is opgericht in 1970 een van de grotere rijscholen in de examenkring Tiel. Met de rijsimulator kan Rijschool Oegema nu op kantoor rijles geven en geld verdienen. Ook is de leerling per uur goedkoper uit en de instructeurs krijgen alleen leerlingen in de auto die al over wat rijvaardigheden beschikken.

Rijinstructeur

De uitgebreide rapportages geven de instructeur, leerling en ouders een duidelijk en objectief inzicht in de sterke- en zwakke punten liggen. Hier wordt de vervolgopleiding op afgestemd.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.