mobiele rijsimulator, brand, OTCRIJ, Foto: Defensie

Mobiele rijsimulator van OTCRIJ in Oirschot vliegt in brand

Een mobiele rijsimulator is donderdagmiddag rond 14:00 uur in brand gevlogen bij het Opleidings- en Traingingscentrum Rijden op de legerbasis Oirschot. De oorzaak van de brand is nog onbekend, meldt het ministerie van Defensie.

Op het bewuste moment was er geen les in de simulator. Er vielen geen gewonden.

OTCRIJ

De brandweer van Vliegbasis Eindhoven houdt een naastgelegen rijsimulator nat en voorkomt mede dat deze verloren gaat. Ze waren snel ter plaatse, maar konden niet voorkomen dat de simulator van het Opleidings- en Trainingscentrum Rijden geheel uitbrandde.

Vanwege de rookontwikkeling moesten 4 gebouwen worden ontruimd, waaronder een lesgebouw van de rijschool. Hier waren tientallen mensen aan het werk. In de omgeving van de generaal-majoor de Ruyter van Steveninckkazerne werd de bevolking opgedragen ramen en deuren te sluiten vanwege de rookontwikkeling.

Simulator

Een militaire truck sleepte het brandende gevaarte weg, terwijl de brandweer een aangrenzende simulator nat hield. Deze tweede simulator werd hierdoor gered.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.