Rijles, rijinstructeur, leerling

Belgische rijschool geeft voortaan ook rijles aan begeleider

BELGIË – Een Belgische rijschool is begonnen met een nieuw soort opleiding.  Hierbij krijgt zowel de leerling als zijn toekomstige begeleider les.  Het gaat om rijschool NR uit Sint-Pieters-Leeuw.

De leerling krijgt in de rijschool een basistraining en kan dan verder ervaring opdoen onder vrije begeleiding. Die begeleider heeft ook de nodige training daarvoor gekregen.

Rijschoolhouder

“De nieuwe opleiding is een combinatie van professionele en vrije begeleiding waardoor de kandidaat profiteert van de voordelen van beide opleidingsvormen”, vertelt rijschoolhouder Geert Fieremans in het Nieuwsblad.

Het traject dat de rijschool aanbiedt verloopt in drie fasen. Eerst volgt de kandidaat een basisopleiding van minimum acht uur met een professionele instructeur in de rijschool. Correcte voertuigbeheersing staat hierbij centraal.

Begeleider

De volgende twee uur komt ook de individuele begeleider mee aan boord en wordt bekeken waar de kandidaat staat. In onderling overleg wordt een planning gemaakt met bijzondere aandachtspunten voor zowel de kandidaat als de begeleider waarmee zij dan verder individueel aan de slag kunnen. Na enkele maanden volgt een evaluatie.

In Nederland zijn enkele rijscholen sinds de start van 2toDrive (begeleid rijden) begonnen met informatie-avonden voor begeleiders. Zij krijgen echter vaak nog geen rijles van een professionele rijinstructeur.

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “Belgische rijschool geeft voortaan ook rijles aan begeleider”

Anjo Joostens (voorzitter CRKN)|25.01.12|12:03

Ik denk datQ dit heel goed is en kansen voor de Nederlandse rijschool

henrie|26.01.12|09:47

rijles aan de leerling, aan de begeleider, maar ook voor hem zelf zeker haha

Jan|26.01.12|10:16

Goede zaak, zijn die Belgen toch nog slimmer dan die Hollanders :lol:

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.