Rijschool geeft rijles in een elektrische Opel Ampera (VerkeersProTV)

Kim Taylor heeft maandag als eerste leerling ooit een Tussentijdse Toets afgelegd bij het CBR in een elektrische lesauto. “Ze heeft hierbij vrijstelling gehaald voor de bijzondere verrichtingen”, zegt haar rijinstructeur Gert-Jan van Ark van Rijschool EigenWegWijs. EigenWegWijs is de eerste rijschool in Nederland die les geeft in een elektrische lesauto.

Van Ark gebruikte eerst als proef een Nissan Leaf  en is nu ook de eerste met een Opel Ampera, beschikbaar gesteld door The New Motion. Kim Taylor van The New Motion is de eerste leerling die binnenkort het CBR-praktijkexamen B met automaatcode in deze elektrische lesauto  zal afleggen.

De Opel Ampera beschikt over een range extender. Er kan eerst 80 km volledig elektrisch worden gereden, waarna de range extender op benzine het bereik verlengt tot 500 km. Voldoende om een hele dag rijles te kunnen geven.

Bekijk de videoreportage van VerkeersProTV.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Rijschool geeft rijles in een elektrische Opel Ampera (VerkeersProTV)”

y. van ark|08.03.12|23:56

Heb je de Leaf nog wel?

John van den Kieboom|22.07.14|23:20

Op de website van deze rijschool wordt met geen woord meer gerept over de Leaf. Daarnaast staat deze rijschool op rijschoolgegevens.nl niet genoemd bij de automaat cijfers. Mislukt experiment?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.