rechtspraak, rechter, civiel recht

Motorrijder met één been naar RvS voor nieuw A-rijbewijs

TIEL – Een 61-jarige motorrijder met één been uit Tiel wil dat dat Raad van State het CBR dwingt hem een nieuw motorrijbewijs te geven. Van het CBR moet hij vanwege zijn handicap eerst zijn motor aanpassen met een beschermkap en aangepaste koppeling. De man weigert dat, omdat hij vindt dat zijn motor er dan ‘niet meer uitziet’.

De man mag voortaan alleen maar rijden met zijspan of op een voor invaliden aangepaste motor omdat hij zijn motorfiets met een kunstbeen niet bedwang kan houden in noodsituaties.

Prothese

De Tielenaar zei tegen de Raad van State echter dat hij al twintig jaar motor rijdt met zijn prothese. Hij verloor zijn been in 1984 bij een motorongeluk. Omdat zijn A-rijbewijs gewoon geldig bleef, kon hij blijven doorrijden.

Toen de man in 2010 zijn B-rijbewijs wilde halen, moest hij een medische keuring ondergaan van het CBR. De uitslag daarvan had ook gevolgen voor zijn A-rijbewijs. 

De Raad van State beslist binnen enkele weken, zo meldt de Gelderlander.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Motorrijder met één been naar RvS voor nieuw A-rijbewijs”

paul|06.01.12|07:54

Laat deze motorliefhebber een AVB examen afleggen en je weet wat hij wel of niet kan.

Pim Battem|14.12.18|13:33

Dankjewel voor dit artikel over het halen van een motorrijbewijs. Wat vervelend dat deze man gedwongen wordt opnieuw zijn rijbewijs te halen. Ik denk dat met een prothese net zo goed gereden kan worden. http://www.ed-ishak.nl/motorrijles

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.