2toDrive, CBR, rijschool, lesauto, Peter Boogert

Leerling voor 1000e CBR praktijkexamen 2toDrive geslaagd

Het duizendste CBR-praktijkexamen B voor 2toDrive-deelnemers is dinsdag afgenomen in Barendrecht. De 17-jarige Sam van Beekum uit Ridderkerk kreeg hierbij felicitaties en een gratis verkeersveiligheidstraining uitgereikt van CBR-directrice Susi Zijderveld.

Sam heeft in totaal 30 rijlessen gevolgd bij rijschool Peter Boogert. Vrijstelling voor de bijzondere verrichtingen had hij behaald middels een Tussentijdse Toets.

2toDrive

“Bijna de helft van mijn huidige leerlingenbestand bestaat op dit moment uit 2toDrivers”, vertelt rijinstructeur Boogert. “Dat komt omdat mijn zoon in die leeftijdscategorie zit. Veel klasgenoten van hem lessen bij mij.”

Volgens Boogert zit er weinig verschil in de opleiding vergeleken met reguliere kandidaten. “Ze zijn iets gemotiveerder. Maar soms lijden ze wel aan zelfoverschatting. Dan zet ik ze weer met beide benen op de grond door ze een moeilijke situatie te laten rijden, zoals een verkeersplein.”

Leerling

Een groot voordeel is dat er minder druk is vanuit de leerling om zo snel mogelijk op examen te gaan. “Er is meer tijdsspeling. Ik heb 6 maanden de tijd om ze klaar te stomen”, zegt Boogert.

Sam wordt het komende jaar begeleid door in totaal 5 coaches; vader, moeder, oom, tante en grootouder. Boogert: “Mijn advies is om het rustig op te bouwen. Begin dus met korte ritjes. Ga daarna rustig verder met langere afstanden.”

Bart Pals

Lees ook: CBR-slagingspercentage 2toDrive-deelnemers ligt fors hoger

Sam van Beekum, Susi Zijderveld, CBR, 2toDrive

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.