Amateur-rijles aan zus mondt uit in drama

Een Belgische vrouw die haar zus amateur-rijles aan het geven was, is daarbij afgelopen zaterdag omgekomen. De bestuurster reed het water in, waarschijnlijk door een stuurfout. Omdat dubbele bediening ontbrak en het dodelijk slachtoffer geen gediplomeerd rijinstructeur was, kon ze het drama niet voorkomen.

De personenwagen met twee inzittenden is zaterdagmiddag in Vilvoorde in de Willebroeksevaart gereden. De brandweer kon de bestuurster redden maar de passagier verdronk en werd pas uren later gevonden.

Brandweer

De brandweer werd er kort voor het middaguur van verwittigd dat een wagen aan de Steenkaai in het water was gereden. Toen de brandweerlui ter plekke kwamen en het water ingingen, stelden ze vast dat de wagen leeg was.

Eén inzittende, een 31-jarige vrouw die de wagen bestuurde, kon snel uit het water gehaald worden. Zij was ongedeerd en verkeerde enkel in shock en werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht, meldt GVA.

Bestuurster

De zoektocht naar de tweede inzittende (28), de zus van de bestuurster, verliep echter een stuk moeilijker. De Cel Vermiste Personen van de federale politie werd opgeroepen en kwam met een sonarboot ter plaatse. Die boot merkte rond 16.00 uur het levenloze lichaam van de verdwenen vrouw op. Duikers van de brandweer haalden haar vervolgens uit het water.

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “Amateur-rijles aan zus mondt uit in drama”

John|27.02.12|13:21

Ik heb begrepen dat in België steeds meer stemmen opgaan om daar de rijopleiding te gaan doen zoals in Nederland. Gezien de vele ongelukken van de laatste jaren lijkt me dat een goed idee. Elke dode in het verkeer is er 1 te veel maar dit soort ongelukken is daardoor wel te voorkomen. Als je kijkt welke eisen men in Nederland aan een instructeur stelt terwijl bij onze zuiderburen een ieder les mag geven is 1 Europa nog heel ver weg.

Sabor|28.02.12|22:10

Gewoon te belachelijk voor woorden dat dit nog kan en mag. Het is toch gewoon vragen om problemen. Dit kon misschien in 1970 nog. Als je alleen al kijkt hoeveel ongelukken er gebeuren op de weg naar Antwerpen vanuit Nederland. En dit is een rechte weg. Ik hoop inderdaad dat ze snel overschakelen op het Nederlands systeem. Kunnen de rij-instructeurs in de grensstreek ook een graantje mee-pikken.

Radj|01.03.12|15:47

Zoals je ziet is rijles geven en een goed begeleiding van levensbelang dus een vak apart.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.