rijbewijs, puntensysteem

Automobiliste (22) zonder rijbewijs botst tegen lesauto

BREDA – Een 22-jarige Bredase zonder rijbewijs is donderdagmiddag 5 januari tegen een lesauto gebotst. De vrouw verklaarde de autosleutels van het voertuig stiekem te hebben meegenomen. De auto is eigendom van haar vriend.

Op de kruising tussen de Heuvelbrink en het Mgr. Nolensplein wachtte een lesauto op een auto die van rechts kwam. De auto van rechts stopte en de lesauto reed rechtdoor.

Lesauto

Op dat moment passeerde aan de linkerkant van de lesauto een personenauto die voor de lesauto langs rechtsaf wilde slaan. Hierdoor ontstond een aanrijding. De 22-jarige bestuurster van de auto die de lesauto passeerde bleek niet in bezit te zijn van een rijbewijs. Ze is aangehouden.

De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

7 reacties op “Automobiliste (22) zonder rijbewijs botst tegen lesauto”

Loekie|09.01.12|18:30

Opzich wel ironisch ;-) al vraag ik me wel af waarom de instructeur (m/v) niet ingegrepen heeft :-)

Sabor|09.01.12|21:55

Lekker zeg. mooi balen voor die rijschool.

knal|10.01.12|14:33

@Loeki: Heb jij nooit gehad dat je beter had kunnen ingrijpen? Perfect joh!!

Bert|11.01.12|09:11

@ Loekie; Waarom zijn de mensen in de Bijlmer niet hun huis uitgevlucht voor het Israelische vliegtuig op hun flat neerstortte?

nic|11.01.12|17:58

Loekie je oordeelt naar een klein bericht wat niet eens vermeld wat er precies wel en niet gebeurd is. Misschien heeft de lesauto wel degelijk ingegrepen en geprobeerd een ongeluk te voorkomen maardesondankts toch een ongeval. Kan jij voorzien dat iemand je links passeert en vervolgens rechtaf slaat op een kruising? Je ziet ze rijden maar verwacht dit niet en je stelt heus alles in het werk om een aanrijding te voorkomen. Als jij dat wel kan wil ik wel een paar lesjes van je hebben

Oscar|16.01.12|09:53

Een bestuurster zonder rijbewijs, haalt op een asociale en hele gevaarlijke manier in, snijd de lesauto af, en de eerste reactie is waarom de instructeur niet ingegrepen heeft?

Erg vervelend voor de leerling, maar nu is de bestuurster zonder rijbewijs in ieder geval aangehouden, wat als het goed gegaan was door ingrijpen van de instructeur en mevrouw zonder rijbewijs had 2 straten verder een kind geschept met deze manier van rijden?

Peter|31.01.12|14:29

Het valt me sowieso op de laatste tijd dat er steeds asocialer gedrag plaats vind tegenover lesauto’s. Snijden bij het in/uitvoegen, geen voorrang verlenen(nog snel er even voor langs), men doet blijkbaar de gekste dingen om maar niet achter een lesauto te hoeven rijden. Het wordt tijd dat die verplichte keuring/test om de zoveel jaar er door komt. Is ook goed voor de business.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.